Poradna duly
Jana Čurdová
Jo je taková moc teploučká,zkusím ti poslat odkaz na nějaký stránky,kde jí maj,ale až večer.Teď už musím letět,jedu do těch Budějc.
Ahojky holčičky a pupíci,
nestíhám, takže jenom krátce.
Renko, jsem ráda, že je ti dobře a věřím, že výsledky dobře dopadnou.
Silem, ať ti to rychle uteče a příští týden už jsi doma.
Já jsem strávila docela náročný víkend. V sobotu jsem byla s mamčou na tom veletrhu bydlení. Docela zajímavé, ale nic mě tam za srdíčko nechytlo. Mamča mi navíc včera volala, že lehla se čtyřicítkami horečkami, tak doufám, že jsme si ty bacily nepředaly.
Včera jsem byla s kamarádkou v divadle Ta Fantastica na představení 8 žen a byla jsem zklamaná. Bylo to na mě moc moderně pojaté a navíc celé představení buď pištěly nebo bouchaly do bubnů, takže prďolka mi málem prokopnul bříško
Ale abych nebyla jen negativista, v sobotu večer jsme ještě byli na návštěvu u známých a ta byla moc fajn
Jen jsem si za ten víkend moc neodpočinula a v práci mě čeká závěrka za leden.
Pomalu začínám uvažovat nad tím, že bych šla na mateřskou nikoliv šest týdnů předem, ale už osm. Tak uvidíme, jak se na to bude tvářit doktor.
Všem, které jdou zítra spolu se mnou na kontrolu držím palce, aby bylo všechno v pořádku a těším se jenom na dobré zprávičky.
Utíkám ještě pracovat a pak hurá domů ![]()
Ahoj Kaculko,
taky ti zítra na kontrole držím palečky. Já jdu i velkým ultrazvukem tak jsem zvědavá. Mimi jsem neviděla 11týdnů. Jó a manžel jde poprvé se mnou - jsem z toho nadšená.
Marcela
Ahojky Novire,koukala jsem na ty španělský deky a maj je skoro v každým e-shopu.Dej si jí do vyhledávače a mrkni.Taky je maj téměř v každým obchodě s dětským zbožím,tak si jí tam zajdi osahat.Je fakt perfektní.Já jsem dnes žádnou nekoupila,měli málo vzorů a nevybrala jsem si.Mám jednu vybranou u nás v ČK,tak u ní asi zůstanu.
Ahoj holky,
KAMI, dík, určitě se někam na ty deky koulnu, asi bude fakt lepší si je ošahat ![]()
já už jdu do postele, jsem děsně utahaná, tak se zatím mějte a držte mi zítra pěsti. Jdu na kontrolu hned ráno a jestli mi doktorka nedá tu neschopenku, tak fakt nevím, co budu dělat
snad bude rozumná a bude to v poho… jen nevím, jestli provokovat s těma neomezenýma vycházkama nebo raději nee. No, asi uvidím podle momentální situace.
Dobrou noc.
Dobré ránko všem,
Novire, držím palce ať Ti doktorka dá nemocenskou bez reptání i s neomezenýma vycházkama.
Já teď moc nestíhám koukat do diskuze, zaučuju a ještě k tomu mi přidávají práci a musí být jako vždy hned. Ještě účetní změnila platby DPH ze čtvrtletně na měsíčně, tak chce pořád nějaké papíry a přehledy. To je fakt super, učit odnova nového zaměstnance a mezi tím, ještě pracovat na svojem, ale obě jen na jednom počítači. Na druhém není pomalu nic nainstalovaného a stejně je tu přechodně. Hurá, miluju svoji práci. Ale zatím ještě zkusím vydržet.
Držím pěsti všem ostatním dnes kontrolovaným a ostatním pracujícím přeji pěkný zbytek dne. Doufám, že nám to uteče.
Ivule
Ahoj holky, potřebuju poradit, od jakého termínu porodu se počítá těch 6 týdnů mateřské (podle menstruace???), potřebuju dojít za účetní, aby mi spočítala kolik mi zbývá dovolené, máte někdo zkušenosti s tím, jaký je nárok na dovolenou, budu odcházet asi v půlce května???
Dobré ránko
Mně doktor počítal nástup dle MS.Nárok máš na poměrnou část dovolený,do půlky května by to měla být skoro půlka.Taky máš nárok na dovolenou za těch 28 týdnů mateřské.Bere se to jako výkon práce.Málo se to ví,hlavně v malých organizacích,kde nemaj moc těhulek.
A jak ti tak koukám na metřík,jestli ho máš dle MS,tak bys měla jít 8.5.,tj o den později než já.Tak to už je málem za pár.
Jé překoukla jsem se o osm dní později asi 15týho
Dobré ráno holky,
Kami, diky za rady. Plno věcí mi přijde zbytečných kupovat už teď, třeba odsávačku na mléko. Třeba ji nebudu potřebovat. Ještě jsem se chtěla zeptat, co je to savička do lahve? Je nutná? Lahvičky zatím kupovat nebudu, třeba budu kojit dobře a pak najedu rovnou na takové ty hrnečky. Jak často se mají vlastně vyvařovat? Po každém použití? Nebo stačí když je budu vymývat a třeba jednou za tři dny vyvařit? Do jakého měsíce dítěte se mají vyvařovat?
Na ultrazvuku byl se mnou manžel už dvakrát a chce jít i moje mamka. Nahrané CD ji nestačilo. Nenechá si to vymluvit. Další kontrolu mám 1.3., tak ji beru sebou. Bude to poprvé a naposledy. Přijde mi to takové divné mít tam maminu.
Ivčo, jak mám tedy správně dávat pytlíka, aby se mi malý nepročůral?
Ivčo, o té kokosové matraci jsem také slyšela od švagrové, že by neměla být špatná. Ale co jsme potom zjištovali, tak ji raději kupovat nebudeme, protože prý v ní bývají roztoče a někdy zapáchá.
O španělké dece slyším také poprvé. Tu používáte i doma do postýlky místo normální peřinky? A v zimě miminko dáte do pytle a na to ještě tuto španělskou deku?
Nakupovat oblečení na miminko vyrazíme asi na bleší trh do Straubingu, ale představa vstávat ve 4.00 se mi nelíbí. Švagrová tam dobře nakupovala.
Roxano, na nástup mateřské jsem se zrovna minulý týden ptala mého doktora a ten říkal, že se odchází ve 32. týdnu nebo ve 34. týdnu. Já půjdu už v tom ,32. týdnu těhotenství.
Teď jsem zrovna doma na neschopence. Musím vyležet to nachlazení z těhotenského plavání. Ale asi si už dneska trochu zacvičím - aspoň na záda. Jak ležím, tak už mi začínají trochu bolet.
Holky, proč pod vašimi příspěvky jsou ty metříky? Co ukazují? V jakém jste týdnu těhotenství? A jak jste je tam dostali. Ještě jsem chtěla použít smajlíky, ale nejdou mi tam vložit, místo toho se objeví třeba jen písmeno s dvojtečkou.
Ještě jak jste psali o galerii, někde jsou uložené fotky, abych si vás mohla prohlídnout?
Já mám dotazů co?
papa Dominika
Dobre ranko holcicky
,
vsem co jste dnes na kontrole drzim palecky - at uz s miminkama, tak s ‚nemocenskou‘!
Ivulko, ty se nam moc neprepracuj, jde videt, ze toho mas vic jak dost!
..
Holky - z Prahy, nebo ze zkusenostmi z Prahy
- mozna, mozna a kez by vic jak mozna - se presuneme pred nebo po porodu do Prahy - to uz tu jednou bylo, u meho muze nic neni definitivni, ale presto - chtela bych se vas zeptat - ve ktere casti Prahy je prijemne bydleni - budu se muset tocit kolem realitek a pronajmu a nejaka Praha 4, 5, 6 apod. mi vubec nic nerika - jo, muzu se podivat na mapu, ale stejne z ni nic moc nevyctu
.. kkdyby jste mi poradily
, to by bylo priiima.. a taky - jestli znate nejake realitky - z vlastni zkusenosti - ktere se zabyvaji prodejem - to by taky pomohlo - jich je totiz spousta a neni nad predesle zkusenosti
.. Dekuji za vyslyseni, jakakoliv informace vitana
, i kdybychom museli zustat stale v Sofii
..
pa devcatka, preji krasny den ![]()
ivca
Ahoj Dominiko,savička je dudlík na lahev.Odsávačku jsem taky nekupovala a ani jsem jí nepotřebovala.Po půl roce věku dítěte si myslím že už není nutné vyvařovat hrnečky od čajů a šťáv každý den.Stačí důkladně vymýt a vyvařit tak jednou do týdne.Jak je to s lahvičkama od sunaru u staršího dítěte nevím.Peřinky jsem taky neměla,používala jsem spací vaky.Ondra se z nich neodkopal a i při kojení byl pořád v teple,nemusela jsem ho vytahovat z pod teplé peřiny.Moc se mi osvědčily,můžu jen doporučit.A myslím,že i miminko se v nich cítí bezpečněji.Metříky opravdu ukazují týden těhu.Najeď si na diskuze,je tam rubrika testík,nebo metřík,propátrej to tam je tam návod na vložení.Smajlíci:když píšeš příspěvek,tak jsou pod tou tabulkou a vlevo od tabulky předvolby a tak.Vlevo musí bejt napsáno:HTML:povoleno atd. vše povoleno a pod tabulkou nesmíš mít zaškrtnuto zakázat smajlíky…Jestli to máš zaškrtnutý tak na to klikni ono to zmizí a bude tam prázdnej čtvereček a už to půjde.Fotky jsou v rubrice fotogalerie-alba veřejná-červen 2007 ![]()
Ahoj Domi,
mozna by bylo docela fajn si alespon jednu lahev poridit - prece jenom cekame deti v lete a i cajikem jej muzes zavodnit a osvezit!!! Cerpam ze zkusenosti svagrove, ktera plne kojila do osmeho mesice, ale v parnem lete davala Tobickovi prave i cajik - doporucuje to i dost lekaru - dehydratace je ‚mazec‘!!!
Lahvicky u tak malych deti bych vyvarovala snad pred kazdym pouzitim - ale mozna prehanim
.. ![]()
Odsavacku staci koupit po porodu, paklize se ‚nebude darit‘ - ale doufejme, ze bude
..
S tim pytlikem - vidis, to me bracha nepoucil
, ale poptam se
!!!
Spanelskou deku muzes pouzivat i v postylce - kdyz je chladneji. Podzim a jaro Johanka stravila jen se spanelskou dekou v kocarku a v zime jsem ji do ni zabalila a pak soupla do pytle
..
Domi, smajliky se ti objevi az pri odeslani, takze kdyz pises, mas je tam pouze v teckach, carkach, zavorkach a tak..
Metrik - nejlepe, kdyz si najedes na diskuzi - ‚Metrik" - tam je vse vysvetlene, nekolika zpusoby
, dokonce tam mas 'linky‘, ze kterych muzes vybirat prave podobu metriku
..
Ja ted musim bezet, Johanka si vymyslela novou horolezeckou stezku a nevypada to zcela bezpecne
.. ![]()
zatim pa
Ahoj,
dneska toho asi moc nenapíšu, začnou nám chodit kandidátky na moje místo. Tak se jim budu muset věnovat. Jsem na to docela zvědavá.