Poradna duly
Jana Čurdová
jo holky ten pocit z císaře mám taky.prostě si vždy říkám, že Anička tam byla hned po porodu sama,ani mi jí nedali pochovat.jen mi jí ukázali a vlastně na první přisátí taky přinesli až druhý den - malá se narodila ve 14.18. ale ještě ten den si pamatuju,jak jsem ležela na jipce a pořád si snažila představit a vzpomenout,jak Anička vypadá,tak mi jí aspon ukázali
když si představím že ostatní děti hned dají mamince na bříško nebo přiloží k prsu,tak prostě mám pocit že jsem o tohle hrozně ochuzená a hlavně že jsem zklamala Aničku.
prostě tím císařem trošku trpím do ted,i když vím že to jinak třeba nešlo (malá byla taky koncem pánevním a mám užší pánev),proto tak strašně doufám v ten přirozený porod.
stiko: Nic si z toho nedělej, já se taky tolik netěším…přitom bych si to ráda užila - první těhu jsem si moc nevychutnala-byly samé starosti atd. …no a teď zas už mám doma jednu cácorku, takže o nějakém užívání si nemůže být reč
Na miminko jako takové se těším, ale pak si hned řeknu, že to nebude jednoduché s Florkou doma…ty první týdny vůbec…
HOLKY ASI JSEM TO VYMŇOUKLA, ALE VYPADÁ TO, ŽE SE MI PODAŘIL SMAZAT ODKAZ NA VÝSLEDKY KONTROL NA NAŠIC STRÁNKÁCH.....MOC SE ŠTICE, WELU A JEŠTĚ JEDNÉ MAMINĚ OMLUVÁM JESTLI TO BUDOU MUSET NAPSAT ZNOVU , špatně jsem uložila svůj výsledek, chtěla ho smazat a místo toho se mi podařilo smazat vše…promiň te!!!
![]()
Milli už jsem to psala na SZ, ať na to prosím mrkne. ![]()
Dobré ránko,
![]()
u nás krásně svítí sluníčko, tak půjdeme procházkou do Tesca nakoupit. Manžel přišel z noční, tak půjde spát, tak abysme ho nerušili. On prcek totiž vždycky mlátí na dveře a chce tam
.
Jo a manžel si myslí, že budeme mít holku
. No on by to měl vědět nejlíp, ne ![]()
Ad císař: Holky, zas to musíme brát z té druhé stránky, kdoví, jestli by se naše děti narodily v pořádku a zdravé, když by nám ten císař neudělali, co? A to bychom si pak teprv vyčítaly. Takže to tak dopadlo, protože to tak asi bylo nejlepší pro nás i pro prcky. Ještě si pamatuju, jak jsem po císaři ležela na jipce, sotva jsem se probírala z narkózy a sestřička mi při vyměňování kapačky říkala, že se všichni hrozně divili, že malej nebyl po vyndání z břicha modrej…
Vykynko, my jsme s pritelem taky presvedceni, ze to bude holcicka, proto uz jsme ji pracovne nazvali „Terezka“.
Zuzanico, jen se neomlouvej, stane se ![]()
Jo my taky chceme Terezku, nebo Daniela, co vy, uz mate jmena?
Prta spi a my jdeme obedvat a potom na navstevu ke kamaradum, snad tam mala nebude vyvadet, chteji taky pocit ![]()
me zase mama rika, ze jsem zkrasnela, ze to bude kluk, ze holky ubiraji krasu. Podle toho cinskeho kalendare ale co jsem sem dala na zacatku diskuse to bude holcina.
ahoj holky tak přece je tu někdo při sobotě… ![]()
Hele je tu někdo kdo se chystá rodit v Praze a už vybíráte porodnici, nebo druhorodičky mají nějaké zkušenosti a mají vybráno? Pořád mě všechny těhule straší, že hnedka jak dostanu průkazku tak at se mažu registrovat, tak na to koukám.
Přemýšlím o Podolí nebo Motolu, ale tedka koukám na stránky a v Podolí mají od 8.6.-14.6. nějaké plánované uzávěry porodního sálu. Sice mi to zatím vychází spíš na 1.6. ale to se může ještě měnit, že a co potom třeba přenášení? nevíte jak to chodí?
tak jsem udělala výcuc všech těch našich nicků, at se trochu orientujeme a můžeme to pak aktualizovat i na stránkách. Tak jen pro info proč tady přibývá tolik stránek…
ČERVEN 2009
Duhovka
Ellhana
Janik (dlouho jsme tě neviděli)
Kobrapistolnice
Korena
Korvapuusti
Lupe
Meluzinka
Milli
Misenka
Mroe
Petula001
Stika
Vykyna
Wapik
Weela
Welu
Zanka
Zuzanica
SE SMUTNÝM KONCEM..... ![]()
Cacorka
Jeje
Snad sem na nikoho nezapomněla......tak a tedka co s tím dál… ![]()
Ad jména, chlappeček Vítek, holčička, no manžel chce Vendulku,já Anežku, ale asi to bude ta Vendula
. Není s ním řeč ![]()
Já mám porodnici jasnou, Budějky to jistí,mám to v místě
.Není to tu špatný, ale hlavně že je tu skvělá neonatologie ![]()
Duhovka - a nebo jak říká má kámoška, teprve při druhém jsem zjistila, že to hodné dítě už jsme měli
A ta fakt ví, o čem mluví. Dva kluci rok a čtvrt po sobě, starší oficiálně lehce hyperaktivní a mladší si nic nedá líbi.
Korena - u kamarádky to prý způsobilo moc zeslabenou stěnu vaginy, proto se tak potrhala. Ale marodila s tím tak pětkrát do roka celou pubertu. S přiložením jsem to sice měla dobrý, bylo hned jak se vyloupl. Jenže se nechtěl chytit a to ani druhý den
.
Stika - Mates je taky hypotonický, ale my to máme dědičný. Já si dám na zem ve stoje skoro předloktí, provaz udělám s přehledem a to jsem nikdy výrazně necvičila. S Matýskem jsem cvičila, ale nepřipadalo mi, že by to nějak výrazně pomohlo.
Vykyna - a nepřehodila jsi si ty hesla? Jsou to dvě různý hesla, jedno na stránky a jedno k jejich administraci. Kdyžtak napiš SZ.
Kpu - hele, mám pro tebe novou zkratku, nevadí
Jasně že mě nabízej, ráda pomůžu. Jen s docházkou to asi nebude ideální. Zítra ráno odjíždím a vracím se až v po večer.
Duhovka - další společný znak - taky mám vyvolávaný porod a epidurál mi nezabral, asi mi ho píchli pozdě.
Zuzi - už jsem ti psala do SZ, bohužel to nejde vzít zpět. Holky to budou muset napsat znovu.
My máme vybranou Terezku nebo Amélku, pro kluka nic, protože jsme prostě pracovali na holčičce:-)
Rodit budu v Brne v Bohunicich, tak jako poprve, stejne si myslim, ze vic zalezi na tom, kdo je tam zrovna na smene, kdyz rodis, nez na tom, jak vypadaji pokoje a jake ma ta porodnice spickove vybaveni (i kdyz samozrejme ze dobra neonatologie se hodi). Jedine, co mi tam vadilo, byla nazorova nesoudrznost personalu, a to jak v prubehu porodu, tak pri pocatcich kojeni, se kterym jsme meli po cisari problem. Kazdy mi rikal neco jineho a kdyz clovek sam nevi a nejde to, tak se v tom pak vyznejte.
holky: ještě jednou omluva z webovky ![]()
STIKA: já na čínský klendář vůbec nevěřím, tomu komu to vyjde věří, ale když píšou 99% pravděpodobnost nebo tak něco, tak s tím nemůžu souhlásit, měli jsme mít kluka, máme holku, kamarádka co má dvě děti, měla mít pokaždé kluka a má 2 holky
Takže to beru s rezervou. Takže to ten kluk u tebe klidně být může, je to zkrátka 50 na 50 ![]()
WAPIK: já jsem taky z Prahy, rodila jsem v Krči, nemůžu si vynachválit, nezáleží mi jestli budu mít na salé zelené kachličky nebo barevné obrázky, ale šlo mi spíše o přístup a profesionální chování personálu a po všech vyslechnutých zkušenostech od kamarádek z jiných pražských porodnic, myslím, že už jsem se tu zmiňovalo, že v jedné miminko ani pořádně nevyšetřili a mělo vrozenou vadu, si myslím, že jsem nemohla vybrt lépe, strava za 2, jinak všechno na výbornou a kojení prostě perfektní!!!
Vidis Zuzko, ja poprve rodila v Plzni, ted uz bydlime v Praze. Chtela jsem jasne Podoli, ale tam presne v mem terminu malujou ci co, tak nevim. Nejbliz mam Podoli, pak Motol, v jedne prazske nemonici delam, mozna bych mohla mit protekci
, i kdyz tam znam jen jednoho doktora, ale toho bych u porodu mit nechtela, na to ho znam az moc dobre. Ale kdybych jako zamestnanec mela vetsi sanci na nadstandart, tak o tom zauvazuju(musim prostudovat kolektivni smlouvu).