Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
jsem tu dlouho nebyla, ale dostala jsem info, že tu je první mimi , takže
vše nejlepší mamince i miminku, hlavně zdravíčko, hodně mlíčka a radosti ze života a at jste brzy doma
![]()
jitka85 píše: Dnes, 7.6. ve 3h, vlitnul na svět Vojtíšek Záruba. 2600g/45cm. Je to sice drobeček, ale plice má silný a je strašně krásnej! jsme v porádku a stastný Jana
jééé…mooc mooc gratuluje a posíláme Vojtíškovi hodně lásky a štěstíčka do nového života a mamince také tak ![]()
to abych šla vyndat tu první vypranou várku věciček na mimi ze ušičky, kde se schovává už druhý den…
Enia mě zase napadlo, abych si konečně zabalila tu tašku do porodky
ale mám pořád pocit, že je fůůůůůra času ![]()
mě trošku uklidňuje, že mám seznam na ledničce, takže v případě nouze má Bert instrukce ho vzít, pak červenou fixu a postupně vyškrtávat, co tam uloží…
ale jelikož je to chlap…tak na fixu se vykašle a do tašky strčí věci na přeskáčku, takže polovina věcí tam určitě nebude… to mi připomíná, že si do kabelky musím strčit papírky, abych na ně postupně psala z porodnice, co mi chybí
![]()
Holky, já jsem z toho taky fakt hotová, jsem to taky hnedka hlásila Martinovi
Ale opravdu mě překvapilo, že je Vojtíšek tak velkej, to má Jana fakt super, je i brzo pustí domů, jí skoro začínám závidět, že už má prďolku u sebe
Zároveň jsem z toho ale trochu nervní, tenhle tejden si už fakt sbalím tašku do porodky a vyperu. A bez řečí!
A taky se mi v noci zdál sen, že jsem poprvý v životě držela v rukou miminko, ale nebylo teda moje, ale nevím, koho teda bylo
A můj Vojtíšek je asi taky nadšenej, protože se zřejmě rozhod se mi prokopat z břicha ven
Opravdu hrozně vyvádí, až to bolí. Ale hlavně, že je čilej, už těch asi pár tejdnů vydržím.
dýchání - taky mám občas pocit, že se nemůžu nadechnoíut a nestává se mi to jenom, když něco dělám, kolikrát mám ten pocit třeba i když ležím v posteli, ale vždycky to hnedka přejde. Jinak jsem ale celkově děsně unavená a slabá, prospím půlku dne teďka. Ale s tím už asi nic nenadělám, si říkám, že aspoň naspím do zásoby, protože potom už ta možnost nebude ![]()
Ahoj holky,
tak obrázku moc a moc gratuluju a přeju ať jste v pořádku a z porodnice můžete jít domu co nejdřív. A tady jedna kytička pro první mamču
![]()
Taky mě to celem zarazilo, asi se konečně dokopu dokoupit kosmetiku a drogerii na prdelku a zabalím aspoň základ do tašky. Enio ten seznam na ledničce není blbej nápad, asi ho taky zrealizuju ![]()
S tou únavou jsem na tom podobně a to mám ještě týden v práci, ale to už nějak doklepu, každopádně domu se těšim každý den jak malá.
Jdu pověsit pračku, vykukuje sluníčko a mám ráda když to můžu sušit venku, prádlo pak krásně voní (doufám, že to nedopadne jako včera odpoledne, kdy mi to spláchnul parádní slejvák
)
Ahojky!!!
Nějak mně to eMimino zlobí - neposílá mi odkazy, když přibudou nové vzkazy a tak jsem málem vůbec nezjistila, že je tu mezi námi těhulkami první novopečená maminka ![]()
Wow, - TO JE ÚÚÚŽASNÝ a to byla Obrázek ve stejným týdnu jak já
(no asi si půjdu aspoň nachystat na hromádku tašku do porodky, ať jsem připravená
)
Vyřiďte vy, co máte na Obrázka telefon že MOOOC GRATULUJU, AŤ JSOU OBA ZDRAVÝ A AŤ JE BRZIČKO PUSTÍ DOMŮ… ![]()
Vidím, že začínáme plašit s taškou do porodnice. Já jsem si teprve jednu novou cestovní vydražila na Aukru, protože tady máme buď velký bágly nebo prťavý. Tady je kdyžtak základní seznam co do porodky. Myslím, že je to ve všech porodnicích podobný
![]()
Co s sebou do porodnice Doklady:
tehotenská legitimace
prukaz pojištence ZP
obcanský prukaz
oddací list
zdravotní dokumentaci
prohlášení o jménu dítěte
Pro nastávající maminky: Župan
1-2 rozepínací nocní košile
1-2 podprsenky pro kojící matky
Vložky do podprsenky
Teplé ponožky
Toaletní potreby ( toaletní papír, hygienické vložky, papírové kapesnícky, pomáda na rty,
telové mléko, rucníky, jednorázové spodní kalhotky, sponu na sepnutí vlasu)
Omyvatelné prezuvky
Léky , které užíváte
Knihy, casopisy, krížovky…
Neperlivou vodu, vetrové nebo ovocné bonbóny
Psací potreby
Fotoaparát
Pro vaše miminko: V našem zdravotnickém zarízení je vše pro péci o vaše miminko k dispozici- kosmetika, oblecení,
látkové pleny, plenkové kalhotky.
Doporucujeme vzít si s sebou 1 balení jednorázových plenek nejmenší velikosti.
Na cestu domu si pro miminko prineste: Oblecení dle rocního období- košilku ( body), dupacky, 2 kabátky, 2 cepicky (bavlna, príze), ponožky
Jednorázové plenkové kalhotky 2-3 ks
Vyvarené a vyžehlené plenky (3 ks)
Zavinovacku, detskou deku- dle rocního období
Autosedacku na prevoz domu
Veci pro miminko stací prinést až v den propuštení.
To vše si pripravte do cestovní tašky 3- 4 týdny pred termínem porodu.
Partner u porodu si vezme s sebou: 500,– Kc- na poplatek za prítomnost otce u porodu
Prezuvky
popr. jídlo, pití
Doporucení: Vetší obnos penez, šperky a drahé veci nechte radeji doma.
Téééééééééda, první miminko z červencovek na světě. Úplně mi z toho naskočila husí kůže. Skvělé, že jsou oba v pořádku a že je Vojtíšek takovej velkej chlap.
Moc moc Obrázku gratuluji a přeji oběma hlavně hodně zdraví a ať Vás brzy pustí domů za tatínkem!!!
to je krasna zpravicka
Janicce i Vojtiskovi preju hodne zdravi ![]()
mily Vojtisku at se ti na tomto svete libi a at ti sviti slunicko na tu strastiplnou cestu zivotem!!! Obema hodne sily a zdravicka at jste brzy fit
![]()
ja osobne tedy si myslim ze to tak bylo nejlepsi nez aby oba trpeli branim leku a dalsich blbosti,ale taky teda si rikam,ze porodit v terminu bude to pekny 4Kg uzlik ![]()
Tak už to začíná první miminko.Janinko a Vojtíšku přeji hodně sil do života a zdravíčko.člověk tady 2dny není a už máme miminko.Holky a teď pěkně do řady a nepředbíhat
obrázku holka jedna šťastná moc moc moc gratulujeme Tobě i Vojtíškovi, a hlavně hodně zdravíčka, ať jste brzy doma určitě se všichni těšíme na zprávičky až se tu ukážeš. ![]()
Tak máme první miminko co ?? akorát ne červencovňátko ale červňátko,, tak už to vypuklo.. já to úplně obrečela..
Tak co holky kdo bude další ??
já jsem už od pátku jak prdlá, furt uklízím a všechno rovnám. Říkala jsem to kámošce a ta říkala bacha začínáš hnízdit…
Jinak mě bolí pořád v levém boku ostrá bodavá bolest.. no ale snad to nic nebude.
lentillko ty máš taky maličké bříško jé je ![]()
Holky, když už jsem tady , nemáte někdo takové pocity, jako že máte děsně těžké bříško a bolesti hodně dole? Mě asi ve čtrtek spadlo dolů a od té doby se mi špatně chodí, píchá a jakoby je těžké tam dole jako šutr..tak nevím, jestli v po zajít na ko nebo vydržet
jestli to jen hlavička netlačí na porod.cesty..ale už se v podstatě nemůžu hnout z domu..taky mě bolí vnitřní strana stehen už asi měsíc, máte to taky někdo? Čiky - mě píchá v tříslech taky ale na pravé straně , tak to snad nic nebude ![]()