Poradna duly
Jana Čurdová
Jejda, holky já se moc omlouvám, nějak se mi to písmo zvětšilo a zmodralo ![]()
A taky jsem se zapomněla zeptat na to nejdůležitější, od čtvrtka mě trápí kvasinkový výtok, dost to pálí a svědí, máte s tím některá zkušenosti? Jít k doktorovi nebo se to nedá v 1. trimestru léčit????
Ahoj holky,
Marci, tak to máme opravdu podobně, i s tou poslední menstruací…já vůbec netuším, kdy u mě ovulace proběhla, byla jsem začínající snažilka, po vysazení HA jsme tomu víceméně nechali volný průběh, sexovali obden a prostě to vyšlo. Nijak jsem se nesledovala a neměřila, takže ani nevím, kdy přesně jsem otěhotněla. A o srdíčko se nebojím, můj doktor má takový obyčejný UTZ, ne tak vymakaný jako je v nemocnici.
Jinak s tím výtokem, tak mě doktor ve středu řekl, že mám zánět, ale ne kvasinky, nějakou jinou potvoru, jmenuje se nějak jako ganrenela, prý je to běžné, ale léčí se to až po 12. týdnu. Co se týče kvasinek nevím, zkusila bych se zeptat v lékárně, jestli můžeš v začátku těhotenství zavést Canesten 1×. Ten mi vždycky zabral. A nebo naprosto osvědčená je aplikace bílého jogurtu (nejlépe activie), normálně injekčí stříkačkou a zacpat tampónem. Doporučila mi to kámoška zdravotní sestřička a potvrdila i praktická doktorka. Fakt to pomůže a je to přírodní, tak bych to být tebou zkusila.
Ahojda holky,
tedy s tou aktivii jsi mě dostala. Když jsem začínala ze svým manželem, tak jsem na kvasinky hrozně moc trpěla. Už jsme si začínali myslet, že jsme na sebe snad alegričtí. Trvalo to snad půl roku. Pak se to ustálilo a od té doby nic - tuk tuk tuk. V tu dobu bych ale byla schopna vyzkoušet cokoli. A to stačí jen jedna dávka té aktivie???
moni.cz píše:
Ahojda holky,tedy s tou aktivii jsi mě dostala. Když jsem začínala ze svým manželem, tak jsem na kvasinky hrozně moc trpěla. Už jsme si začínali myslet, že jsme na sebe snad alegričtí. Trvalo to snad půl roku. Pak se to ustálilo a od té doby nic - tuk tuk tuk. V tu dobu bych ale byla schopna vyzkoušet cokoli. A to stačí jen jedna dávka té aktivie???
Jedna dávka ne, zopakovat tak aspoň třikrát za sebou, vždy na noc, ale garantuju, že už po první aplikaci potíže víceméně zmizí. Já bych tomu taky nevěřila, kdybych to sama nevyzkoušela, taky na to trpím a už ani canesten nezabíral. Pak mi kámoška poradila tohle a fakt to funguje.
Jsou tam nějaké ty bio kultury a ty právě to prostředí v pochvě zlepšují.
kvasinky - ne vždy jogurt zabere, já ji měla jen jednou po revizi a teda musela jsem brát něco silnějšího¨, děsně to svědilo. Ale určitě je nějaká globule, která lze i v těhu. Kamarádka měla kvasinky defacto celé těhu. Myslím, že je to gynopevaril, ale nejsem si jistá. Dr bude určitě vědět. Hlavně léčbu neodkládat.
marci - manžel je teda moc milej, že se takhle hezky stará
Radka75 píše:
kvasinky - ne vždy jogurt zabere, já ji měla jen jednou po revizi a teda musela jsem brát něco silnějšího¨, děsně to svědilo. Ale určitě je nějaká globule, která lze i v těhu. Kamarádka měla kvasinky defacto celé těhu. Myslím, že je to gynopevaril, ale nejsem si jistá. Dr bude určitě vědět. Hlavně léčbu neodkládat.marci - manžel je teda moc milej, že se takhle hezky stará
To je pravda, záleží, jak moc je ten zánět rozjetý, jogurtem to chytneš třeba v začátku, ale jak už se to rozjede, asi jsou třeba léky. Zkus se prostě poradit s doktorem. Tyhle různé potvory zánětlivé jsou v těhotenství běžné, holt to budem muset přežít ![]()
Ahojky
Marci u nás to probíhá tak, že se zeptají jestli chceme fotky nebo i video,dvd mají svoje je to samozřejmě pak v té ceně
Problémy s kvasinkama nemívám (tuk, tuk, tuk) ale o jogurtu jsem teda i tak nikdy neslyšela
, hlavně když to pomůže
Já už nevím co s tou nevolností dělat, jsem vyřízená, at už je tohle období za náma
![]()
Holky děkuji za radu, právě tady čtu na netu i podobné diskuse a někdo radí - zajít k lékaři, dá nějaké tablety nebo globule na zavádění, někdo zase řekne - je to běžné v celém těhu, miminko to neohrožuje, stejně na to doktor mně nic nedá, tak jsem z toho fakt zmatená, abych zase nevypadala jako jojo, když jsem byla u doktora ve středu a mám přijít za 3 týdny…
Myslíte, že by mohly kvasinky způsobit potrat??? Nebo zapříčinit špinění nebo tak něco???? Já už jsem z toho vážně psycho…
Radka75: Jinak manžela zatím nemám, ale přítel je moc fajn a na prcka se strašně moc těší a to už má 4 letého syna z předešlého vztahu.....
Holky, máte tu některá partnera, který už má dítě z předešlého vztahu?????
Marci mě dr. že vždycky říká při jakýchkoli potížích přijít, to posoudí až on jestli je to důležité nebo ne, určitě si zajdi
marci - to určitě ne, ale rozhodně zajdi za Dr. Já jsem to měla jednou a strašně rychle se to stupňovalo a to svědění se nedalo vydržet. Tím, že jsem to nikdy neměla, tak dlouho trvalo než mi došlo, co to je. Tak jsem nasadila jogurt a pak imazol. A Dr. mi napsal clostrimazol, ale ten se v těhu nesmí. Přeléčit se to má, aby ses toho zbävila úplně. Dokonce se má mazat i partner, jednak abys ho nenakazila a jednak to můžeš mít i od něj.
Marci: Jéjej, to je běháního pro trochu peněz, to je hrůza. Jako by nestačil jeden papír. O tom lístku jsem ani neslyšela, nebo mi o něm alespoň nikdo nic neřekl, tak se na to budu muset optat.
Teda s tim jogurtem na kvasinky jste mě dostaly
To taky slyším prvně. Ale když to pomůže, tak proč to nezkusit, že? Já jsem je měla cca 5× od tý doby, co jsem začala brát antikoncepci, předtím vůbec. Vždycky mi zabral Clotrimazol v globulích, ale nevím jestli se nechá použít i v těhu. Taky bych šla k doktoru, pro jistotu.
Marci, potrat to určitě nezpůsobí, doktor mi říkal, že čípek je zavřený právě proto, aby se tam nedostala žádná infekce a miminko je teď v takovém vaku, který ho chrání. Jinak by mi asi neřekl, že se ten můj zánět dá léčit až po 12. týdnu. Ale určitě bych k dr. zašla, nebo mu aspoň zavolej, ať jsi klidnější. Určitě ti poradí.
Res, to se tady dozvíš věcí, co? Jogurt atd. ![]()
Holky, já bych žádné akce typu jogurt - přestože jsou ozkoušené - v těhotenství nedělala. Radši s každou zdánlivou prkotinou (což kvasinky rozhodně nejsou) „otravovat“ doktora. Ten to posoudí nejlíp. Kvasinky jsou asi časté, jak jsem se dočetla, tak bude určitě vědět. I kdyby tě jen uklidnil, že o nic nejde a neléčil, lepší rada od něj… Třeba mu nejdřív zavolej, co máš za problém a že prostě nevíš, jestli se objednat, nebo jak to léčit - buď poradí telefonicky, ale nejspíš tě bude chtít i vidět. Tak ať to dobře dopadne
Jo a moje resty pro tabulku - 25 let, Zlín