Poradna duly
Jana Čurdová
E.lino - knedlíčky teda vydařený, asi udělám druhý kolo
kurzy… tak my se tam nedozvěděli nic zá:,–(ního, myslím že se dá to zvládnout bez nich, ale mě uklidnilo seznámit se s prostředím a tak..
Ahojky, tak jsem dneska zase pěkně hotová. Začalo mi zase hodně tvrdnout břicho, tak sebou asi hodím do postele. Do toho mě teda příšerně píchá kdesi tam dole, nejsem schopná říct, co to může bejt, mi přijde, že to je fakt tak moc dole, že to už je snad pipina, ale fakt nevím
Ale jsou to teda chvílema bodance, jak kdyby mi tam někdo zabod jehlu. Znáte to někdo? Já už se ptám snad na desátej druh bolesti, potřebovala bych uklidnit, že je i tohle normální
Možná jsem to trochu přehnala s úklidem ![]()
Jinak zase úžasný zprávy o autu, nemohli sehnat tu převodovku, tak jsem nakonec obvolala sama snad deset vrakovišť a ve finále konečně sehnala za 9 (
) tisíc, tak pro to zejtra jedem do Dolních Břežan. Do toho jsme byly s maminou v servisu s druhým autem, už nám sehnali tu pneumatiku, tak nám ji tam namontovali. Opět další tři tisíce v pr… A to se na to ještě pak kouknul nějakej chlap a prohlásil cosi jako: Ale dyť vy máte díru i v tý přední, tu jste taky vzali o obrubník ne? Ta vám taky prdne, dejte si jí aspoň dozadu, vepředu je to průser, ať se v tom ještě nezabijete… Už asi no comment fakt, táta pak ty gumy vyměnil, dal tu s tou prasklinou dozadu s tím, že se vymění až časem, protože teď už na to fakt není. Tak teda doufám, že nám to fakt někde nerupne
Ale holt prostě když se daří, tak se daří. A ta díra musí bejt od jindy, u těch Říčan jsme vzali o chodník určo jen tu zadní.
brejle - já na ně nějak fakt nevidím, nepřijde mi normální, že by mi to mělo takhle tahat oči. Dám tomu ještě čas přes víkend a kdyžtak dojdu do tý optiky, protože mi to přijde fakt divný, ten vjem je určo jinej v brejlích než v čočkách, ale že by o tolik, se mi teda fakt nezdá.
E.li , nádherný jahůdky
Já bych nemusela ty knedle s nima, ale samotný teda hned, klidně celou tu přepravku
Nebo pak jahodovej koktejlek se šlehačkou, to taky můžu.
Sweety , já na žádnej kurz nechodila a chodit nebudu. Ale půjdu na tu předporodní instruktáž do Motola, to je jen na dvě hoďky. Měli by nám tam pustit nějaký video, jak to tam chodí a pak klasicky otázky a odpovědi. Ale takový ty „hekací“ kurzy, který maj třeba víc lekcí, to ne, stejnak Marťas k tomu porodu furt nechce a tyhle kurzy jsou zaměřený právě spíš na páry mi přijde.
ZuzkaM , topík je hezkej, ale na mě by to asi nebylo, hlavně na ty moje kozy
A ta růžová taky není moc můj styl.
obrázek - psala jsem si s ní dneska, tak akorát psala, že nám všem děkuje za podporu a že možná půjde na tu instruktáž k porodu, že to má o patro níž, tak se tam možná uvidíme ![]()
Enia … na to kašli, malá nijak nezlobila, tak o co jde, a kdyby někdo něco kecal tak ať si trhnou nohou ![]()
Tak to já tě nepoznala, ale vzhledem k tomu ,že jsem byla vykulená a poslouchala co se bude povídat, tak jsem se ani moc nerozhlížela
Sweety , já taky nikam nejdu…doma mám čtivo a to mi teď stačí.
Kaji , mám moc šikovnýho známýho na auta, kterej dělá za „málo“, tak kdybys chtěla zkusila bych se ho poptat. Mě se rozbil centrál na fabii, zasekly se mi dveře u spolujezdce a nešly otevřít. V servisu si řekli 10.000 Kč za otevření!!!!!!!
V jiným si řekli 5.000 Kč a on mi ty dveře otevřel za 500 Kč! To jen tak pro představu…
Ahoj kočeny,
tak jste toho zase nakecaly… Já byla dnes celý den u mamky, tak to byla pohodička, byla jsem obskakovaná:))) odpol jsme se byli projít, tak mi při zpáteční cestě 3× tak šíleně ztvrdlo břicho, bolelo, že jsem sotva šla… ale pak zase v poho…
Kurzy-já taky nikam nechodím, bylo mi řečeno, že pokud se porodu nebojím, tak potom bych se začala akorát stresovat, no, tak jsem na to zvědavá, doufám, že to nějak zvládnem… jen se musím teda pozeptat v Podolí, jak to tam chodí, když tam přijedu jako rodící, kam mám jít atd… nic nevím…
![]()
Jahůdky-taky doporučuji naše jahůdky, my je kupovali v úterý a jsou už pryč, byli moc dobré… ale mě jaksi zlobila ta žáha a asi po nich, protože jsem jich snědla snad kilo a pak snad pekáč bublaniny… ![]()
Auta-věčný problém… ale já znám výborné vrakoviště
ve Slušticích… můžu jen doporučit.
Holky, jak jste tady řešili ty jména a matriku… bavíte se o příjmení, že??? Jedná se o uznání otcovství, které musí být s matriky a tam prohlašuji, že miminko se bude jmenovat po otci, když nejsme manželé… nebo jste museli i kvůli křestním jménum??? Na ty mám jen formulář z porodnice…
A ještě jeden dotázek, k porodu musím mít rodný list svůj i přítelův nebo jen můj??? jsem hrozná ![]()
ahoj holciny!
Tak prve jsem mela cas,psala jsem vam takovej roman a poctive odpovidala na vse co me napadlo a pak me to zmizelo…ted zase jen na chvilenku,boli me uz desne oci pujdu zalezt…
jahodovy knedliky no mnamka!!ja jen jeste ty jahudky rozmixuju a poliju je tema rozmixovanyma to same s boruvkama apod…
porodni kurz ja tentokrat nebla,byla jsem pri prvnim tehu a i tak jsem si rikala ze to bylo zbytecny,protoze porod jako takovej a dychani..vsechno slo uplne samo spontanne od sebe,nejake cviceni dychani me bylo naprdlacku,funela jsem jako coklik ani jsem nevedela jak ![]()
kajo s tem autama…to ja zase nemuzu videt naseho mercedesa,ten kje zacarovanej,od te doby co ho poprve zborili tak do tydne ho zase nekdo nabral na parkovisti nebo v garazich.ted je opet v servisu zase kvuli kontrolce na vylitlej airback jenze je to auto z USA takze se pocitace nevidi…no,uz aby sel z domu ![]()
zrak/brejle tak ja nosim za:,–(ne kontaktni cocky,nekdy dokonce i barevny dioptricky pro zmenu,bryle bycjh nemohla,nejakym stylem bych je zlikvidovala,mam je jen na televizi nebo na doma a do auta pro pripad nutnosti.Jinak ted v tehu se me opet kazi zrak,uplne to pozoruju jak zase vidim hur a hur a to mam uz 3 dioptrie.V prvni tehu se me oci zkazily o 1.5 dioptrie.
zuzkoM topik peknej ale musis ho mit bez podprsenky a moje prsa uz na to staveny rozhodne nebudou…bud silikony nebo aby byly o dost mensi s peknym pevnym tvarem.Nerikam ze nejsem spokojena ale na takove obleceni to chce fakt pevny prsa.
aliku do tech latkovek bych jen koukala na to aby klucik nemel pindulu nahoru ale dolu aby se neprocural,jinak bych to neresila a ukazi ti v porodnici ![]()
Omlouvam se ale dal uz zpetne reagovat nebudu,jsem faklt nakrknuta z psani minule,jsem se s tim psala asi 40 minut a nanic,uz je docela pozde jdu se natahnout i kdyz usnu asi zase az za 2 hodky,Dany v brise docela radi ale nastesti me nelita ze strany na stranu(doufam ze ani nebude,chtela bych spat)
sweety já jsem si tu dulu našla přes asociaci dul na www.duly.cz , je přímo od nás z Opavy, už jsme se jednou sešly a je to moc příjemná a milá paní. Jen je zrovna v dobu, kdy mám termín mimo republiku… prý by mi kdyžtak zařídila jinou dulu, kdybych rodila, když bude pryč, jenže to nevím, jestli takhle chci… No ale asi jí zavolám, ať se sejdeme a probereme věci kolem porodu a uvidí se, třeba se bude chtít Matýskovi ven dřív a nakonec to výjde s touhle dulou.
Jahody - holky vy mi děláte takové chutě, že si ty knedlíky budu muset taky udělat ![]()
ZuzkaM , no my už teďka máme to auto rozebraný v servisu na padrť, takže už by to nešlo. Ale ono se zase něco podělá přístě, tak kdyžtak napíšu
Každopádně díky moc za nabídku. My to hodili do Hostivickýho servisu, protože nám to odtahovka odvezla k našim a tohle bylo nejblíž, dál bysme s tím asi nedojeli, jedině by to zase musel někdo odvézt na korbě.
adus , vidíš to, Sluštice…píšou největší vrakoviště v ČR a přitom když jsem googlila, tak mi to tohle vůbec nenašlo. Možná tam ještě zítra cinknu, co kdyby to měli levnější…Ten pán z Břežan by byl asi solidně nakrknutej a proklínal by nás, ale zase každej litr k dobru je fajn. Schválně to ráno prubnu.
Haidule , já právě chtěla ty brejle taky jenom doma na TV, abych nenosila furt jen čočky, ven bych asi v brejlích nešla. Zaprvý je to nezvyk a zadruhý si v nich přijdu divně. Na 3 dioptrie jsem to už dopracovala teďka taky, teda na jednom oku. Druhý 2,5. Ale mívala jsem celej život obě oči stejný a teď se zhoršilo jen jedno. Každopádně já na ty brejle vidím fakt tak divně, skoro bych řekla, že mě to nutí šilhat. Ale nechápu, co by na tom mohli udělat blbě. Teď je zase zkouším a slzí mi oči a fakt vidím hrozně, přijdu si jak opilá. Možná jim to tam odnesu už zítra a optám se, jestli se v něčem nespletli.
Kaji, a co máte za auto??? Jsem to tady asi úplně přehlídla… a převodovku sháníte, jo? No, to je mi divný, že Ti to nenašlo SLuštice…
Já se teď vykoupala… už jsem naprdnutá na notes, tak jsem našla záručák a zítra jim ho dojedu oflákat o hlavu… snad mi s ním něco udělají…
Ale teď mě tím pádem čeká nelehký úkol a to zálohovat všechny data, hlavně fotky a nevím, zda to vůbec tady má vypalovačku:(
adus , máme Renaulta Megane 1,9 dTi, debilní nafťák z roku 2001. Ty benzínový auta jsou fakt ve všem pohodovější, ale néé, Martin se tehdy zamiloval do služební diesel Laguny, tak pak byl celej hotovej do Renaultů. Teď je taky hotovej…ale z toho, jaká je to srajda
Ale minimálně pět let to prostě ještě musí jezdit, než doplatíme ten mega úvěr, takže nám nezbejvá, než do toho ještě ty prachy vrazit. A googlila jsem to asi půl dne, obvolala všecky možný vrakoviště v okolí Prahy, ale ty Sluštice mi Google fakt nenašel, respektive čekala bych, že to bude někde na předních pozicích, když říkaj, že jsou největší v ČR, a to asi nebylo. I když já teda hledala hlavně Renaultí vrakáče.
No, zkus tam zítra cinkout a uvidíš… Třeba to bude levnější:)nebo taky dražší, za zavolání nic nedáš…
No, největší opravdu jsou, zkusila jsem zadat pouze autovrakoviště a to vyjede hned na prvním nebo druhém místě… ale jestli jsi zadávala autovrakoviště Renault, tak možná proto Ti to nenašlo, nebo nevím… čísílko už máš určitě zjištěný, že?
Ty jo, ze zvědavosti jsem zkusila i „autovrakoviště Renault“ a Sluštice vyběhli hned na první stránce… trošku dolejc, ale byli tam… no, to je jedno, tip jsem Ti dala, tak ještě zítra to můžeš zkusit, třeba pochodíš lépe:)
S autama je to opravdu hrozný, já na podzim od přítele dostala Alfu 147, konečně jsme jí dali do kupy a museli jsme jí prodat, protože kvůli kočárku jsme museli koupit jiné… trošku jsme ulítli, ale minimálně, jsem šťastná, že se v téhle době prodala…
Heh, vidíš to, jsi šikovnější
Já hledala „vrakoviště Renault“, to se mi teďka ukázalo na pátý stránce, tak k tomu jsem asi nedošla. Jsem totiž volala kamsi na Prahu 4 a tam mi nějaká ochotná paní dala čísla asi na pět různejch vrakovišť a na jednom jsem to pak už sehnala, tak už jsem nepokračovala. Ono to bude asi všude cenově podobný, jenom když jsem viděla to „největší“, tak to ve mě evokuje představu, že tam maj hodně aut, tím pádem hodně dílů a tím pádem by třeba mohli bejt levnější a tím pádem to asi zkusím
Každopádně díky za tip ![]()
Jojo, není zač… a zítra dej vědět, co Ti tam pověděli:))) ![]()
Já vypaluju ty fotečky, naštěstí se mi daří… jen nemám dvd, tak to vypaluju už na 4. CD ![]()
No jo, zálohy dat…to jsem dělala taky poměrně nedávno
Tak dva měsíce zpátky, možná trochu víc. Taky jsem reklamovala noťas, protože se mi přehřejval. Mám nějaký štěstí na všecko letos. Ale ten noťas byl aspoň v záruce, takže oprava zadara. Co máš za notebook? Já mám Acer a teda je fajn, ale minulej noťas byl taky Acer a ten jsem taky reklamovala zase pro změnu kvůli zamrzání. Takže nějak nemám s touhle značkou dobrý zkušenosti už. A na tu zálohu je nejlepší mít nějakej externí disk, aby to člověk nemusel vypalovat, jenom zkopíruje a je klídek. Ale tak já mám doma technickýho maniaka, takže máme doma každou takovou kravinu ![]()