Poradna duly
Jana Čurdová
ZuzkoM , o porodný i rodičovskej příspěvek si zažádáš až po porodu, respektive až budeš mít rodnej list miminka, dřív ne. Jsou na to na netu formuláře, nebo ti je určo daj i na úřadě. Musíš na oddělení státní sociální podpory, což by mělo bejt na Městským úřadě, nikoliv na OSSZ. Sociálka vyplácí mateřskou, tyhle dávky vyplácí právě stát. Alespoň takhle mi to bylo řečeno po telefonu. A ty jsi byla zaměstnanec? Že píšeš, že máš neschopenku. Já měla pocit, že jsi psala, že jsi OSVČ. Jestli jsi, tak si platíš to nemocenský pojištění? Protože Martin je taky OSVČ a platí si jen sociální a zdravotní a tím pádem na žádnou nemocenskou nárok mít nebude, když by byl nemocnej. Nebo jo? Já už jsem z toho totiž zmatená fakt. Já jsem díky svý blbosti nezaměstnaná a nejsem ani OSVČ a nejsem ani na pracáku. Když jsem se ptala, jestli mám nárok na nějakou podporu, bylo mi řečeno, že až po porodu a nedávno tu někdo psal, že je na pracáku i jako těhotná. Přitom mně tehdy bylo řečeno, že to nejde, takže jsem bez příjmů a platím si sama zdravotní pojištění. Tak už jsem z toho všeho fakt jelen. Já teda nějaký příjmy měla, ale načerno, a to s tím, že hnedka jako to bude možný, tak se nechám zaměstnat, jenže skutek utek, všecko se posralo a já skončila bez peněz a bez možnosti ty peníze po někom vymáhat, mýmu kolegovi to asi není ani trochu blbý, že mi nedal od začátku roku ani vindru… Já vím, že už jsem to tu psala, ale vždycky když někdo napíše o tom, že bere nemocenskou nebo že je na pracáku, tak teda už vůbec nerozumím tomu, co mi bylo řečeno tou paní z tý sociální podpory. Možná jsem mohla brát do porodu aspoň nějakej litr od pracáku a nemusela si sama platit zdravotku, akorát mi tehdy byl řečenej pravej opak, tak jsem z toho fakt celkem nakrknutá. Nevíte někdo, jak to je?
kureci babovka ja do ni dala 4 prsa,pricemz jsem je rozrezala jeste na tenci platky
zuzkoM jednoducha odpoved: na socialce…veskere prachy co zadas,vzdy na socialce po porodu si tam zajdes a zazadas a oni ti daji lejstra jak na zadost o porodny tak na rodicovskej prispevek a muzes tam zajit az do 3 mesicu po porodu,vyplaci to do 3 mesicu zpetne ![]()
kajisku samozrejmne ze jako tehotna muzes byt hlasena na pracaku,protoze normalne jako tehotna taky pracujes zejo,akorat pak odchazis na materskou,ale s tim uz neudelas nic ![]()
Holky která z vás tady našla ten dotaz od Soni na netu? At to nemusím hledat????
Dobré zatažené ráno!
Tak já na dnešek spala 9 hodin a ještě bych nejraději zalezla..jsem taková šípková růženka ![]()
Pavlušo já mám takový pocit, že to byla E.lina ![]()
Brý dopoledne ![]()
Tak jsem zase od - ani nevím kolika - vzhůru
manžu mně zase odtáhl děda někam do lesa na dřevo či co, takže ho umlátím až dojede
V9, že jsem naserynká, když nedojede domů a ještě mu říkám, ať mi ho nechá alespoň jeden den pro sebe a on neeeee, musí ho vytáhnout makat. A Honza je takovej blbounek, že on mu NE neřekne
No, doufám, že mi ho do oběda vrátí a pak už po něm nic chtít nebude. Chudáček si jede odpočinout po tejdnu a ono hov*o, zase musí makat…
Hele, teď se mi ta naše cácorka napasovala nahoru pod prsa a vypadá to hrozně směšně - jakoby na mě vystrčila nejen zadek
Ale teda nic příjemnýho to není - takovej tlak všude. Se mi z toho celej hořejšek mýho člověka svírá
Ale co, jen ať si vystrkuje co chce
Za chvíli se bude tetelit v postýlce, tak už to nějak vydržím. I když dneska v noci jsem docela poslíčkovala…Se bojim, abych fakt někde při cestě na zkoušky neporodila ![]()
Barčí no my to máme asi fakt jak přes kopírák. Taky když manža přijede, tak strašně musí pomáhat rodičům..kdyby byl jedináček, tak to chápu, ale má ještě bráchu a ten bydlí jen 290km daleko…ale to oni raději aby můj manžel jel těch 1000km dvakrát týdně než ten druhý 290km jednou za měsíc…no když mi minule vykládali, jak to ten druhý má chudáček daleko, tak jsem se neudržela a něco jim od plic řekla ![]()
A k těm zkouškám…chtěla jsem Tě (tedy doufám) pobavit historkou od jedné mé známé…dělala závěrečné zkoušky na VŠ a byla taky fest těhotná a pak mi od ní přišla sms, jeden den jsem se stala Ing. a druhý den matkou
tak bacha na to!
wape
doufám, že si po těch zkouškách stihnu alespoň týden odpočinout, pak ať se klidně vyklube
Už teď jsem KO. Totálně vyčerpaná…Od ledna jsem v jednom kole. V lednu - zkoušky za I.pol., únor, březen a duben - zajištění inzerátu na prodej bytu, samotnej prodej bytu - dělala jsem sama smlouvy a tak a všechno zařizovala, takže manžel spolu s kupkyní měli všechno přistrčený pod nos a jen to podepisovat a dojít si s tím na katastr a stěhování - komplet celej byt jsem „sbalila“ sama - Honza s našima akorát dojeli a odvozili to…To samé při vybalování alespoň těch základních důležitých věcí - taky sama…Květen - komplet poznámky za celý II.pol. (11 předmětů) a červen - zkoušky a v červenci termín porodu a asi mi hrábne brzo
Nu a do toho mi ze školy posílali přes Moodle „testíky a úkoly“, který musí bejt odevzdaný do zkoušek, jinak Tě ke zkoušce nepustí…A z práce nějakou prácičku, abysme měli pár korunek k dobru..Uffff, takže doufám, že alespoň ten týden po zkouškách si maličko odpočinu a připravám se na porod…
Nu a co se týká manželů…Oni jsou někteří opravdu hodní, až to bolí..Mně už to přijde i líto, že spolu nejsme, když můžeme..Ale jsem teď fakt citlivka unavená,tak nevím,jak bych to hrotila za „normálních“ okolností…Ale sejří mě to…Odkud že jsi? Že bychom žily my dvě spolu, když s náma nežijou ti naši chlapi ![]()
Ahojky, teda mně je dneska blbě
Strašně bolí břicho, teda spíš podbřišek, mám MS bolesti a křeče a ještě mě tam chvílema fakt intenzivně bodne. Jako 6.6. je taky hezký datum, ale nějak bych radši až toho 7.7.
Tak snad to nic nebude a zase to za chvíli přejde, jdu si ještě lehnout. Byla jsem na poště, měla jsem včera ve schránce červenej pruh, tak už jsem se děsila, jestli je to ten průser, co myslím, a naštěstí nebyl. Ten přijde až třeba v pondělí a už si hodím mašli
Ale ta cesta na poštu těch 50 metrů byl fakt horor, jsem myslela, že pak nedolezu zpátky, co mi to břicho dělalo. Au au.
Haidule , tak to je hezký no, to jsem v klidu mohla bejt od dubna na pracáku, fakt super… Půjdu se tam zeptat v pondělí, aktuálně každej litr dobrej. Ale někdy v tom dubnu jsem tam volala, popsala jim svojí situaci a řekli mi, že mám nárok jenom na rodičovskej příspěvek po porodu, že do tý doby nic, tak jsem z toho už fakt jelen. Mi přijde, že v tom maj bordel sami. A s tím rodičovským příspěvkem a sociálkou - ona to není sociálka jako OSSZ (PSSZ), teda okresní (pražská) správa sociálního zapezpečení, mělo by to bejt na tom MÚ oddělení tý státní sociální podpory. Pokud by ZuzkaM šla na sociálku ve smyslu OSSZ, tak jí stejnak vyhoděj a pošlou jí tam, jak říkám. Teda pokud mi neřekla ta baba tehdy blbě i tohle. Ale to asi ne, na netu jsem se to taky dočetla. Prostě je to každý jinej úřad.
Kajisku, Haidu , díky!
Kajisku , to já jsem tu psala, že jsem byla co by těhule na pracáku a paráda bez problému. Jen úřednice tak suše procedila: „jo a vy jste navíc ještě těhotná, jo?“ čímž mě teda nakrkla, ale co, ať si trhne. Jinak já jsem OSVČ a do jisté doby jsem si neplatila nemocenský, proto nemám nárok na mateřskou (kdybych tušila, že do toho vlítnu, tak bych si to cvakala…no, ale pozdě bycha honit), ale začala jsem si to teď nedávno platit a tak jsem na neschopence. A hodlám na ní zůstat až do porodu.
Ahoj holky.
Teď jsem tady delší dobu nebyla, protože jsem se pořád šprtala techniku do autoškoly.
No včera jsem dělala závěrečky a stejně mi to bylo ho*** platné. Udělala jsem jízdy i testy, ale ta technika.......no nevím, jestli se řidičáku někdy dočkám
.
Jinak u nás celkem nic nového, tento týden jsem byla na kontrole, tak mi říkala, že je vše v pořádku, nabrala mi krev a pak stěry kvůli streptokoku.
Ultrazvuk dělala, ale když jsem se ptala na váhu, tak nevěděla, jak se to dělá, že tam prý nový ultrazvuk, tak že to ještě neví
, škoda.
Další kontrola v 36tt. A jinak, mám +11kg ![]()
Dneska jsem tady sama opuštěná, manžel hraje házenou, mají dneska nějaký turnaj, tak přijede až zítra. A Naty jela na víkend k babičce. Tak budu asi poklízet, ale stejně je mi tady smutno.
Jak jsem Vás tak dočítala, koukám, že obrázek je v nemocnici, tak držím palečky, ať je mimi v bříšku co nejdéle a pěkně se dopeče.
Barčí .....hodně štěstí u zkoušek.
Kají ......ty bolesti teda nezní moc dobře. Tak honem odpočívat, zkřížit nožky, ať nemáš červňátko ![]()
Tak jsem psala obrazkovi , abych ji zkontrolovala a poslala trochu sil a aby věděla, že tu na ni myslíme… Tak VÁM mám vzkázat:
Zhruba od noci 38,6 horečka, zimnice, asi inf. v ledvinách, stahy po 5 minutách, řeže ji podbřišek a vazy a vyšetřují ji … ![]()
Se omlouvám za né zrovna pozitivní zprávičky… Taky psala, že nemá myšlenky na odepisování…Tak pokud jste ji některá psala a odpovědi se nedostalo, tak alespoň jsem vyřídila proč…
Tak Janičko, džte se!!!! Posíláme spoustu sil!!! A myslíme na VÁS!!! ![]()
Ahoj děvčata,
tak koukám, že dneska pochmurná nálada, ani já jí nezlepším, protože od půl noci mi je tááák zle
začalo to pálením žáhy, pak jsem rozdejchávala žaludek, myslela jsem, že budu zvracet, jen jsem si lehla, tak ty hrozné ms bolesti a píchání tam dole… celou noc jsem měla ten svůj ošklivej výtok… ráno se mi do toho dala ještě bolest hlavy, ach jo… a to mrně zlobivý nedá pokoj, teď mi cpe prdku do pravého boku…
Ani nevím, na co reagovat, tak se nezlobte!!!
Jejda, obrázku, držte se!!!!!!!!!!!!!! Snad se Ti co nejdřív udělá lépe a už i třeba s prďouskem v náručí… Ale hlavně, at jste oba v pořádku, myslím na Vás!!!!!!!!!
Jeminkote Obrázku drž se holka…ještě že do té nemocnice jela! Tam se o ně určitě postarají…a snad už ji daly i ty věci na dovyvíjení plic a když by se něco dělo, tak snad už by to vše bylo ok…posílám kytí ať je lépe **:srdce:
Jedu na návštěvu za kamarádkou, tak zatím holky papa**