Poradna duly
Jana Čurdová
@aminkadf já dnes 12+2 na screening jsem objednaná na příští úterý dopoledne a odpoledne na gyndu do poradny, tak uvidíme. Snad nebude stejný stydlín jako ten tvůj ![]()
Ahoj děvčata, tak na zuby se mi osvědčila normální alpa(nejmenší sklenička),nasypat do ní 40hřebíčků(koření)a nechat vyluhovat. Až je to tmavé, tak dát trošku na vatu a stisknout mezi zuby(pozor, ne moc dlouho, může popálit dáseň),kde vás to bolí. Je to perfektní první pomoc, kolikrát to pomůže i tak, že se nemusí k zubaři, nebo pomůže přežít do doby, než vás zubař vezme.Alpa je dezinfekce, hřebíček má přírodní antibiotické účinky. Jinak já v těhotenství(ani v prvním ani teď taky nezvracím, občas mi je blbě, ale snesitelně. Zvracím jen když mě chytne migréna. @johankakoz Já jsem ze Znojma, a ty? Můžu se zeptat, proč ti chtějí brát vzorek placenty? Myslíš tím odběr choriových klků(dělá se dříve než odběr plodové vody),nebo opravdu nějaký kousek placenty?
@Clairisek Tak to jsi starší než my ![]()
@sylvis Já mám naštěstí poradnu, gyndu, genetiku v jednom, takže nemusíme nikde lítat po městě. Prcek asi bude po mamince, ta se taky moc stydí
Po každé když jdu k doktoru, tak z toho mam trauma
Ale zvládnu to
![]()
@glorča Alpu jsem zrovna vyplácala den předtim, než se to stalo s tima zubama
Přítel byl chorý, tak jsem jsem mu mazala hruď, záda a krk aby mu to trochu polevilo. ![]()
@glorča Vidíš, ta alpa s hřebíčkem je super nápad!
Víc hlav víc ví, je to pravda. ![]()
@aminkadf no jsme hned na začátku měsíce
ségruška moje by si přála, abych nakonec spadla do května, aby se prý prďola narodil na její narozky
alespoň bych měla dárek vyřešenej.. ![]()
@aminkadf hlavně ať se mu/jí chce ve čtvrtek hezky ukázat
všichni se pořád ptají, aby mohli začít nakupovat ![]()
Ahoj holky, mám dotaz z jiného soudku. Když jsem teď na nemocenské, budu celkem asi 6 měsíců a pracovala jsem 3 roky. Potřebovala bych vědět, jestli se při výpočtu mateřské započítává nemocenská. (zjistila jsem, že se nějak průměrují roční příjmy, ale půl roku budu mít tu nemocenskou).
Ahoj holky, mám dotaz z jiného soudku. Když jsem teď na nemocenské, budu celkem asi 6 měsíců a pracovala jsem 3 roky. Potřebovala bych vědět, jestli se při výpočtu mateřské započítává nemocenská. (zjistila jsem, že se nějak průměrují roční příjmy, ale půl roku budu mít tu nemocenskou).
@Clairisek U nás to máme vyřešený na obou „frontách“ věci budeme dědit po přitelovo neteři na holčičku a na chlapečka od kamaradky. U nás to maji jinak zakázané kupovat hadřiky. Stejnak se to neunosi, hned z toho vyroste. Kdyby to přece jen byla holčička, tak po neteři je asi „jenom“ 8 BEDEN oblečků
![]()
Uvidíme jak dlouho to vydrží aby se nic nekupovalo ![]()
Tak ať se pak ve čtvrtek hezky ukáže ![]()
@aminkadf Poradnu s gyndou tu mám dohromady v Kroměříži u jednoho doktora. Ale na screening musím až do Brna
sice trochu z ruky, ale pokud je to k něčemu dobré, tak pro mrňouse pojedu kamkoliv. To já se ze začátku taky styděla. Dlouho jsem chodila na gyndu k ženské, ale pak jsem přišla na to, na co všechno mám nárok a co zanedbává, tak jsem raději odešla k jinému doktorovi a jsem ráda.
na prvních kontrolách jsem se styděla taky, ale teď mi to ani nepříjde
@Anabellkaa taky by mě zajímalo jak to je. Já pracuju teprve od února 2012 a od září jsem na neschopence. Vím, že doba, kdy marodíš, se mi počítá, takže na mateřskou nárok mít budu, ale jak se to počítá, to opravdu nevím. Podle mě ti prostě zprůměrujou měsíční příjmy a z toho to nějak spočítají
@Anabellkaa Ahojky, nemocenská se do výše mateřské naštěstí nezapočítává
to by maminka, která je celé těhu na neschopence, měla pak jen nějakou almužnu ![]()