Poradna duly
Jana Čurdová
@adele1
promin ale nevim co to je prenascan? nevim neuvazovala jsem nad tim riziko tam je ale rikala mi doktorka ze ne zas tak velke
@adele1 ahoj, já teď kukla na ten prenascan na netu a to je teda hooodně drahý vyšetření! Byla jsem minulý týden na CVS a stejně zatím nic nezjistili. A CVS fakt nikomu nedoporučuju ![]()
@johankakoz prenascan je alternativa k plodovce, není riskantní protože jde o odběr krve s tím, že umí odseparovat DNA plodu z krve matky, ale posílá se to do zahraničí a je to velmi drahé…
@kanka80 CVS to je odběr klků? A proč jsi na to šla?
@adele1
aha tak uz jsem se to docetla co to je ale popravde na tento zakrok opravdu nemam jsem (jsme) sami takze 14000 je pro me silena castka penize mit asi bych do toho sla taky jen si myslim ze bohuzel nikdy neni nic na 100%
@adele1 Mám riziko Edw. syndromu 1:95
tak mě na to hnali, ale kdybych se měla rozmýšlet teď, tak už bych to neabsolvovala
bylo to fakt strašné
ahoj jak ted budou pokracovat kdyz jsi rikala ze ty vysledky taky nejak nedopadli ze nic nevedi pokud chces klidne pis soukromou zpravu
@johankakoz Máš pravdu. 100% není nikdy, taky neznám nikoho, kdo by měl dobré výsledky z testů a nenarodilo se mu zdravé miminko.. Tak nevím, jestli do toho jít - plodovka mi při tak suprvýsledcích přijde jako zbytečné riziko a na ten prenascan je to fakt dost peněz…
@Kikuška87 tak to je jasné, že si nejvíc přeju aby bylo zdravé..ale víc fandim holčičce, ale slíchám, že kluci jsou prý větší mamánci. Vybrala jsi hezký jména, já dám taky české je to hezčí.
Nějak už je tu moc těch natálek a Tadeášků a podobných jmen.
pak se pochlub po kontrole, jak si dopadla a jak mimi roste ![]()
@johankakoz Ahojky, mám počkat do začátku ledna, musí ten vzorek nechat 2-3týdny „odležet“ postup asi podobný jak u plodovky a pak mi zavolají zda něco zjistili nebo ne ![]()
@kanka80 Je mi líto, že máš tak nepříjemnou zkušenost
Ach jo, někdy mám pocit, že ty všechny testy jsou jen od toho, aby nás nervily…jak to vyšetření probíhá?
@kanka80
jo to cekani 3 tydny bude hrozne to mi rekli taky ze vysledky az za 3 tydny
@adele1 Napřed se hodně dlouho kontroluje ultrazvukem poloha miminka, močového měchýře, střev, dělohy a placenty(z ní se bere ten vzorek). Pak ti vpichnou umrtvovací injekci do břicha, aby se umrtvily svaly, to umrtvení nesmí zasahovat až do dělohy, takže je jen povrchové. Pak vpichnou jehlu až do dělohy a nasajou vzorek placenty. Když máš krevní skupinu s RH faktorem mínusovým, tak Ti musí pichnout ještě po odběru antiD.
@johankakoz Hm, jenomže z té plodovky nějaké výsledky budou, ale z tohoto vyšetření mi říkali, že možná
fakt by mě dost naštvalo, kdyby jsem to všechno podstupovala úplně zbytečně
![]()
@johankakoz Počkám na další ultrazvuk a odběry krve. Po 22týdnu jsou prý vidět na ultrazvuku změny miminka, četla jsem si o tom na netu ![]()