ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1604
27.2.07 17:37

KAMI - uff, snad to dobře dopadne! to je fakt na žalobu. šílený, co se děje. tak držím palce, ať to dobře dopadne!

STEF - právě že rozhodnutá nejsem. teď momentálně hodně uvažuju o slanym. tak snad bude stačit se rozhodnout až ty dva měsíce předem.

už zas nevim, kdo tu psal o dule…bedhan? taky jsem ze začátku uvažovala. zjišťovala jsem info. mám celoživotní děsnej strach z porodu. a nidky jsem nechápala, jak to udělám. dulou jsem se utěšovala, že to bude jedno z řešení. neštěstí to zatím vypadá tak, že hormony zvítězily…a nastala trošku ve strachu změna. u duly mě odradilo to, že nejbližší tady k nám byla snad z ústí a taky to stojí dost peněz. řekla, jsem si, že to zvládnu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
27.2.07 17:45

Eury - no strach z porodu mám děsný a myslím, že mě to jenom tak ani nepřejde… Já jsem o tom zvažovala jen tak potichu, ale pak jsem něco předhodila manžovi a on řekl, že by to bylo super, takže mě trochu nakopl a asi se začnu trochu víc zajímat… Myslím, že Ostrava není zas takové zapadlé město, takže tu snad něco seženu…

• Citovat
  • Upravit
20840
27.2.07 17:46

Ahoj holky,
KAMI, tak to je fakt síla, ale Ondra bude určitě v pořádku… ale karbanátkama s asi nic nezkazí…

BEDHANN, pokud tady nebude manžel, tak do duly asi půjdu… přece jenom se mi nechce být na to sama. Jenže to bych byla asi v Orlové u mamky a tam vůbec nemám zmapované jak to z dulama je a jestli mi ji vůbec v nějaké porodce vezmou…
A i tak… manžel sice říká že u porodu být chce, ale má z toho strach a já ho do toho nechci nutit - aby tam šel jenom kvůli mě - takže když si to rozmyslí, tak nad dulou budu taky hodně uvažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
27.2.07 17:47

Bezva, až teď jsme si všimla, že jsi z Ostravy :) tak když něco zjistíš, dej vědět :wink:
Ty jo, to ybch se fakt nasmála, kdybysme měly stejnou dulu a ještě rodily najednou, co by pak asi, chuděra, dělala :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
27.2.07 18:10

bedhann - mě to taky nepřešlo a nepřejde. každopádně jak poroste břicho, bude hůř. ale před jsem se bála asi opravdu víc. teď vim, že mi nic jinýho nezbývá. miminko jsem pořád odkládala, vymlouvala se, že ještě ne…ale byl to jenom strach. teď už to ven musí :) máš pravdu, že kdybych byla ještě v praze, nebo větším městě, uvažovala bych o dule dost reálně. asi to hodně pomůže. v lounech fakt nic :( takže mám spíš smůlu. takhle to schvaluju alespoň tobě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
27.2.07 18:29

Holky, já o dule teda vůbec neuvažovala - ani neznám nikoho, kdo jí u porodu měl, takže možná proto… ale jako „náhrada“ za manžela u porodu to určitě nebude špatný

Můj přítel taky není úplně rozhodnutý jestli tam chce být, já bych ho tam teda mít chtěla, ale taky ho nechci nutit, aby z toho chudáček neměl nějaké trauma do budoucna. I když žádná padavka není, tak by to snad zvládl - a já si teda myslím, že nakonec dá na moje přání, ale fakt ho nechci nutit…

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
27.2.07 18:44

No holky, ale já bych tu dulu neměla jako náhradu za manžela, toho bych u porodu chtěla taky - a on sám u porodu chce být. Navíc si myslím, že dulu v porodnici i uvítají, protože pak už PA u porodu jen přihlíží a nemá nic na práci, vše za ní udělá právě dula.

Tak manža jel pro tchýni do lázní, dneska se nám po dvou měsících vrací zpět do baráku…to byl klíííídek… ach jo :? :?

Novire - a ty plánuješ porod v Ostravě??? 8O

• Citovat
  • Upravit
4554
27.2.07 18:50

Holky díky,bohužel už nezjistím,kde ten střep byl.Lupínky jsem prohlídla a nic jsem tam nenašla a v tom zbytku,co Ondra nedojedl taky nic nebylo.No i tak manžel napsal mail na čoi,ale ty s tímasi taky moc nesvedou,když nevíme.No a věřím,že Ondra bude v poho.Ale strašně to člověka naštve,na co všechno si máme dávat pozor.Kočárky,kousátka,dětský jídelní :,-(y,jogurty,cereálie…Nejlepší by bylo mít děti nahý,nedávat jim a z ničeho nic jíst a pro jistotu je jenom nosit.Uf začínám zuřit.
Holky zkuste se zeptat ještě na kurzech,ale je možný zaplatit si svojí porodní asistentku.Stojí to asi dva tisíce,ale máte jistotu,že se bude věnovat jenom vám.Já o tom hodně uvažuju,protože u porodu s Ondrou jsem chytla fakt sestavu.Doktora surovce,kterej mě ani nepozdravil a za celej porod mi neřek ani půl slova a porodní asistentku,která když jsem přišla s taškou a obrovským pupkem v osm večer do porodnice,tak se mě zeptala co tam chci.Pak mi vynadala,když mi rupla plodovka,že to je na zemi no a v cíli mi nenechala Ondru dorotovat,protože se měnily služby a ona chtěla mít čárku za dokončenej porod.Tlačila jsem hodinu,Ondru málem tahali kleštěma,no paráda.Naštěstí tam přišla ta porodní as. kterou si chci zaplatit a pak už to šlo jak po másle.Tím co jsem napsala vás vůbec nechci strašit,porod i bolesti se daly vydržet nebylo to vůbec nic hroznýho,bylo to spíš o lidech.A na ty jsem teda nštěstí neměla.Proto je možná lepší se rozhodnout pro dulu nebo pro svojí asistentku,nebo tam mít manžela a důrazně ho upozornit,že kdyby bylo cokoli jinak tak se ozvat,nebo si musíte dupnout sami.Já tam sice manžu měla,ale nic takovýho jsme nečekali,tak jsme z toho byli dost vyvalení oba.Navíc můj porod byl docela rychlovka.V jednu ráno mi začaly bolesti a v šest byl Ondra na světě.Howk domluvila jsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
27.2.07 19:00

Holky, co myslite tím dula :oops: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
27.2.07 19:06

Loudalko - v pohodě, tu je odkaz http://www.duly.cz/

• Citovat
  • Upravit
5648
27.2.07 19:11

Bedhann, děkuji už jsem v obraze :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
27.2.07 19:41

Jo jo, KAMI, já ani tak nemám strach z porodu (bolesti atd.) jako že se spíš bojím, abych nechytla nějaké protivné lidi… nechci tam být prostě jenom další „kus.“ Proto se mi nechce do velkých brněnských porodnic, příjde mi, že tam na tebe prostě nemají tolik času a berou tě jenom jako číslo… Navíc se údajně mají v červnu rekonstruovat Bohunice, takže místo 3 porodnic tady budou fungovat dvě. To bude teprve fofr…

BEDHANN, porod v Ostravě neplánuju, ale jestli mi manžel odjede na tu misi, tak budu asi u mamky, ta bydlí v Orlové. Takže potom bych se musela porozhlídnout po nějaké jiné porodnici než tady. Vůbec nevím, kam bych šla… V Karviné a Havířově byla kámoška, ale z jejího popisu se mi to moc nezdálo. Nevím, možná jsem rozmlsaná z Brna, ale myslím, že by mi aspoň měli říct, že mě nastřihnou, když už se ani neptají, jestli to chci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2464
27.2.07 20:00

Ahoj, přeji krásný večer,

teď jsem Vás po celém dni dopřelouskala a Kami, to s tím střepem je teda síla. Držím palce, aby Ondrovi nic nebylo. To je fakt na stížnost.

O dule neuvažuji, ale strach z nepříjemného zacházení od PA nebo doktora mám také. Kolegyně z práce, které rodí přede mnou mají domluveného svého porodníka s tím, že za to zaplatili cca kolem 10 tis. Jednak mi to přijde dost a jednak si říkám, že kdybych rodila třeba v noci nebo měl kvůli mě přerušit dovolenou, moc nadšený by asi nebyl. To ta porodní asistentka by mě možná lákala víc. Ale zase nevím, jestli je u Apolináře možnost si něco takového domluvit.

Holky chci se vás zeptat na noční košili do porodnice. Doma žádnou košili nepoužívám, spíme s manželem nazí a tak jsem dneska odpoledne vyrazila na obhlídku po obchodech. Všechny, které mi nabízely byly přinabrané s kytkama a vypadaly fakt staropanensky. Koukala jsem se i na košile kojící a přiznám se, že se mi také nelíbí. Navíc počítám s tím, že jí budu potřebovat pouze na těch pár dní do porodnice a doma jí zase pěkně odložím do skříně. Co vy? Budete něco pořizovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.2.07 20:14

Kaculko, v Opavske porodnici dostanes (no, pujci ti :wink: ) automaticky nocni kosili - ne ze by byla fajnova - normalni bila platena, ale vzhledem k tomu, ze muzes ‚protect‘ - to by sis jich musela koupit asi vic jak jednu 8O :D .. Takze se poptej v porodnici, kde budes rodit, jak to u nich chodi - mne se zda zbytecne si nejakou porizovat, kdyz ji stejne nepouzijes v budoucnu :wink: ..
Z vlastni zkusenosti - menila jsemsi kosili kazdy den - ne-li vickrat..

Tak papa, mam muze doma, ani se neptejte s cim zase prisel. Asi zcvoknu - na stehovani do CR to nevypada, ale mozna se mu podari ukocirovat na dalsku ten Holland, tak potom by mel odcestovat do Italie ci Spanelska - tak jsem z toho vseho uuuplne vedle, az se ani nadechnout nemuzu.. Vse az po porodu, do te doby - zustavame tady :cry: .. kdybychom se prestehovali a basta, takove to ‚sem a tam‘ v uvazovani - me dovadi k silenstvi.. no jo, ale prace je prace.. takze neprepinam a hlavne nic neresim :? ..
Asi si dam deci cerveneho na krvinky a na sklidneni 8O ..

Tak dobrou tehulky, krasne sny a pohladte pupicky :wink: ..
Doris, kvetinace radeji prestehuj do jineho pokoje, at nemas hned po ranu tolik prace :D ..

ivca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.2.07 20:19

Jo, Kaculko, jeste jsem si vzpomnela, ze jsem spala doma v trenkach od Koriho a pod nimi jsem mela ty apartni sitovane kalhotky a v kojici podprsence - tu urcite nesvleknes do konce kojeni - teda ja jsem rok ‚kapala‘ jako spatne dotazeny vodovodni kohoutek :D ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí