Poradna duly
Jana Čurdová
Krásné ráno maminky,
tak já jsem dnes vstávala v sedm a koukala jsem na lyžování - poslední závod Katky Neumannové jsem si prostě nemohla nechat ujít - a stálo to zato - Katka má zlato ![]()
Loudalko - díky za info, to je super, ta Zelená hvězda je i v našem zapadlém Žatci, dokonce je ten obchod asi 200 m od našeho domu, takže se tam určitě půjdu vybavit - teda napřed zjistím, jak je to v té chomutovské porodnici, vůbec nevím, jestli tam ty vložky dostanu nebo ne… předpokládám, že se to dozvím v tom kursu před porodem
Míšo to teda nevím…Náchod už je přeci jen drobet z ruky…no ale pravda je, že původně jsem chtěla jet dokonce do Vrchlabí.
![]()
Dobré ránko, pro všechny již probuzené a pracující.
Míšo, já plánuju nástup na MD už těch 8 týdnů před termínem. Vychází mi to na 14.4.2007. Tak se snad dočkám, momentálně v práci valčím s účetní, nemůžeme se shodnout na určitých věcech a já už týden hledám něco, co nemůžu u sebe ani najít, když to není moje chyba. Tak tu máme teď trochu veselo. Dneska mi už kolegyně hlásila, že se v práci dneska asi zdržím déle , když to mám špatně. Tak jsem nadšená.
Zatím ahoj Ivule
STEF, i já jsem si dneska přivstala kvuli Katce. Mám jí hrozně ráda a moc jí to přeju.
Škoda, že už opravdu končí.
. V nasi porodnici musis mit vsechno. Plinky pro mimi, vložky pro sebe. Snad jedine co tam je, jsou olejíčky a oblečení na mimi.
Dobré ráno holky,
moc nestíhám, něco na mě asi leze a musím ven s Dolfíkem…
IVULE, na kolegyni se sladce usměj a řekni jí, že podle zákoníku práce těhotné nesmí pracovat přesčas. Ale to půjde asi těžko, co?
POPELKO, taky jsem chtěla do Vrchlabí
Já bych to měla celkem v poho, manželovi rodiče od tama bydlí asi 30km… Jenže v termínu porodu mají naplánovanou výměnu podlah a pokládku podlahového topení v celém baráku, takže tam být nemůžu. A jet s porodníma bolestma asi 250km… to asi neklapne
Takže budu rodit v těch Ivančicích…
Ach jo, pes už otravuje, tak musím… ahojky zatím.
Loudalko - taky jsem jí to moc přála, máš pravdu, škoda že končí - ale určitě lepší takhle na vrcholu než se 3× vracet jako třeba Hašek do brány…
Je to zvláštní, že je to s těma hyg.potřebama v každé porodnici jinak…
Holky, jak je to s tím nástupem na mateřskou, když jste na neschopence. Nevíte někdo, jestli si můžu říct sama kdy na ní chci jít? Já bych šla samozřejmě až těch 6 týdnů před porodem, protože bych měla mateřskou potom vlastně o 2 týdny déle, ale nejsem si jistá, jestli si to můžu takhle sama určit… ptala jsem se na to mzdovky v práci a ta mi řekla, že jo, že to takhle jde, ale fakt nevím…
Nazdarek tehulky
..
jak jsem psavala o jaru, tak jsme se dnes probudili do ‚bila‘ - asi 15 cm snehu
- teplotni rozdil od vcerejska je 15 stupnu dolu
- takze aslepon si Johanka oblekne kombinezu, kterou jsem shanela jak urvana po cele Ostrave v dobe, kdy uz zimni veci byly v obchode vymeneny za jarni
.. ale priroda je opravdu chuderka poblaznena
..
Jinak - rodila jsem v Opave - byla jsem na nadstandartu, aby s nami Kori mohl stravit prvni spolecny den, noc a rano - potom odletal - a od vlozek, plinek atd. - jsem si vsechno donesla v ‚porodni‘ tasce ..
Sitovane kalhotky byly opravdu super - velice prodysne a do nich jsem si davala ony vlozky, o kterych jste jiz psaly.. a urcite pres tri tydny jsem chodila na ‚malou‘ do sprchy - nejenom - ze to mene boli - o tom nic moc nevim, ale hlavne je to k zabraneni infekci a zanetu. Svagrova chodila na zachod, a potom se sprchovat a odnesla to prave nejakym takovym ‚svinstvem‘ - a ty jeji horecky a bolesti - to bych opravdu nikomu neprala
..
Taky pozor na prsa!!! I kdyz bude leto - at nechytite pruvan - radeji je mejte v teple - zanet prsou je taky posusnanicko - to jsem zase ja podcenila a fuj - bolest silena a ty horecky. Taky se vam muze mlicko v prsou ‚hrudkovatet‘ - tak na to zase pomaha tepla sprcha a rozmasirovani a samozrejme kojeni - a to uz od pocatku..
Tohle nejsou rady - jen se s vami delim o vlastni ‚zazitky‘
..
Ale radeji se poptejte v porodnici, co vsechno budete mit k dispozici, at nejste prekvapene.. Kamaradka rodila s rocnim odstupem a pro miminko si zkratka neprinesla plinky, nebot je pred rokem pro sve prvni mimi automaticky dostavala - nastesti sestricky nebyly psi - takze ji nejake do pocatku daly, ale manzel musel naklusat s balikem
..
Jinak jsem se dnes vubec nevyspala - brisko melo asi nacvik spartakiady - ci co - ale do rana se mlelo
.. takze mam pocit, ze vse, co se kolem me deje - je zrovna ten muj probdely sen
.. Nastesti je Johanka ukazkova - abych to nezakrikla
- jako by se stalo, tak holky, musim letet
..
Mejte se moc krasne, bastete na co vam prijde chut
.. co mate vubec dnes k obedu? Treba motivace na dalsi dny - ja jsem takovy kuchar na baterky
..
At vam vsem dopadnou krasne kontroly..
Q Renco, to je dobre, ze sis uzila ty hory - jeeej, a Sumava.. A ty dve kila - to je ukazka - pohody a spokojenosti - takze miminko si urcite posusnavalo
..
tak zatim papa ovecky - vy v praci - to moc neprehanejte, nemuzete mit misto zidle v praci ‚skakaci‘ balon? ![]()
ivca
Katka ma zlato - ze jo??? Bracha mi posila nejake zmatene zpravy - ja to tady v te Sofii nemuzu sledovat - ach jo
..
Novire do Ivančič občas jezdíme…tchánovci tam mají domeček po rodičích tchána.
Tak jsem si tady teď od Vás zjistila, že Kačka N. má zlato. Hned jsem to šla přečíst na novinky. To je super! Moc jí to přeju. Zaslouží si to ![]()
Dobré ranko holky, já si dneska přivstala. Tentokrá tu je i něco pro mě, zdravotnické potřeby Zelená hvězda jsou i v Sokolově, tak aspoň nebudu lítat po všech lékárnách.
Připojuju se k vám s Čokoládovým protestem a už mám půlku v sobě. A k obědu bude čočka od včera, to nevím, jestli bude inspirace pro Ifču, ale já jí moc ráda, tak si jí musím užít, dokud je mimčo v bříšku, pak už by ho trápily prdíky, že jo.
Já mám vařeno taky od včerejška.Dělala jsem uho na rejži.Krůtí plátky a do omajdy jsem přidala rajčata,do základu trochu domácího uzenýho bůčku a na konec vajíčka na tvrdo,takovej styl co dům dal a kupodivu z toho vyšla docela dobrota.A jedl to i Ondra,což se u nás rovná téměř malýmu zázraku,jíst totiž moc nechce.
tak čokoška zařvala, to vám byla snídaně. Teď to jdu vypotit při vytírání.
Taky se s vámi musím podělit o pěknou historku. Já jsem se v noci probudila ze sna, seděla jsem na posteli a sypala si hlínu z květináče pod peřinu.
Tak jsem rozsvítila, abych se koukla, co jsem napáchala, no děs běs. Smetla jsem to na koberec, tak to teď jdu uklidit. No, aspoň je veselo. To až řeknu manželovi, tak pukne smíchy. ![]()
Potkají se dvě klíšťata a to jedno říká: Ty vole, deset ráno a už mě dvakrát vytočili!!!
Ahoj maminy,
tak jsem přežila test na cukrovku,bylo to fuj a prsty mě bolí ještě teď.A dr. mě mystifikoval, že prý ze žíly,houby ale z prstu a to třikrát..
.
Jinak v porodnici jsem měla svoje vložky i kalhotky,děti se koupaly každý den a mazala jsem je oba.Děti jsme si hlídaly sami a na jídlo se chodilo do jídelny.
Malému jsem koupila cestou domů pampersky,už se těším až koupíme kočárek..
.
U nás je hnusně,počasí akorát na spaní.Taky si jdu lehnout,málo jsem spala.
Mějte se fajn a užívejte si miminek v bříšku.
Vykyna a Honzík