Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno holky,
tak u nás teda mrzne, až praští. Takovou zimu jsem teda nečekala, ani ve vlaku netopili, takže paráda…
EWELI, gratuluju k holčičce ![]()
LENULE, dneska se budu objednávat na kontrolu, půjdu tam asi 7. nebo 8. února, tak se hned zeptám… A co děláš za školu, že máš zkoušku z mikroelektroniky?? Manžel má vystudované telekomunikace a co jsem nahlížela do jeho skript, tak je to super masakr nářez ![]()
Včera prcek ve vaně strašně řádil
rukou to bylo cítit úplně suprově a dokonce to jednou bylo i vidět, tak doufám, že si to dneska zopakuje, ať si to manžel taky užije ![]()
Tak jo, musím pracovat, tak se zatím mějte, určitě ještě nakouknu.
Tak kolegyně už odešla, a nová slečna pracuje na počítači v druhé kanceláři, zatím vypadá solidně a je učenlivá tak doufám, že tu vydrží. Podle jejich slov se jí tu líbí, ještě chudera neví do čeho jde.
Jinak jsem dneska ráno vyšla do práce a hned jsem se vracela ještě oblíknout štrample (teplé punčocháče). Měli jsme tu nějakých -8 C.
Zatím ahoj Ivule
IVULE - štrample
jak mě to někdy v Brně chybí
A cukle už taky neříkám, manžel si mě přeučil na „české“ pantofle ![]()
Ivule, Novire to já jsem takhle hotová z tchána…on je moravák z Ivančič a doma toještě jde, ale jak přijedeme na moravu, tak jede…křidla, šufánek a pod.
Novire, jsem ráda, že jsem Tě aspoň trošku pobavila. Cukle používám taky.
Manžel jak chodil na VŠ Báňskou, tak zase čecháčci nevěděli např. co je to rozžnout (rozsvítit světlo). Tak si potom navzájem dávali jazykové kurzy.
Popelko, mamčina rodina pochází od Přerova a tam se taky mluví tak pěkně, erteple, šufánek, a jako dítěti se mi hrozně líbilo, že se tam neříká ne (nesouhlas) ale nee. Teda aspoň tak mluvili sestřenky a bratranci. Krásně mi to jako dítěti znělo - nee.
Zatím ahoj Ivule
Ivule tak rožnout naštěstí znám. No už jsem poučená.
Ale jsou ty nářečí prča.
Ahojky krásné ráno všem,
ještě trošku toho nářečí pro rodilou Pražandu
Přiznám se, že u některých slov opravdu vůbec nevím co znamenají.
Gratuluji Eweli i Janině k holčičkám. Však už bylo potřeba, aby to tu nebyl samý kluk ![]()
Jsem dneska nějaká strašně unavená. Ještě, že už je pátek! Těším se, že o víkendu pořádně vyspím a alespoň trošku užiju s manželem. Když dorazím večer domů, tak prohodíme jenom pár slov a já odpadnu do postele.
Martinečko, jak dopadl včera 3D ultrazvuk? Kolegyně z práce na něm byla a byla nadšená.
Ahoj, holky,
hezká diskuze o dialektech, to my s přítelem si děláme občas legraci z našeho moraváckého skloňování, tady v Praze se obzvlášť vyjímají výrazy jako „dělajou“, dávajou, atd. Už si je z legrace dáváme i tam, kde bychom je normálně ani hovorově nedali.
Minulou sobotu jsme obhlíželi novostavby a paní z realitky se rovnou pídila, ze které části Moravy jsme. Říkají nám tu v Praze „náplava“, ale ona také byla z Hodonína ![]()
Ivule, přeji ať nové kolegyni elán a chuť do práce vydrží, ještě si živě vzpomínám jak jsem hledala holky k sobě do kanceláře, jak některé byly zezačátku nadšené, plné ústa toho jak chtějí hodně zajímavé práce, nikdy jsem jim u pohovoru nezatajovala, že práce je náročná, nejen na čas, ale i na zvládnutí spousty informací a na jistou zodpovědnost. Kývaly mi hlavami, jak kdyby po ničem jiném netoužily a po týdnu až 14ti dnech jsem poslouchala jak to asi nezvládnout.
Jani, gratuluji k holčičce, i Eweli.
A všem gratuluji k úspěšným kontrolám. Já jsem se nakonec rozhodla, že v to pondělí do nemocnice pojedu, včera mi volal doktor z nemocnice, kde jsem ten měsíc ležela, chtěl vědět jestli mi ta pozvánka na genetiku přišla, byl moc hodný, když jsem po těch odběrech klků čekala na výsledky, tak to byl on, kdo mi tam volal, sám se nabídl. Říkala jsem mu, že gynekolog to nepovažuje za důležité, ale že o tom uvažuji, tak mi to raději doporučil. Tak pojedu i s tatínkem, ale jestli bude malá pořád otočená, tak si ji moc neužije a možná ani doktoři nic moc neuvidí.
Přeji Vám všem hezký den.
Eva
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6. / KO 14.2.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / Chlapeček / od 8.1. v nemocnici
Eweli / 1983 / Ostrava / TP 5.6. / Holčička / KO 7.2.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO 29.1. nemocnice
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 14.2.
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO 29.1.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. / Chlapeček /KO 6.2.
Hermi / 1978 / Teplice / TP 16.6. / KO ???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / Chlapeček / KO ???
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / KO 30.1. + velký UZ
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / KO DNES!!!
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / Chlapeček / KO 7.2.
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / KO 6.2.
Korculka / 1977/ Brno/ TP 20.6./ KO 8.2.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO 31.1., 8.2. velký UZ
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / KO DNES!!!
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / 7.2. + velký UZ
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / KO 31.1., velký UZ 13.2.
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO ???
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / KO 13.2. velký UZ
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / KO ???
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO 31.1. + Tripple testy
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců
4 Chlapečci 2 Holčičky 1 Překvapení
Čestní hosté
June Žabucha
Brum
POPELKO, do Ivančic chci do porodnice
máme to kousek a nechce se mi moc do těch velkých brněnských …
IVULE, „rožnění“ jsem si vzít nenechala
ale manžel si na to zvykal celkem dlouho
… naše babička z Troubek neříká erteple ale zemáky
… teda aspoň myslím, že jsi tím myslela brambory ![]()
EVUŠKO, snad se malá umoudří a tatínek si jí taky užije…
Jéje holky, to jte mi teda zpravily náladu, hned se bude pracovat líp ![]()
Ještě musím přidat naši vánoční diskuzi, kdy všichni z rodiny už chtěli znát pohlaví, aby nemuseli kupovat neutrální barvy a moje mamka říkala, že by chtěla, abych měla holčičku, že jsou hodnější. A tatík, že by chtěl „ogaru“, to je na valašsku kluk, holce říkají dcérka. Tak na ogaru si bude muset počkat ![]()
Novire, moje babička z Troubek používala někdy erteple a někdy zemáky.
Evuško, mě se ptají pořád co to vlastně čekáme, naposledy brácha, který byl u našeho druhého bráchy a švagrová vyzvídala. Bohužel je to pořád 50:50. Budeme si muset ještě počkat, než ten náš poklad vydá svoje tajemství. Všichni chcou už nakupovat pidi věcičky, tak budou muset nakupovat neutrální barvy. Chlapeček v růžové mě zrovna neláká.
Jinak já těm uchazečkám o práci taky nic nezamlčovala, říkám vždy že jde o náročnou práci. A oni si myslí, že si asi dělám legraci nebo co. Tak uvidíme jak dlouho vydrží tahle. Budu si držet palce, čtvrtou uchazečku už nebudu zaučovat, už mě to nebaví.
Zatím ahoj Ivule
Ivule, přinejhorším je dobré sepsat manuál, který může sloužit i pro další uchazečky, třeba i v době, kdy už budeš na mateřské. Celkem se to osvědčilo i u nás. Samozřejmě není nad osobní zaučení, ale taky to jde.
Mimochodem, já jsem první věc, kterou jsem koupila byly dvoje ponožky, jedny růžové s kytičkama a druhé bílé s růžovými kytičkami. Ještě než jsem věděla, že to bude holčička. Tak jsem ráda, že budou uplatněné.
Ať ti to v práci utíkám, vám všem, já píšu seminárku, tak doufám, že to zvládnu, v neděli je poslední termín na odevzdání.
Eva
Ahoj maminky,
gratuluji k další holčičce.
Včera jsem raději celý den ležela nějak jsem se necítila nejlépe. Ale dnes už je fajn.
Já si říkám už abych šla na UTZ, protože kdykoliv se snažím vnímat tak nikdy miminko necítím. Už je to tak 14dní co jsem ho cítila asi naposledy. Doufám, že se jen otočil.
A konečně se mi povedlo vložit taky metřík. Hurá.
Marcela
Masenko neboj…třeba máš jen hodně vody a dá mu víc práce dát o sobě vědět.
Já jsem zrovna dneska přemýšlela, jak poznám to tvrdnutí bříška. Mně se totiž zdá, že se mi jakoby vyboulí a zezačátku je to i dost nepříjemnej pocit a je to hrozně silný, tak nevím jestli tam mimín skáče přes sňůru nebo je to tvrdnutí.