Poradna duly
Jana Čurdová
@kanka80 píše:
@Anabellkaa Ahojky, nemocenská se do výše mateřské naštěstí nezapočítáváto by maminka, která je celé těhu na neschopence, měla pak jen nějakou almužnu
Právě že mi teď almužna přišla, první měsíc co mám neschopenku. Ještě že se to do toho nezapočítává!
@Clairisek
Ahojky, jojo, díky těm dobrejm výsledkům jsem teď víc v pohodě, a těhu si teď vyloženě užívám. dnes jsem byla v poradně, vše je prý OK, tak už se těším na další v lednu:) taky už se těšíš na pohyby? já už se nemůžu dočkat:)
@Anabellkaa
taky jsem včera obdržela almužnu z ČSSZ, ale nebylo to za celej měsíc, tak příště očekávám větší bakšíš:) ![]()
@Šalvějka já si připadám strašně divně
i když jsme na tom screeningu nebyli, tak se vůbec nebojím kontroly, jak často čtu různě na webu, i když nemáme žádnou jistotu vlastně a jenom se těším
.. na pohyby se musí těšit snad každá mamina, to jinak nejde
minulý týden, když jsme jeli zpátky do Franfurtu, tak se mi v břiše cosi dvakrát převalilo, pocit jako když ti nějaká bublina přejede přes břicho ze vnitř, ale jelikož se to neopakovalo, tak to byla buď náhoda a nebo střeva, i když s nima problémy nemám
ale ať už to bylo cokoli, tak to bylo hrozně zvláštní a zajímavý, takže se těším až to začne být pravidelné a silnější ![]()
@Anabellkaa Já jsem odedneška taky na neschopence a to mám termín podle screeningu 13.6. Chtěla jsem do práce chodit ještě celý prosinec jenže se mi to zkomplikovalo tím, že mi vyšly špatné výsledky krve a zitra jdu na CVS stejně jak johanka ![]()
@Clairisek
tak to muselo bejt hezký, ať to bylo co to bylo, taky bych to přičítala mimísově aktivitě:) to je fajn, že jsi v pohodě, spousta mamin na screeningu nebylo, a mimi měly v pořádku, já myslím, že to tak ve většině případech je, že je to všechno v pořádku, člověk musí věřit a nemyslet na zlý věci ![]()
@Šalvějka on ty špatný věci člověk stejně neovlivní
já jsem říkala mužskýmu, že dřív to taky nebylo a dětičky se rodily i bez tolika vyšetření, tak to musíme zvládnout taky ![]()
Holky s tou almužnou na neschopence máte pravdu. Mě poprvé od září přišly peníze teprve na konci listopadu. Do té doby jsem musela chodit s prosíkem za mamčou. Ještě že ji mám
pak jsem poslala splátku na půjčku, paušál na telefon a teď čekám, kdy příjdou další penízky, ať je můžu vrátit mamce.
A jak řešíte dárečky na Vánoce?? My se s přítelem dohodli, že si koupíme jen nějakou maličkost. Teď když jsme jen dva, tak pro nás nemají Vánoce nějaký větší význam, jelikož jsme oba nevěřící.
Na pohyby mimča se těším moc, jen se obávám, že je za začátku nepoznám ![]()
A co bříška, rostou??
@sylvis My Vánoce taky řešime drobností. Všechno máme.
Co se týče té neschopenky, tak jsem na ni měsic, tak čekám, co přijde za „bombu“ ![]()
@sylvis my si dárky kupovat asi ani nebudeme, spíš pomalu něco do výbavičky a ve čtvrtek přijde konečně kuchyň
… co se širší rodiny týče, tak z M strany máme dohodu, že dárky jenom dětem, respektivě tchýně chce koupit švagrovce aspoň svetr, ale jinak se zaměřujeme na neteřinky a my prej až příští rok
a z mojí strany se to vyřeší nejspíš drobnostma, nejspíš nějaký kosmetický kazety, víc to hrotit nebudeme, já budu ráda, že budu s rodinou a víc ani nepotřebuju ![]()
@sylvis
tak to je mazec takhle dlouho čekat, na to si teda stěžovat nemůžu, peníze přišly dokonce dřív než jsem čekala. aspoň něco
jinak vánoce jsme celkem vychytali, já totiž nakupovala dárky už od září, kdy jsem na ně měla ještě dost peněz, takže to vyšlo dobře, mět je kupovat teď, tak bychom na ně neměli, jen na úplné maličkosti, ale i tak by určitě potěšily
jj, bříško pomalu roste, dnes mi poprvé doktor měřil ten fundus
zatím obleču všechno co jsem nosila před těhu, jen u jedněch kalhot už nezapínám jeden knoflíček, maj hodně vysokej pas a třeba při sezení už to celkm bolí.
@Šalvějka měřil fundus??
co to je? O tom jsem ještě neslyšela
jinak kalhoty s vysokým pasem už moc nosit nemůžu právě kvůli tomu sezení. Tlačí to docela dost. A bokovky zase moc nosit nechci, aby mi netáhlo na záda. Tak jsem přemýšlela, že při nejbližsí finanční možnosti koupím těhu kalhoty. Třeba to bude lepší.
@Clairisek Tu novou kuchyň ti budu závidět. Co jsem se nastěhovala k přítelovi, tak ten má kuchyň od počátku co se nastěhoval- a to už je 15let
sice žádná sláva, ale uvařit se dá. Minulý měsíc jsme kupovali komplet celou ložnici, tak mám kuchyň slíbenou příští rok.
@sylvis To je jasný, pro naše nejmilejší kamkoliv
Co jsem bydlela dřív, jako u rodiču ve městě tak jsem měla chlapa. A co jsem se přestěhovala tak jsem váhala, pak na doporučení kamarádky jsem šla k jejímu doktoru (taky chlap) a jsem nadmíru spokojená! Tak ohleduplnýho doktora jsem v životě neviděla.
Poradí, pomůže, když vyšetřuje, tak to ani necítíš. Zato když jsem byla u ženský, tak to byla tragédie!