Poradna duly
Jana Čurdová
to pooh: já mám favorita jané slalom pro , potřebuju něco lehkého a skladného aby se nám to vešlo do kufru auta. Ale jak říkám, není zrovna nejlevnější, padlo by na něj asi celé porodné a ještě by chybělo. No ale ještě je času dost. Ještě bude kolekce kočárků pro rok2007 ![]()
Já viděla na jejich stránkách už asi tu novou kolekci, mají tam úplně jiné barvy než se prodávají u nás. u nás je ten výběr slabší. je to taky můj favorit ![]()
Teda já žasnu jakej máte přehled. Tak to já ještě vůbec nekoukala. Ale novej kočárek nejspíš kupovat nebudeme. Máme tu dobrý sekáče
Kaculko, vítám Tě mezi námi.
S tou nakupovací mánií se zatím snažím bojovat. Problém mám s návštěvama u gynekologa, protože jak výjdu z polikliniky, tak je hned velký obchod s konejeckým zbožím. Ale zatím jsem pořídila pro manžu jako dárek miminkovské botičky, když jsem mu sdělovala, že budeme mít mimíska. Jinak mám taky plno starších kamarádek, které už mají po dětech plno věcí a oblečků a pomalu se těší, jak si udělají ve skříních pořádek a nastěhují je ke mě. Tak se nemůžu dočkat. Ale s opravdovým nakupováním počkám až po 12-tém tt., jen tak pro jistotu.
Ivule
Popelko,máš fajn oslovení pro tchýni. Mě vždycky při hovoru s tchýní napadne oslovení „Ano, matinko“, ještě jsem ho nevyužila. Já jsem s Jakubem uvažovala, že pokud bude vše v pohodě, a nebude to na mě dřív vidět, tak jim to dáme k Vánocům jako dárek. Můžem to dát tchýňce i k narozkám, ty má stejně na Štědný den, tak to výjde na stejno. Už se třepou nejmíň 3 roky na vnoučátka - hlavně, aby to podle nich byla holka, sami mají 2 syny a tchýnčina sestra má taky 2 syny+ vnuka kluka. Tak chtějí do rodiny nějakou princeznu, ty jsou v jejich rodině vzácné. Od tchánů to bude jejich první vnouče, Kubův starší brácha (31) si zatím nenašel čas na rodinu, dělá kariéru. No moje mamča už má jinak 17-tiletou vnučku a 11-ti letého vnuka. Jsou oba od nejstaršího bráchy. Prostřední brácha zatím taky žádné dítko nemá a nejmladší dvojče nemá momentálně přítelkyni, tudíž nemá ani mimi. Tak jsou do nás vkládány velké naděje. Tak doufám, že nezklameme. I když já osobně bych raději klučíka, ale víceméně je mi to jedno - hlavně aby to bylo zdravé.
Ivule
Koukám, že jste teda pořádně rozvětvená famča. No tchánodlakovci jsou z moravy, takže je jich taky strašně moc. Ani všechny neznám.
Taky bysme to rádi řekli až o vánocích, ale nevím nevím…je to tak daleko. Uvidíme, jak bude bříško.
To víš Popelko, mamka pochází z Troubek nad Bečvou u Přerova a do Ostravy se přivdala a porodila 4 děti. Sama je z 5-ti dětí a byla poslední, babička ji měla v 40-ti letech. Takže mám i kupu stejdů a tet. Nejlepší je, že všechny mé sestřenice a bratranci jsou ve věku cca 40-ti let a více. Takže jsme nejmladší. Jinak babička se dožila 91 let a děda 88. Měli cca 20 vnoučat a pravnoučat bylo předloni 19 a to ještě počet není zastaven. Jako rodina se ale bohužel moc nestýkáme. Jediní jsme mimo Převoské okolí a tudíž nejsme pro ostatní rodinu důležití. Jejich škoda.
Ivule
Fíha to jsou potom strašlivý čísla jak to narůstá. Je škoda, když se rodina nestýký. Z mojí strany je to taky takové celé divoké.
No nic dneska už prchám - jdu po dlouhé době do města, tak se tady všechny opatrujte a zítra na viděnou. Těm co jdou zítra na kontrolu držím palce a myslím na vás.
Jo a co ta Martinka?
Popelka píše:
Eury no uvidíš zítra…každopádně jsme s tebou. Může to bej fakt doktorem…pokud nemůže najít dělohu. Třeba se špatně vyspal - čert ví. Mně tenkrát dr. řekl, že přes víkend asi potratím a odkrávácím. No taky mi nebylo do skoku. A pak jsem v 6tt přestal špinit a byl klid. No a v 10tt nechápal, že nekrvácím, když tam plod nebyl. Oni jsou doktoři někdy až moc chytří a nejradši by všechno podle tabulek.
Kdy budeš mít zítra výsledky?
Popelko, prosím tě, jak jsi myslela to, žes v 10tt nekrvácela, když tam plod nebyl?? Já jsem totiž v podobné situaci - v 7+6tt na utz nebyl vidět plod, taky nekrvácím a zítra mám jít na kontrolu. Když tam plod nebude, ak budu muset jít na revizi??
díky
June
Dobré ráno Popelko a ostatní,
ty ranní nevolnosti a únava mě snad zničí. Chodím spát v 21hodin a vstávám po 6 hodině, a připadá mi, jako bych spala pár minut. Manža už mi zase odjel, tak jsem do neděle slaměná vdova, ale už si zvykám, odjíždí mi každý víkend. Bráchu mi ještě ke všemu odvezli do nemocnice a pořád nevím co s ním je. Tak si užívám trošku nerviček. Jinak vše v poho.
Zatím pěkný den
Ivule
ahoj holky, ranní ptáčku popelko ![]()
koukám, že je nás takových víc. hold nikdo, ani dr, nejsou dokonalí… revize je odstranění toho mimoděložního plodu? tomu se říká revize?
to byl včera den a noc. od těch jedenácti jsem už jen seděla nebo ležela a přemejšlela nebo hledala informace. no jo no.
dneska jsem už vstala a čekam až bude „po osmé“, abych zavolala na výsledky. ale vím, že budou pozitivní. takže se vlastně nic nedozvím. jedině, jestli jsou pozitivní jako hodně, nebo málo (a bylo by to ještě jasnější).
když píše June, že už je po sedmym tejdnu. myslíte, že mě ještě nechaj doma? nebo rovnou pošlou do nemocnice a budou čekat až omdlim? no nic, takhle to asi nevyřešim. ale zkuste napsat svůj názor, prosím.
a taky dobré ráno ivule ![]()
vida, i kluci mají své problémy. snad to nebude nic vážného.
ranní nevolnosti - normálně už je mi taky blbě. motá se mi kebule a je mi blbě od žaludku. asi projev mimoděložního těhotenství. ty i blinkáš, ivule?
Ahoj Ivuš, Eury.
Ivuško…ta únava je fakt příšerná. Zrovna dneska ráno jsem o tom přemýšlela. V minulém těhu jsem každé odpoledne alespoň 1/2 h chrupala a teď nějak nemám čas, jak jsem pořád někde fuč.
Copka je bráškovi? Doufám, že se brzo uzdraví.
Eury…revize je odstranění těhu v děloze (vlastně to celý vyškrábou včetně sliznici). Mimoděložko se řeší laparoskopií a co vím, tek odstraněním jednoho vejcovodu. Žádná pozitivní vyhlídka ![]()
Je mi hrozně líto, že se takhle stresuješ…je to fakt hnusný, to prožívat. A pokud budou výsledky pozitivní (jako že nejspíš budou), tak co dál? Máš hned dojít?
Nechceš se zkusit zajít podívat ještě k jinému dr?