Červen 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1611
4.12.12 19:35
@Aneťák89 píše:
@Anabellkaa Takže na screening nejdeš? Mě doktor taky řekl, že mu to přijde vzhledem k věku zbytečné, ale fakt nevím… :? Mám strach, že třeba bude (nedejbože) nemocné a dozvím se to pozdě… :nevim:

Já jsem prostě od začátku úplně v pohodě, kdyby se něco stalo, asi mě to hodně zasáhne, ale já si prostě nepřipouštím, že by nebylo něco OK. Před každou návštěvou jsem samozřejmě nervózní, ale zatím se mi vždy potvrdilo, že je mimís v pořádku. A pokud na to vyšetření půjdu o měsíc později, tak to se mi nezdá jako tak velký rozdíl. Možná se pletu, ale na tom screeningu stejně asi pokud vyjde špatný výsledek, tak jde jen o zvýšenou pravděpodobnost výskytu (třeba u dawnova syndromu) nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.12.12 19:38

@Anabellkaa A prosím tě dělá se tenhle velký ultrazvuk už přes břicho nebo ještě vaginálně? (přítel by se chtěl jít podívat, ale vím že ten vaginální UZ by se mu vůbec nelíbil) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
4.12.12 19:47

Ahoj holky, moje zkusenost je takova, ze prvotrimestralni UZ mi delal pres bricho a i tenhle velky UZ v pulce tehotenstvi se dela pres bricho, aby tam prave mohl pritel byt.. Me ceka 16.1. a doktor mi primo rekl, at si na nej nekoho privedu :-) A mam mit i CDcko, ze mi ho za dve stovky vypali, takze ho budu moct ukazat i rodine :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
4.12.12 21:42
@Kačudík píše:
Ahoj holky, moje zkusenost je takova, ze prvotrimestralni UZ mi delal pres bricho a i tenhle velky UZ v pulce tehotenstvi se dela pres bricho, aby tam prave mohl pritel byt.. Me ceka 16.1. a doktor mi primo rekl, at si na nej nekoho privedu :-) A mam mit i CDcko, ze mi ho za dve stovky vypali, takze ho budu moct ukazat i rodine :-)

Jé to je skvělý s tím CDčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
5.12.12 15:07

@Anabellkaa Tak já nakonec na screening jdu. U něj je přes 90% pravděpodobnost zjištění genetické vady atd. Ten test za měsíc není tak přesný. Chci mít možnost volby pokud by se potvrdilo, že je něco špatně. I když věřím, že je vše v pořádku tak pro svůj klidný spánek to udělám.
@Valerie83 Mě dělal první velký ultrazvuk už přes břicho. Řekl mi, že když to bude špatně vidět tak, že udělaá vaginální (asi kvůli většímu břichu ;))
A na screeningu dělají taky přes bříško :)
Se mnou byl přítel v čekárně a když mi dr. řekl, že ho dělá takhle tak jsem si ho nechala zavolat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
6.12.12 00:00

Tak holky ja jdu rano drzte palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
6.12.12 12:11
@johankakoz píše:
Tak holky ja jdu rano drzte palce :kytka:

Pak určitě napiš, jak jsi dopadla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
6.12.12 13:04

Ahojky tak i já mám po vyšetření… relativně vše v pořádku jen pro jistotu musím příští týden na genetiku nelíbil se ji vysledek na downův syndrom jsme na hraně tak bude asi odběr plodové vody pro jistotu tak doufám že bude opravdu vše v pořádku. jinka máme 11 cm. a termín porodu 14.6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
6.12.12 13:12

A jinak mě zaskočilo, že cysty nejsou jenom dvě, ale už tři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
6.12.12 13:17

Posílám fotečku našeho mimíska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
6.12.12 13:17
@johankakoz píše:
Ahojky tak i já mám po vyšetření… relativně vše v pořádku jen pro jistotu musím příští týden na genetiku nelíbil se ji vysledek na downův syndrom jsme na hraně tak bude asi odběr plodové vody pro jistotu tak doufám že bude opravdu vše v pořádku. jinka máme 11 cm. a termín porodu 14.6

Držím palce, aby vše dobře dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
6.12.12 13:21

Fotku mam taky ale zatim ji sem nema jak dostat, jinak pani doktorka snad vybrala tu nejhorsi co mohla pritom na tom monitoru bylo tak krasne videt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.12.12 15:31

Ahoj holky, já mám termín 10.6. Nevíte některá jak je to s uzavírkami v Podolí v červnu? Nikde to nemůžu najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
6.12.12 19:38

@johankakoz to ešte nič neznamená, keď sú hraničné výsledky podľa uzv. Musí sa to skombinovať s genetikou, až potom sa može určiť riziko. Potom ešte aj tak pojdeš na druhý odber krvi na genetiku (15. - 16. týždeň), ja práve idem na začiatku ledna na druhý screening, aj keď prvý (genetika a uzv)vyšiel v poriadku.
Vraj bežný postup u „starých matiek“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
6.12.12 20:09

Ahoj holky,

nějak mi přestaly chodit upozornění na mejlika, tak jsme myslela, že už sem nikdo nechodí, nebyl moc čas to zkoumat a najednou koukám, po delší době se tu nastřádalo pár nových stránek :) Postupně všechno poctivě dočtu :) před chvilkou jsme se vrátili z týdenního pobytu v ČR teď už jako manželé a novinky s mimísem budou za týden, už se moc těším :) Doufám, že se Vám všem, včetně drobečků v bříšku daří na výbornou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí