Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1950
2.3.10 14:24

já to tam nemám :nevim: naposled co mi brali krev a i zkoušku na glykémii tak to bylo někdy kolem 14 tt při těch nepovinných triplech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4846
2.3.10 14:29

Taky jsem nic v průkajdě nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
2.3.10 14:38

Ahoj holky,tak jsem zase zpět.Na cukrovku jsem ještě poslaná nebyla a ni nevím zda budu.Jinak u prvního těhu jsem byla v pátém měsíci,ted už jsem v šestém a stále nic.Hnus to sice byl ale dalo se to zvládnout,mě bylo teda příšerný vedro po tom teplým čaji,jo a bylo to bez citronky.
Co se týče mateřské tak je mi celkem jedno v kolika půjdu dva týdny dva tam.Jsem na rizikovém tak nevím jestli by mi ty dva týdny pomohli když jsem stejně doma.Vycházky mám si myslím docela dobré.Jinak co se týče nezaměstnaných jakto že nemáte nárok na mateřskou ale pouze na rodičák?Já jsem byla na pracáku a ten mi právě tu mateřskou vyplácel a až pak jsem šla na rodičák.
Vrátila jsme se od tety a chtěla jsme něco nafotit ale jsem kapúúút.Ted koukáme na rákosníčka :roll: asi mi hrábne :-)
Res:Narozky mám 21.03. tak jestli chceš věk mi můžeš už o rok přesunout když už v tom budeš.
Jinak dodatečně vše nej všem a Anežkám samozřejmě také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
2.3.10 14:44

no, pro mě za mě, také bych ty testy klidně vynechala, ale zase na druhou stranu, jestli sedět v práci a nebo v čekárně, tak už je mi to šumák :lol:

Na mateřskou bych chtěla jít co nejdřív tj. 8 týdnů před, dost mě to v práci zmáhá, i když dělám administrativu, tak stejně musím být za stolem těch 9 hodin a ještě se na něco soustředit… :pocitac: Ty peníze mi za to nějak nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
2.3.10 14:52

Cini, tak to je náhoda, kámoška má taky 21.3. narozky a čeká mimi v květnu, potvora, bude rochnit dřív :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
2.3.10 15:09

Holky budete kupovat mimískům lehátka?

Moc se mi líbí od Fisher Price jedno z těch vibračních, ale nevím, zda to má smysl, přece jen úplně zadarmo nejsou a slyšela jsem hodně názorů, že v tom miminka nechtějí být… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
2.3.10 15:18

Res:to teda je,ta se má co já bych dala za to rodil v květnu nebo už třeba ted :-)
No lehátko kupovat budu ale asi jen to klasické žádné vibrační.Budu to mít spíše když budu třeba v kuchyni vařit tak at tam může být malá semnou a nemusím furt lítat do pokoje jí hlídat.Koukal jsem že na aukru se dají sehnat za pěknou cenu tak asi koupíme použité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.3.10 15:19

holky kdo máte při ruce seznámky co je třeba pro mimi…hoďte mi to sem ať se na to taky juknu co vlastně bude potřeba…díky Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.3.10 15:19

jsem úúúúúúúúúúúúúplně blbá se vám podepisuju když to všichni vidí že to jsem já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
2.3.10 15:24

já mám seznámek tady http://www.batole.eu/clanek.php?cl=7, jestli je to o.k., to nevím, snad pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
2.3.10 15:24

Večo:no v ruce mám tohle
Soupravička do porodnice - dupačky, body, kabátek, čepička – v. 56 , popř v zimě svetřík nebo teplá mikina
Body s dl. rukávem - v.56 4ks, v. 62 4ks, popř na léto body s kr. rukávem stačí 1ks
Dupačky - v.56 4ks, v. 62 4ks, na zimu jsou vhodné teplejší sametové dupačky
Kabátek slabý bavlněný - v.56 2ks, v.62 3ks
Overal na spaní - v.56 2ks, v.62 2ks,
Mikina - v. 56 1 ks, v. 62 2 ks
Svetřík – záleží na ročním období, stačí 1 ks ve vel. 62 Čepička - bavlněná 2 ks, na zimu teplá čepička 1 ks
Rukavičky - bavlněné 1 pár, na zimu teplé rukavičky 1 pár
Ponožky - bavlněné 2 páry, na zimu teplé ponožky 2 páry
Punčocháče - pro zimní miminka v. 62 1 ks, dále nakoupit podle potřeby či ročního období
Botičky - látkové (capáčky) 1 pár
Teplá kombinéza - dle ročního období, 1ks

VĚCI NA KOUPÁNÍ

Vanička, popř. koupací kyblík
Lehátko do vaničky
Osušky bavlněné - 2 ks Žínky 3 ks
Teploměr do vody
Vatové anatomické tyčinky
Olejíček
Hřebínek nebo kartáček na vlásky
Nůžky na nehty s kulatou špičkou
Vatové tampony
Líh 60% na ošetření pupíčku

VĚCI NA SPANÍ
Dřevěná postýlka – výhodná je na kolečkách, lze s ní popojíždět po bytě
Matrace do postýlky
Nepropouštěcí podložka mezi prostěradlo a matraci nebo stačí prostěradlo vespod pogumované
Nebesa, držák na nebesa – dle vašeho uvážení
Mantinel do postýlky
Povlečení 2 ks
Prostěradlo 2 ks – vespod pogumované
Polštář – do roka se nemá dávat, pod hlavičku stačí bavlněná plena
Peřinka
Rychlozavinovačka či zavinovačka s vložkou - 2 ks
Spací vak – dle vašeho uvážení
Hrací kolotoč – dle vašeho uvážení

VĚCI NA PŘEBALOVÁNÍ
Přebalovací podložka
Jednorázové pleny – aspoň 3 balíky, rozlišují se podle velikosti – podle váhy miminka
Jednorázové podložky - na přebalovací podložku
Vlhčené ubrousky
Koš na jednorázové pleny – dle vašeho uvážení
Krém proti opruzení – rybilka, bepanten – vhodný i k ošetření bolavých bradavek po kojení

KOSMETIKA PRO MIMINKA
Záleží na vašem uvážení co budete potřebovat za kosmetiku. Není dobré nakoupit spoustu dětské kosmetiky a pak zjistit že miminko se nám po ní osype. Ze začátku vystačíte s dětským mýdlem, olejíčkem, šamponem a krémem na zadeček a pak můžete dle uvážení dokupovat

Dětské mýdlo
Olejíček – dobrý je slunečnicový, koupíte v lékárně (lékárnický slunečnicový olej pro miminka)
Krém na zadeček proti opruzeninám
Borová voda na oči – postačí i převařená voda
Ochranný krém proti chladu a větru na zimu, na léto opalovací krém s vysokým faktorem
Dětský šampon
Olejíček do koupele
Mycí krém
atd. Záleží na vašem uvážení, drogerie i lékárny jsou plné dětské kosmetiky.

NA PROCHÁZKU
Kočárek - nejlépe kombinovaný, dobře si rozmyslete jaký kočárek pro vás bude nejvhodnější. Pokud budete jezdit pouze po zpevněných plochách nebo i po polních a lesních cestách apod. A podle toho uvažte co pro vás a pro miminko bude nejlepší. Nabídek je hodně a každý si může vybrat podle svých potřeb a vkusu
Síťka proti hmyzu
Pláštěnka
Nánožník
Rukávník - zateplený návlek na rukojeť kočárku
Taška na rukojeť
Fusak - na zimu
Deka teplá - na zimu
Deka lehká

CO JE DOBRÉ MÍT NACHYSTANÉ
Dudlík, kryt na dudlík, řetízek na dudlík – dle potřeby a uvážení
Teploměr digitální – na měření teploty
Nosní odsávačka - hadičková (v lékárně stojí kolem 20,–), ale pokud by dítě častěji trpělo rýmou doporučuji pořídit odsávačku připojitelnou na vysavač, je to pro dítě šetrné a je to hned
Pleny - bavlněné 20 ks – ochrana oděvu proti ublinknutí, na přebalovací podložku, do postýlky pod hlavičku. Při používání látkových plen místo jednorázových bude potřeba 50-60 kusů.
Ortopedické kalhotky - 2 ks, podporují správný vývoj kyčelních kloubů, připínají se na papírové pleny
Monitor dechu - využití u nedonošených miminek
Elektronická chůva – záleží na vašem uvážení
Polohovací lehátko – houpací
Kojící polštář
Baby vak – klokanka,
Cestovní postýlka – pokud rádi cestujete, nebo navštěvujete známé či rodiče, doporučuji pořídit
Koš na miminko – můžete v něm mít miminko přes den, pokud nechcete stěhovat postýlku po bytě

AŽ POVYROSTE
Ohrádka — dřevěná, síťová
Jídelní židlička — dřevěná, plastová
Nočník
Botičky, sandálky, bačkůrky
Lžičky + termotalířky + příbory
Kartáček na zuby - na prst
Hrníčky
Bryndáčky – nejlepší jsou omyvatelné

NA CESTOVÁNÍ
Autosedačka O — 13kg od narození
Autosedačka 9 — 18kg
Autosedačka 15 — 36kg

ale já se stejně podle toho neřídím a kupuji co se mi líbí a co si tak pamatuju od malého.hodně věcí na malého jsme třeba dokupovala až když se narodil a já zjistila že by to bylo dobré nebo že to potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
2.3.10 15:27

Ahoj holčiny, tak vás po delší době všechny zdravím…tak jsem se rozhodla, že si zítra půjdu pro neschopenku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
2.3.10 15:27

** ciniminisek** také jsem myslela na tohle rychlé „odložení“, ale kamarádka mi to rozmlouvá, přece jen těch věciček na mimi je dost a nemáme žádný obr byt, že by mi na tohle mohla stačit autosedačka, stejně by v tom mimčo nemělo být moc dlouho kvůli zádíčkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
2.3.10 15:28

Ahoj Heli, co to, už tě to v práci nebaví nebo tě vše bolí? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5321
2.3.10 15:34
rybkabezvody píše:
Holky budete kupovat mimískům lehátka?Moc se mi líbí od Fisher Price jedno z těch vibračních, ale nevím, zda to má smysl, přece jen úplně zadarmo nejsou a slyšela jsem hodně názorů, že v tom miminka nechtějí být… :nevim:

Lehátko od Fisher Price vibrační mám už po Terezce a musím říct, že super. Terezka hodně blinkala a měla být ve zvýšené poloze, takže tohle lehátko ideální a pak jsme v něm i krmili. Takže můžu jen doporučit.

Vibrační je super na uklidnění, ale určitě to zvládne i bez vibrace.
A je lepší než autosedačka, ta je víc jako když v ní dítě sedí. To lehátko je rovnější.
Ale to jen můj názor. Já jsem ho kupovala později, protože jsem ji potřebovala mít ve svislejší poloze.

A je pravda, že spousta věcí se dneska dá koupit později. Vždyť je všude pořád otevřeno.

Příspěvek upraven 02.03.10 v 15:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital