Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, tak od včerejška je mi opět nějak šoufl, jsem ty těhotenské nevolnosti nějak zakřikla, že zmizely
, řešilo se to bydlení, tak paní majitelka to už ví, do toho její přítel přišel o práci, tak jsem z toho v noci vůbec nespala, střechu nad hlavou nemají, o peníze přišli a ještě pán přijde o práci. Do toho večer přišel majitel bytu, kde ted bydlíme, že jestli tedy platí ten začátek března s tím stěhováním. Tak jsem se zas rozklepala, protože při představě, že máme shruba měsíc na rekonstrukci, kde se musí uděla téměř vše, včetně odpadů, topení apod. tak mi naskakují pupínky. ![]()
Kufřík - taky jsem žádný nedostala ![]()
Kontroly - gratuluji ke kontrolám ![]()
enia - díky za osvětlení, jsem ráda, že nezůstanem bez peněz, protože bychom to asi finančne nezvládli
Tak se loučím teď došel manža a veze ten náš počítač na opravu.Tak doufám že to bude brzy hotové.
Ajiku a Killi gratulace ke kontrolám ![]()
Killi jak se dělá ta veka, jak jsi psala? já normálně zase myslím na žrádlo ![]()
Já kufříky dostala hned 2..když mi dávali průkazku…ale zas tam toho tolik není…tak nelitujte..(dudlík, plínka, vitamínový nápoj pro maminky..nic moc, vzorek krému a malinké balení vlhčených kapečníčku…a plno reklam , letáků a časopis…starý ..z května 2008)
No v práci jsem hned z několika důvodů…za prvé mám pocit, že je zbytečné sedět doma když mi je fajn. Pak je to finanční stránka…čím dýl budu na normálním platu tím líp…pak už se korunky jen posypou…
,
za třetí…stejně musím vstávat k Lucce a vodit ji do školy…takže bych si neušetřila ani ranní vstávání.., a taky jsem tu mezi lidma můžu pokecat..a nepředřu se…doma bych se moc sledovala jestli mě někde něco nebolí, netvrdne a tak…
Ale pokud půjdu na to amnio tak pakuž doma radši zůstanu, nebo kdykoliv kdyby se něco začalo dít… (v práci s tím počítají, že odejdu ze dne na den)
Já taky nedostala kufřík. Jenom vzorek rennie, krému na strie a letáček o těhu. ![]()
K těm těhotnejm kamarádkám, já jsem to oznámila těm svým a jedna povída hehe švagrová je těhotná čeká to v červenci a druhá povídá, že její kamarádka je taky těhotná a čeká to taky v červenci.
Upřimně Ajiku mně to taky docela překvapilo, že chodíš do práce. Kamarádka, která má dvojčata po IVF byla doma od samýho začátku, dokonce i když čekala první dítě a to v tý době jí bylo 34 a při dvojčatech 37. A to je jinak zdravá akorát ke konci měla problémy. Docela mně překvapilo, že mně s takovou banalitou nechá doktor hned doma a ty pracuješ, psala si tu, že máš operovaný střeva? Že?
Jinak k půlený MD nevím jak je to u nás v čechách, ale ve švédsku jde automaticky na půl MD žena a když ta polovina skončí nastupuje muž. Docela se mi to líbí. Vojta by chtěl taky na mateřskou, ale já bohužel nevydělávám dostatečný množství peněz.
h.sona - mám dojem že se to jmenuje smaženka, nebo raženka, ted nevím, ale prodávají to i v pekařství ![]()
Smaženka ![]()
Nejdříve si připravíme tvarohovou náplň. Měkký tvaroh smícháme s cukrem, trochou mléka a přidáme nastrouhanou citronovou kůru z půlky dobře omytého citronu. Krém vymícháme a odložíme stranou.
Plátky veky (toastového chleba) namažeme tvarohovým krémem, lehce stiskneme a z obou stran namočíme v mléce.
Na rozpáleném oleji smažíme tvarohové smaženky dorůžova a pak ještě teplé z obou stran zlehka obalíme v mletém cukru.
Jojo je to tak jsem bez tlustého střeva..10 let jsem bojovala s Ulcerosní kolitidou (zánět tlustého střeva)…když jsem čekala Lucku bylo to šílené musela jsem být skoro furt v nemocnici a brala jsem strašně moc léků. V 2006…už pak léky nezabírali a střevo muselo pryč, celé… Měla jsem nějakou dobu vývod…ale naštěstí te´d už ho nemám a funguju skoro normálně a hlavně bez prášků..
Akorát mám hodně oslabený organismus a tak mě přibilo nově to astma…ale naštěstí je to jen lehké forma..což se dá..
Jů tohle papu neznám, ale zní to dobře možná to vyzkouším.....Já zas včera dostala chuť na cestovní rohlík - rohlík, máslo, vysočina, přes noc v ubrousku a igelitu v lednici a mňam.
jitko mňam, tvaroh dokonce mám doma, to určitě vyzkouším, jsem mlsoun
díky ![]()
Ahojky tak koukám, že nás je tady bez mateřského příspěvku jako much… Akorát jsem ještě jaksi pořád nepochopila - to od 34 tt do porodu nebudu pobírat žádné peníze, ani nějaké to životní minimum?
Na to, že od školy 10let pořád pracuju, odvádím daně a sociálku, a nikdy jsem to pořádně nevyužila, nemocná jsem byla jen asi 3×, tak mi to přijde dost sprostý, zrovna v období, kdy bych tu pomoc nejvíc potřebovala…:evil:
Jo jasně že mám přítele a rodiče, ale že bysme byli dohromady nějaká zazobaná rodina, to teda ne, prostě vyděláváme, šetříme a žijeme, ale ňáký užívání si, na to už není… ![]()
Naštěstí je Milan zodpovědnější než já a na svoje dítě si ušetřil za léta nějaké peníze, řekl mi to teprve včera (100.000,–), což jsem netušila. Já ze svýho sesterskýho platu si platím akorát penzijko ![]()
A ještě by mě zajímalo, jak se to potom počítá, pokud budu mít tedy tu 4-letou variantu a otěhotním třeba po roce podruhé…
Musím říct, že jsem dost blbě spala, vůbec jsem nečekala, že mě to tak rozhodí, strašně mě bolela celou noc hlava, ale to asi nebylo k tomu, spíš se o mě něco pokouší…
Ale tak už o něčem jiném.
Nadýmání Espumisan je jistota, brávala jsem ho dřív, teď si zatím vystačím na tom dětským fenyklovým čaji.
Prsa hlásím se k těm, co o nich téměř nevědí, mám jen citlivé bradavky a když se přimáčknu na přítele… velikost - maličko větší, ale já mám prostě normálně jedničky, takže teď třeba 1 a půlky ![]()
Kaji na žáhu taky radši Rennie než Anacid. Mě osobně chutná malinový. A k tomu kolegovi, co nemá čas a máte v práci bordel - pokus se to z něj vymlátit, co potřebuješ, protože já takhle zaváhala s tou neschopenkou. A přitom jsem ji mohla mít regulérně už od začátku prosince, kdy jsem zakrvácela. jenže ta kráva neochotná na úřadě práce, když jsem jí volala, mi říkala - to je jedno, jestli budete mít neschopenku, vyjde to úplně nastejno, a já tu mám plno dalších lidí, naschle…
radši to řeš, protože abys pak nezaplakala jako já, nevěřila bych, že jeden měsíc prošvihneš a už si v pytli…
Enia konečně jsem objevila, o jakých portrétkách se mluví a opravdu profi práce, krááásný ![]()
Holky mám pocit že už jsem tu dlouho neviděla Boruwecku… ![]()
a ještě ZuziM svatba se blíží, doufám, že budete mít stejně krásně jako je dneska u nás, svítí od rána sluníčko, půjdu se projít s pejsankama
![]()
a jsi pěknej hubeňour, tak je ti hezky vidět bříško. taky se někdy vyfotim, i když já prostě vládnu špekáčkem na břiše i na zadku
![]()
kontroly - taky gratuluju oběma ke kontrolám ![]()
smaženka - to bych teda zrovna nemusela, nebo nějak to pro mě nezní lákavě. Možná proto, že už jsem dneska měla dva ovocný tvarohy k snídani
Ale zase bych si dala ty bramboráky nebo nějakou česnekovou pomazánku. A to jsem bramboráky měla teď snad během deseti dnů dvakrát a pomazánku včera. Doufám, že tyhle chutě přejdou, se zase neovládnu a dám si a pak ta žáha a celkově žaludek nic moc…copak nemůžu mít pořád chuť třeba jenom na ovoce a zeleninu? ![]()
ajik - tak jestli nemáš náročnou práci a baví tě to, tak asi proč ne. Já pracuju tak napůl, převážně jsem furt doma a docela mi to už leze krkem, že bych naopak klidně do práce chodila. Jsem to celý tehdy podělala, že jsem nešla do nějaký normální firmy, teď jsou z toho zatím jenom samý problémy. No snad se vyřeší ta mateřská v poho…
h.sona - tak at chutná
, já to měla jednou a stačilo, nějak mě to neoslovilo. jen vím, že to občas dělává teta a segra na tom teda dost ujíždí ![]()
Boruweczka - taky jsem si včera říkala, že tu už dlouho nebyla, tak třeba má nějaké učení ![]()
obrazek - tak u nás je teda škaredě, je pod mrakem, s pesanama jsme zrovna přišli a špinaví jsme jako čunata od pasu dolů, takhle jsme nebyla špinavá ani s dobrmanem
. Kokr by potřeboval blatníky
, se tak venku rozběhl a zabral, že Kubík byl od bláta až na čele
. Jak to dopadlo s pejskem?
ajik - sis teda asi taky užila
, tak hlavně, že jsi už ted v pořádku v rámci možností a je ti líp ![]()
u nas je taky pekne hnusne, slunicko zavidim ![]()
ja myslim, ze Boruw ma zkouskovy, tak se uci, snad jsou s prckem ok ![]()
tady si zkuste jak jste ve stresu: http://www.silabylin.cz/stresmetr.php
a kdyz posilam prispevek, tak to po me chce opisovat kontrolni kod, i kdyz jsem prihlasena
![]()