Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Res jsem ráda, žes přežila cukrovku a jsi i trochu veselejší…ono to pomůže, jenom tak na chvíli vypadnout, vím, jak jsem byla nadšená já, když jsem po týdnu ležení mohla aspoň na ten ultrazvuk. Na cukrovku jdu zítra, ale nijak zvlášť mi to nevadí, to sladké přežiju a žíly mám dobré, tak snad to bude v pohodě. ![]()
Uklízení - na okna smolím, myla jsem je na Vánoce a tak často to fakt být nemusí. Umyju je až v létě, až bude malý. Teď to fakt riskovat nebudu. Však koukat přes ně jde, tak co.
Mateřská - holky co jste na nemocenské, tak pozor, myslím, že vám doktor nenapíše mateřskou 6 týdnů před porodem, ale 8. Aspoň mi říkal, že to tak musí být, že nemám volbu. Je mi to celkem jedno, čím dřív, tím líp, pro mě představa, že ani na Velikonoce nebudu moct odjet a asi budu sama, je strašná. ![]()
lenajs píše:
Ahoj holky,Res jsem ráda, žes přežila cukrovku a jsi i trochu veselejší…ono to pomůže, jenom tak na chvíli vypadnout, vím, jak jsem byla nadšená já, když jsem po týdnu ležení mohla aspoň na ten ultrazvuk. Na cukrovku jdu zítra, ale nijak zvlášť mi to nevadí, to sladké přežiju a žíly mám dobré, tak snad to bude v pohodě.
Uklízení - na okna smolím, myla jsem je na Vánoce a tak často to fakt být nemusí. Umyju je až v létě, až bude malý. Teď to fakt riskovat nebudu. Však koukat přes ně jde, tak co.
Mateřská - holky co jste na nemocenské, tak pozor, myslím, že vám doktor nenapíše mateřskou 6 týdnů před porodem, ale 8. Aspoň mi říkal, že to tak musí být, že nemám volbu. Je mi to celkem jedno, čím dřív, tím líp, pro mě představa, že ani na Velikonoce nebudu moct odjet a asi budu sama, je strašná.
S Terezkou jsem měla taky neschopenku a šla jsem 6.týdnů. A protože nejsem na rizikovém tak by to mělo být taky 6.týdnů. Aspoň mi nic extra neříkala a počítám s tím, že za ty dva roky se toto nezměnilo.
Uvidíme
Ségra byla celou dobu na nemocenský a šla taky 6.týdnů, ale co doktor to jinej názor asi.
lenajs nech si napsat, že jsi o velikonocích jinde, to by neměl být problém, já jsem to tak měla.
Ale jinak je pravda, že je jedno jestli 6nebo8.týdnů, ne?
No nic, jdu uspat Téju a pak vyvenčit psa. Potom si dám pohov a budu čučet na tv. Zatím se mějte
Stejně je tady dneska nějak pusto, že?
Díky holky, jsem ráda, že už to mám za sebou
Nejhorší na tom bylo opravdu jenom to čekání. Ale ty dvě těhule, no ty mě dostaly
Ta sestřička prej, jestli je dobře alespoň mně
Ta jich měla plnou hlavu, chudák
Jenom hnedka vedle byla endokrinologie, tak jsem si tam připadala jak v domově důchodců a jak jsem citlivá na pachy, tak já vím, že bych to měla chápat, že sama takhle jednou dopadnu, ale ten pach té stařešiny byl hrozný ![]()
Tak o mateřské mi dr zatím nic neříkala, ani o utz ve 30tt, tak uvidím příští týden co a jak. Já se jí taky na všechno zapomenu zeptat… ![]()
okay píše:
Ségra byla celou dobu na nemocenský a šla taky 6.týdnů, ale co doktor to jinej názor asi.lenajs nech si napsat, že jsi o velikonocích jinde, to by neměl být problém, já jsem to tak měla.
Ale jinak je pravda, že je jedno jestli 6nebo8.týdnů, ne?
Já jsem z toho celá zmatená, každý říká něco jiného fakt. Ať už s těmi vycházkami, doktor říká, že to nejde, že bych si to musela vyběhat na sociálce, že chci být jinde a na to tak mám náladu. Někdo zas tvrdí, že to stačí nahlásit doktorovi. No a s tou mateřskou tím tuplem. Když jsem na nemocenské, tak je to ale vlastně fakt jedno, já půjdu 8 týdnů, už jen kvůli těm vycházkám.
Ahojky, tak koukám,že srazík v Olmiku se nakonec nějak nepovedl
to je mi líto, kdyby to bylo blíž,tak sem taky z Brna dorazila
Jenže mám stejně nemocného Adámka,tak jsme už 3dny doma ![]()
Ráno v 7 jsem také měla test na oGTT a docela to šlo, bylo nás tam 6 těhulí a kecali jsme o všem, o dětech,o porodech a tak…blivajs byl v pul litrovém kelímku a v něm mega moc citrónky…ale vypila jsem to. Výsledky taky budu mít až u mé doktorky,tak sem napnutá jak malý gaťata, protože si nevím proč myslím,že ji budu mít
![]()
Holky na neschopenkách, držte se a hlavu vzhůru, už to ted bude utíkat jako voda, kdyz bude pěkně i venku
skončí ty zimní depky!!
Jdu kouknout na albíčka a výbavičky… ![]()
Tery,já byla na testu na Dobrovského,ale u prvního těhu,sem byla na Viniční, probíhá to tam stejně
A o Zelňáku nic nevím,tak taky čekám na info ![]()
A v čem je to jiný jít 8 týdnů před nebo 6 týdnů před? Je to v něčem horší jít 8 před? Nějak to nechápu ![]()
Ahoj Abi, taky si byla na hnusu, jo? No vidíš to. U vás to s nikým neseklo?
My to měly bez citrónky
Gumové medvídky si asi dlouho nedám ![]()
Resarana píše:
A v čem je to jiný jít 8 týdnů před nebo 6 týdnů před? Je to v něčem horší jít 8 před? Nějak to nechápu
Sári, no ono je to jiné, když pracuješ. Pro pracující je finančně výhodnější jít na mateřskou 6 týdnů před porodem, tedy pracovat co nejdýl za lepší peníze a pak mít déle mateřskou, než nastoupíš na rodičovskou. Pokud jsme na nemocenské, tak je to víceméně jedno. Já navíc budu mezi mateřskou a rodičovskou ještě vybírat dovolenou, takže tím tuplem. ![]()
lenajs píše:
Sári, no ono je to jiné, když pracuješ. Pro pracující je finančně výhodnější jít na mateřskou 6 týdnů před porodem, tedy pracovat co nejdýl za lepší peníze a pak mít déle mateřskou, než nastoupíš na rodičovskou. Pokud jsme na nemocenské, tak je to víceméně jedno. Já navíc budu mezi mateřskou a rodičovskou ještě vybírat dovolenou, takže tím tuplem.
Takže ono se to týká jenom pracujících, aha… U nás „flákačů“ je to šumák ![]()
Holky, venku je tak krááásně!
Jsem vyhodila psy na zahradu, bytová Jessina na to není zvyklá a pořád čeká, kdy jí otevřu dveře, hahaha ![]()
Tak nic, já jsem po testu cukrovky a právě jsem do sebe nafutrovala Snickers ![]()
lenajs píše:Resarana píše:Sári, no ono je to jiné, když pracuješ. Pro pracující je finančně výhodnější jít na mateřskou 6 týdnů před porodem, tedy pracovat co nejdýl za lepší peníze a pak mít déle mateřskou, než nastoupíš na rodičovskou. Pokud jsme na nemocenské, tak je to víceméně jedno. Já navíc budu mezi mateřskou a rodičovskou ještě vybírat dovolenou, takže tím tuplem.
A v čem je to jiný jít 8 týdnů před nebo 6 týdnů před? Je to v něčem horší jít 8 před? Nějak to nechápu
mateřská je 28 týdnů, takže když nastoupíš 8 týdnů před porodem, tak skončíš o 14 dní dřvíve. Já mám třeba nemocenskou vyšší než mateřskou, takže bych radši šla radši až těch 6. Navíc budeš o 14 dní pobírat víc pěnez (rodičák bývá menší než mateřská). Je to prostě o penězích ![]()
Radka75 píše:
mateřská je 28 týdnů, takže když nastoupíš 8 týdnů před porodem, tak skončíš o 14 dní dřvíve. Já mám třeba nemocenskou vyšší než mateřskou, takže bych radši šla radši až těch 6. Navíc budeš o 14 dní pobírat víc pěnez (rodičák bývá menší než mateřská). Je to prostě o penězích
Já do toho prostě nevidím. Já se vždycky tak spoléhám na to, kdo mi jak poradí, tak to tak udělám… Už to vidím, že na to jednou dojedu. Jenom nechápu ty dva týdny, proč prostě neudělali jenom jedno a nikdo by nemohl mít dilema a bylo by hnedka jasnější, jak by to bylo. Takže 6 týdnů, a je to vyřešené - Velikonoce neslavíme ![]()
Res, ja si ted taky dala kousek dortíku co tu mam od narozek -jooo a prosím o změnu věku v tabulce,až ji budeš aktualizovat…jsem o rok starší 27let ![]()
A kontrolu mam 18.3. děkujííí
Holky, já studovala jako ďas i při dětech a na mateřskou a nic nemám nárok, to je spravedlnost
Dostanu 7600 ode dne porodu a pak po 21měs. budu živořit o 3600, fakt se moc těším… ![]()
Ahojky,
Teri ,já jdu na tu ckrovku ve čtvrtek na 6,30 na ahradníkovou.Byla jsem tam i s Domčou,tak vím co mě čeká.
![]()
Teri a Okay,já mám termín 15.6. a na mateřskou mám nástup 20.4.Prý z nemocenské se chodí těch 8 týdnů před.Jen v zaměstnání si můžeš vybrat.
Jinak jsem byla koupit manžovi něco k narozkám,má je zítra.Bude mu „už“ 30,velkej kluk ![]()
Tak já du ještě dočítat.Nestíhám.Děti mají prázdniny,tak kolotoč celej den.
A jinak na okna se vyprdněte,není to vůbec dobrý pro mrňousy.Leda,že byste chtěly už rodit ![]()