Poradna duly
Jana Čurdová
wapik gratuluju, to musí být super pocit že? Já už se taky nemůžu dočkat ![]()
mroe já si myslím že je to o lidech a ne o celkovém zdravotnictví. třeba můj minulý gyndr to flákal jak se dalo. A když jsem doktora změnila (minulý rok) tak mi poprvé v životě vyšetřoval někdo prsa, dělal UTZ…
jo welu já bych taky chtěla vidět bříška spíš tak v 6týdnu.
Nemáš něco na skladě?
milli já si taky myslím že vegetariánství není až takový problém. ale nejhorší je, že doma to nechtějí pochopit a přítel mi maso nutí horem spodem, jako že ted musíš jinak bude mimi nemocný!!!
Na netu jsem našla tohle - peněžitá pomoc v mateřství se počítá v zaměstnání z 12 kalendářních měsíců, které předcházely měsíci začátku pobírání PPM. Počítá se to jenom od posledního zaměstnavatele, takže kdybys u něj nebyla celých 12 měsíců, ale třeba jenom 8, tak se to počítá z těch 8.
Weela - mě zase tchýně nutí jíst hory jídla (pak mi zas bude otloukat o hlavu, že jsem se moc spravila
) , tak jsem na ní zahrála nevolnosti a je klid. Řekla jsem jí, že buď můžu v žaludku udržet ten rohlík s čajem, nebo sním tu její omáčku, ale pak vyzvracím i ten rohlík a čaj. No a taky že jí do toho nic není. Zkus to probrat s doktorem, ať ti kdyžtak napíše nějaké železo, nebo co je to potřeba.
šmarjá - člověk nakrmí dítě, uspí a když se vrátí, tak se nestačí divit, kolik jste toho nakecaly!! ![]()
Mroe - ale já vím, v Anglii jsem taky byla, a vím, že to není tak hrozné. Na duhou stranu, ta soukromá PA co se mnou byla u porodu malé byla k nezaplacení a pokud vše dopadne dobře, tak ji budu chtít i u tohoto porodu. V podstatě je to spíš dula než PA, ale nemá kurz jako dula.
Milli - nebo takový pořádný steak!!! Sakra, zase si ho 8 měsíců nedám, jedině well done, a to není ono.
Taky vítám nové příchozí ![]()
odcházím chopit se žehličky, nakouknu večer
korvapuusti - máš to tam. Mimochodem, ten tvůj nick je nějaká přesmyčka? Docela mě zaujal.
Diky za privitani ![]()
Mam poledni siestu, mladas spi tak si muzu nerusene zasurfovat.
Jinak jsem dnes z te prohlidky mela kulovy, protoze jsem nemela hlidani a sestricka mi synka hlidala-to byl desnej rev. Priste uz s nim nejdu ![]()
Na prvni ultrazvuk jdu 27.10. a pak dalsi tyden do poradny. Tam uz teda asi dostanu prukazku. U nas ji doktor nedovoli vydat pred ukoncenym 8 t.
A priznaky? Predevsim desna rozezranost a v noci nemuzu spat.
Ženský - ste se zbláznily, ne
Tolik toho za dopoledne napsat..... ![]()
Vítám 3 nové příchozí … ![]()
Baby, koukejte doplňovat info z kontrol na našem webu - nakukuji a pořád nic nového nepřibylo ![]()
nevolnosti: Od včera začínám pozorovat, že se něco děje…ještě jsem „nevrhla“, ale příjde to brzy…
Dnes v řeznictví, když jsem nasála tamní pachy…tak jsem myslela, že budu muset rychle ven. Doma musím topit dřevem v kotli, nebo se nám rozbil plyn.kotel - a ten kouř, když přidávám, mi taky nedělá dobře
Tak nevím, jak to dlouho utajím před příbuzenstvem...... …měla jsem v plánu to babičkám a dědům oznámit až o Vánocích formou nějakého dárku - čápa s utz? Myslíte, že je to možné, takhle dlouho utajit?
Meluzinka + korvapuustí ahojky maminy, vítejte. ![]()
Milli na ty stránky jsem koukala, ale jak se tam mám přidat? ![]()
Kunigunda
Co je to za knížku? No s tím nucením a nenucením, obávám se, že to bude horší a horší. Ty jsi to vymyslela fikaně..dobrýý ![]()
korena - já si myslím, že pokud máš vůli, bude ti ok a nebude na tobě nic vidět a pokud nejsi kuřád tak to utajíš v klidu
Já mám 21.11 narozky tak bych to chtěla říct tam a taky formou nějakýho dárečku. I když už bych to nejraději řekla všem, kdybych to teda měla potvrzený.
Korena -
já myslím, že to jde, pokud nemáš tak aktivní dítě jako já… Včera jsem ho málem zakousla. Sebral mi telefon a poslední odeslanou sms, kterou jsem posílala moji homeopatce, s tím, že jsem těhu a že čekám v červnu přeposlal moji babičce(první v seznamu)… Hele fakt se modlím, že babička moc mobil neumí používat a už vůbec ne číst sms, tohle se může stát opravdu jen mě!
Na jekém webu??? na těch estrankach???
Korena..ja bych to take chtela utajit co nejdele. Do Vanoc to teda asi nebude, ale chtela bych vydrzet do vysledku screeningu tj.asi 13 tyden. Zatim to krom manzela nevi nikdo a jsem rada-proste mame spolecne tajemstvi
Ale musela jsem se vymluvit ze dvou akcicek, protoze to bych byla podezdrela hned-mam rada vino a dve decky mne neuspokoji
takze je pro mne tezsi to utajit pred kamaradama nez pred rodinou.
Vítám Meluzinku, Petulu001 a Korvapuusti, at se vám tu holky líbí
Vítám všechny nové těhulky! ![]()
Petula - v PPM byly změny a od nového roku ještě budou v rámci toho, že se mění celá nemocenská. PPM by se měla počítat jen z příjmu (což nejsou dávky při nezaměstnanosti) dosaženého za 12 po sobě jdoucích měsíců - ale musíš mít odpracováno 270 dní za poslední dva roky (z čehož vyplývá, že se to počítá jen z těch měsíců, kdy máš příjem - nemusí to být celých 12, ale klidně i jen těch 270 dní
- od začátku roku 2008 by nezaměstnané a ani evidované na ÚP neměly mít nárok na vyplácení PPM.
Ty máš ale jako těhotná ochrannou lhůtu 6 měsíců-takže ikdyby ses nakrásně zaregistrovala na ÚP - mělo by to být vypláceno z titulu této lhůty . Jinak evidované, které nejsou v ochranné lhůtě u býv. zaměstnavatele, dostanou rovnou rodičovský příspěvek 7600. Tohle je si třeba pohlídat.
Takže by bylo opravdu nejlepší, abys před skončením zaměstnání marodila a domarodila až do 8 týdne před porodem, kdy bys nastoupila u stávajícího zaměstnavatele na mateřskou. (Pozor od nového roku prvních 14 KD -náhrada je jen za pracovní dny- nemoci hradí zaměstnavatel - pak je teprve vyplácena nemocenská)
Anebo to sním řádně rozvázat a ihned mu donést neschopenku z titulu ochranné lhůty (a to můžeš marodit i u obvodáka třeba se zády
)- pobírala bys nemocenskou a pak bys nastoupila na mateřskou. A po mateřské by sis zažádala o rodičovský příspěvek.
Když budeš pobírat nemocenskou, pak mateřskou a nakonec rodičák nemusíš se evidovat u ÚP - počíta se to nejdřív do vyloučených dob a pak máš překážku na straně zaměstnance. Ale ta evidence je jen na tvém rozhodnutí - většinou se to dělá , aby nebyly prodlevy v odpracovaných letech a nemusela sis platit zdravotní pojištění- někdo si tak jistě i najde zaměstnání
. Ale bůhví, co si na nás ještě do nového roku vymyslí!!!
No, to v tom budu mit pekny gulas…docitam jak blazen, jsem na strance 3
a nakukuji i dozadu na stranku 47, tak to beru z obou stran a nevim, nevim, jak se v tom vyznam.
![]()
Budu zpatecne reagovat na uvahu ze zacatku diskuse, kdyby to treba jeste nekoho zajimalo…to lezeni na brisku…ja chodila pravidelne v prvnim tehu na osteopatii a normalne jsem se vzdy pretocila na bricho az do te doby, kdyz uz to zkratka neslo, nebylo to pohodlne a hlavne me tlacily prsa.
K tomu pribyvani v tehu.....u prvniho tehu jsem se zacla nafukovat koncem 4.mesice, ale trosku jsem pribrala v bocich a zadnici uz pred, jakoby telo podvedome citilo, ce se chysta. Ted pred druhym tehu je to uuuuuplne jine. Prestala jsem pred zhruba tremi mesici kojit meho dvouletaka a to se neobeslo bez toho, aby mi prsa spadla do zadku. Nahore nic, dole prirustek. No a uz snad druhy tyden po ovulaci se mi udelal desny spek, ktery jeste zkrasluje mou kostrbatou jizvu po cisari a ted se zacinam nafukovat v tom 8tt paradne.
Milli : jsi asi uz pata, co se me na tu korvapuusti pta. Neni to presmycka. Je to regulerni slovo ve finstine a znamena policko za ucho, neboli facku. Pouziva se jako nazev jednoho druhu sladkeho peciva. Je to takovy snek z kynuteho testa plneny maslem, cukrem a skorici. Moc dobre. Market je to jako pisku v mori, tak jsem tam vrzla misto banketky nebo briosky korvapuusti, jelikoz tu ziju.
Wapik - velká gratulace.
Snad i já se budu 24. radovat už ze srdíčka.
Nové Přírůstky, chtělo by to zapsat se na web stránky - ať máme přehled, když nás kvapem přibývá. A ta správkyně webu, jak psala myslím Milli, by se moc hodila.
Tak některá, která máte čas se toho snad chopíte!?