Poradna duly
Jana Čurdová
@Clairisek Já jsem dnes 35+0tt a koukám, že váhu mi tu odhadovali v pondělí (to jsem byla 34+4dny) 1980g a BPD 85,4mm a OFD 98,5mm a HC 288,9mm
Jo holky, to ja mam opacny problem, termin mi sice stanovili na 2.6., ale mimisek ma uz ted pry 3,8 kg a 56 cm
, jak se da vyvolat porod? MIlovani, cervene vino, horka koupel, masaze jsme jiz vyzkouseli…a nic..mate s tim nekdo zkusenosti? ![]()
@Lakila Ahojky, nemám s tím skušenost, ale myslím, že takový obřík už je na císařský řez
a vyvolat porod by Ti měli v porodnici, nebo nechávají miminko dál růst?
Je vidět, že mu pěkně podstrojuješ, když se má u Tebe v bříšku tak dobře ![]()
@kanka80 tak my měli v 35tt (34+1) BPD 8,2cm, to je stejná zkratka koukám jak v čr tak u nás v DE, a pak tam mám FL/HL (noha) 6,4cm, APD/AU (bříško) 29,4 a nějaký FOD/KU 29,6, ale to nevím co je
A teď v tom 37tt (36+1) máme BPD 8,5, FL/HL 6,7, APD/AU 29,5 (to se právě nelíbí dr.) a FOD/KU 30,4. Ale průtoky a placenta jsou snad ok, doktor nic neříkal, něco kontroloval, to snad byly ty průtoky a prý ok. Snad budou obě princezny jak rybičky až vylezou ven ![]()
@Lakila ty jo, to je obřík. Taky nemám s vyháněním mimča zkušenosti, čekám první a doufám, že ven pak půjde dobrovolně sama
Ještě se říká, že prý velká túra, vytírání na všech čtyřech a běhání do schodů zabírá. Ale jsou to takový ty babský rady z internetu, takže nic mnou osvědčeného ![]()
Ahoj maminy, chci se zeptat dnes 35+2 tt a od vcerejska mi odchazi po kouskach hlen, asi hlenova zatka. Je to normalni? U prvniho jsem prenasela a porod mela vyvolavany, takze jsem ted rozhozena, protoze nema nic pripraveneho:D ![]()
@Emily01 ahojky, četla jsem, že někomu může odcházet/odejít třeba i měsíc předem, někomu odejde a za pár hodin jede a někomu neodejde vůbec, takže normální to asi být může, ale osobní zkušenost nemám ![]()
@Clairisek taky jsem cetla, ze je to mormalni, ale me to silne rozhodilo, asi bych zacit neco delat a dokoupit veci
porad rikam casu dost a pak budu koukat az madam vykoukne a ja nic pripraveneho:D
@Emily01 tu naší se snažím přemlouvat, aby u mě zůstala klidně přes termín, abychom všechno stihli, takže úplně chápu ![]()
@Clairisek to ja teda rikam at vydrzi aspon 14 dni a pak jde ven, opravdu cestne prisaham, ze zitra zajedu do Teplic a vse nakoupim dokoupim a zacnu chystat:D
@Emily01 Ahojky, jsem 35+3 a mám všechno připraveno už měsíc
ale já mám celé těhotenství komplikované, tak jsem nechtěla nic nechávat na poslední chvíli
Přeju Ti ať je vše vpořádku a zitra radši zajdi na kontrolu ![]()
@kanka80 dekuji:) ja u prvniho mela taky uz od 7 mesice pripraveneho, ted u male neni cas:D synovi nejsou ani dva roky a je sileny cislo, na kontrolu jdu v utery tak uvidime co doktor rekne, ale zacnu uz pripravovat, prisaham:D
@kanka80 ahojky, tak co kontrola v pátek? Už jsem se bála, že si tě tam nechali, jak jsi psala, že s tím pomalu počítáš, všechno v rámci možností dobrý? ![]()
@Emily01 j čekám, až se manželovi vrátí auto a buď společně nebo aspoň on zajede taky do Teplic za rodinou pro věci, ať to můžeme dopřipravit, ale máme to kapku z ruky tady od nás
tak snad si holky počkají na „povolení“ ![]()
@Clairisek nam se taky rozbilo auto:D oprave jenom 20 tisic, takze jezdime starym
ono kdyz se dari tak se dari
holky jsou rozumny a pockaji:D
@Clairisek Ahojky, no v pátek mi řekli, že ty zhoršené průtoky se dál nezhoršily, ale zato mi ubylo od pondělka polovina plodové vody
pustili mě ještě na víkend domů a zítra ráno jdu zas do špitálu na KTG a ultrazvuk tak nevím jak to dopadne. Přitom doktorka mi řekla, že placenta malou už skoro vůbec nevyživuje, tak si myslim, že by se měla už na světě líp, když u mě v bříšku už se jí dobře nevede
A vy jste vpořádku?