Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko,
tak oznamování o víkendu proběhlo hladce a radostne. o hypotece mi radsi nemluvte nebo dostanu hned po ránu z toho naseho bydleni depku.
Uz jsem tatovi rikala, že bude muset udelat pro jistotu malou pudni vestavbu, abychom meli v pripade nejvetsi nouze, kam jit…
No já bych si nejraději taky vzala hypotéku, ale už nám jí nedaj......možná to zkusíme, uvídíme co nám řeknou.
JIank se budem muset na mateřskou vrátit domu a bydle u mámy v bytě, no bude to asi hodně zajímavý…ale nesmíme se vzdávat,život je boj. A když jsme se dali na vojnu, tak musíme bojovat
![]()
Korculko, to je skoro nocni mura, moji rodice i tchanovci jsou fajn, ale bydlet s nekym dohromady v byte, to chce pevny nervy
Dobré ránko holčiny,
vítám i nově příchozí a jsem ráda, že se konečně rozrůstáme.
Taky jste tak unavené, mě ani nepříjde, že jsem byla doma 3 dny a ne jen přes víkend. Sice jsem uklízela a s kamarádkou nakupovali v Obi kachličky a různé ostatní nesmysly, ale na to, že jsem nic netahala a ani nějak nedřela, jsem úplně hotová. Pořád bych spala. Snad to bude lepší. Jinak my máme naštěstí otázku bydlení vyřešenou. Bydlela jsem původně od 20-ti let sama v družstevní 1+1 v domě, kde jsem od narození bydlela ( my bydlíme v 9. a mamka ve 3.patře). Pak se přistěhoval Kuba a ten malý byt jsme pak se sousedy na patře vyměnili bez doplatku za 3+1. Rekonstruovali jsem ho svépomocí 4 měsíce, ale zvládli jsme to a dluhy za rekonstrukci už budeme mít skoro zaplacené. Ale říkáme si, že to byla výměna století. Vyšlo nám to a naštěstí jsme se nemuseli šíleně zadlužit. Ale prostě jsme měli štěstí. Teď ho musíme jen pomalu zařídit, v dětském pokoji máme jen koberec,záclony a závěsy a lustr. Teď aspoň nadešla ta správná doba a nakupování může pomalu začít. Holky, ale nechci aby to vyznělo, že se chlubím, to jsem neměla v úmyslu. Já jsem taky chtěla mimíska už několik let, ale zapřísáhla jsem se i s manželem, že dokud nebudeme mít vyřešený byt, tak počkáme, ať máme aspoň nějakou jistotu.
Všem ostatním držím palce, o hypotéku přece můžete zažádat, ještě na Vás není těhu vidět, tak by to mohlo projít bez problémů (pokud máte dostatečné příjmy). Držím Vám všem palečky ať Vám to nové a lepší bydlení výjde.
Zatím ahoj Ivule
Ahoj,
zdravím všechny po víkendu, Tomášek je ve školce, už je zdravý, tak mám klid. Konečně se snad dostanu aspoň na chvíli k těm překladům, co mám dělat do práce. Jsem totiž domluvená se šéfem, že nastupovat zpátky na tak krátkou dobu nemá cenu a stejně bych musela na zkrácený úvazek kvůli školce, tak mi dal práci domů - překlady z angl. do češtiny pro jeho cestovku. Každá koruna dobrá, v létě jsme totiž dokončili rekonstrukci bytu a jsme dost zadlužený a vzhledem k tomu, že já jsem na rodičovském příspěvku, tak příjmy tedy opravdu nic moc. No snad to od ledna zvednou, těch 3500 co je teď je opravdu almužna. Byt máme naštěstí vyřešený, na jaře jsme prodali 2+kk co jsme před časem koupili od švagra a za pomoci stavebka a půjček jsme koupili 3+1, no sice 30 let starý byl v paneláku, ale zaplaťpánbu za to. Jinak si to se dvěma dětmi ve dvou pokojích nedokážu představit.
Zdá se že odpolední nevolnosti pomalu odcházejí. Poslední tři dny už mi skoro vůbec není špatně. Zato mi začínají být těsné kalhoty. Už abych šla na tu kontrolu, nemůžu se dočkat, až mimi zase uvidím, ale jdu až 15., vůbec to neutíká.
Tak já jdu pracovat dokud je klid, protože s Tomíkem to opravdu nejde.
ahoj Jana
Ahoj Jani.
jsem ráda, že je Tomíkovi dobře.
Ono si s těma bytama fakt nevybereš…nebýt toho, že manžel má trošku lepší plat, tak bysme se taky nezmohli. A stát dneska bydlení rodin moc nepodporuje - i když pořád tvrdí, že jo.
Jo a gratuluju k ustávání nevolností…mně bylo o víkendu docela dobře, ale dneska na mě blinkání útočí už od rána.
ahojky, zdravím vás v novém týdnu.
vidím, že se tady řeší bydlení, to my máme na štěstí vyřešené. máme vlastní byteček (sice 2kk) a už skoro splacený, takže dobrý
až budou děti, tak budeme potřebovat větší, ale to se nějak vyřeší..
já jsme dneska byla po ránu nalačno na glykemii- a mám vysoký cukr!! jsem z toho smutná, protože ke všem těm práškům co beru a píchám Clexane na ředění krve si budu muset v těhu píchat inzulín.. ale pro miminko vydržím všechno.
dneska jdu ke kadeřnici, tak se těším, jaká budu krasavice ![]()
mějte se hezky.
zabi ahoj…to je nepříjemný s tím cukrem. Je nějaká šance, že se to ještě během těhu upraví?
Dáš pak fotku od kadeřnice? Co ti bude dělat? Jen úprava nebo něco většího?
Ahoj, přeji všem příjemné dopoledne i celý nadcházející týden.
Zabucho, cukrovku ti vůbec nezávidím, ale máš pravdu, že pro mimčo člověk zvládne cokoliv. Držím palce, aby se to držela nějak v normě a těch případných inzulínů nebylo moc.
Návštěvu kadeřníka s i pěkně užij. Určitě ti to bude moc slušet ![]()
Starosti s bydlením řešíme asi všichni. My naštěstí před dvěma lety prodali garsonku a pořídili panelákové 3+1. Splácíme sice hromadu peněz a ještě spoustu let budeme, ale dětský pokojíček bude
Teda zatím je tam nakvartýrovaný manžel a má tam pracovnu, takže až se mi povede ho umístit i s pracovním stolem a hromadu „důležitých a nutných“ věcí do obýváku ![]()
A jak jste se měly o víkendu? My jsme v sobotu byli s manželem a švagrem na Šumavě na hřibitově dát kytičku na hrob tchýni a včera vzhledem ke špatnému počasí jsme tak nějak vegetovali doma. Docela jsem si ale odpočinula a i nevolnosti jsou menší. Tak snad to vydrží.
Janino, na kontrolu jdu také příští týden a už se nemůžu dočkat. Vůbec mi to také neutíká.
Popelko, ono je to právě závislé na hladině hormonů a nikdo moc předem neví, jak se to bude vyvíjet.. ale když to budeme kontrolovat tak si myslím, že se to dá zvládnout.
ke kadeřnici jdu na barvu a ostříhání - zkrátit.
Koukám,že příští týden bude týdnem kontrol…taky už bych ot chtěla mít za sebou.
Uuuuf,
tak mám za sebou šílenou poradu, už jsem myslela, že tam usnu, ani kafe jsem si nemohla dát
.
S tím bydlením je to fakt horor, ale já pořád věřím, že jednou ten svůj domeček mít budu ![]()
Jinak s tím cukrem je to blbý, to jo, ale pro miminko fakt všechno. Však bude zase dobře ![]()
Korculkoi já myslim, že slabý kafe s mlíkem si klidně můžeš dát, mě se chce jinak taky pořád spát. ![]()
Tak jsme koukala, že to fakt bude od 9 do 16.11 samá kontrola, tak hlavně samý dobrý zprávy. Akorát já jdu zase jako poslední a budu muset tu nervit sama, béééé ![]()