červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1648
7.11.08 08:00

Jinak přeji všem krásné ranko..:-)
A jakpak se dnes máte? Já teda nic moc.. Manžel včera pronesl takovou větu, že na to pořád myslím.. Řekl něco v tom smyslu, že se asi jako zase bojí, abych nepotratila. A přitom já teď tomu tak věřím, že to vyjde.. ale je fakt, že od toho včerejška na to musím myslet, i když vlastně o nic nejde.. Jenže teď nevím, jak mám udělat to, abych na to nemyslela a byla v klidu.. Ach jo..
Jinak holky mě dnes zase bolí záda.. Včera i předevčírem mě také bolela, ale vždy to je jen dopoledne.. Jsem nevěděla, že už záda mohou začít bolet tak brzy..?! A krom toho, že mám ještě víc citlivá prsa.. a občas cítím podbřišku takovou malou bolest, tak je mi jinak fajn.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
7.11.08 08:08

krásné ránko, holky :D
Pavli tak to je perfektní, mám radost za tebe :wink: a docela tě s malou chápu, ale jsi teď těhu, tak se moc nestresuj…no, zrovna já to taky moc nezvládám, přijde mi, že jak se blíží víkend, kdy mají být u tatínka, tak jsou kluci strašně zlobiví, ale to je asi normálka :wink:

jinak Kubík je ráček a sedí to na něj, odmala byl neprůbojný, spíš se styděl, teď už je to zase jiný, jak vyrostl, ale pořád je to takovej ráček zpátečníček…no a Lukinek je beran a každej to na něm musí poznat, má svou hlavu, vždycky chce mít poslední slovo, i když se na něho zlobím a něco mu vysvětluju, tak mě neposlouchá a mele si svou, kolikrát riskuje, že po něm hupsnu :D pořád brblá, když dostane černý puntík, proč on a ne i Kuba, apod :lol: no beran :wink:

Loan tak to je super, moc ti to přeju :wink: a samozřejmě všem holkám :D a kdy jdeš na další kontrolu?

Haidule díky za upozornění, jsem na emiminu 3 týdny, vlastně mě to nikdy nenapadlo, omlouvám se, jestli to komplikuju :wink: budu si na to dávat bacha :D jo a počkej, až povyroste to druhý mimčo, to si užiješ, budete mít doma veselo :wink:

ještě k tomu oznamování těhu: my to zatím nikomu neřekli, pořád přemýšlíme, jak :roll: moje mamka určitě bude říkat, že nemáme rozum, ale pak bude celá naměkko a bude u nás doma pořád, i když bydlí o 100km dál :D přítelovi rodiče snad budou rádi, i když budou mít strach, protože první vnouče nevídají a chybí jim to, tak se uvidí :wink:
Když jsem čekala druhý mimčo, byla u nás mamka, tak jí bývalej manžel nalil ferneta ,že si dají na Kubíkovo zdraví :D pak nalil další a řekl „a teď ještě na to druhý“ :D mamka kývla a v tu chvíli jí to došlo, oči jako pětikoruny :D ale bylo to fajn :D a kdyby byla holčička, tak obě babičky budou nadšený :D

Ivi neboj, dobře to dopadne, je jasný, že máte oba starost, ale to snad každá máma a táta, to je normální…já taky pořád myslím na to, aby bylo všechno v pořádku, musím se zabavit, abych nezblbla, ale aspoň se tady můžu vykecat a je mi líp :wink: jinak mě je celkem fajn, akorát ty prsa, ale aspoň se něco děje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3901
7.11.08 08:38

Ahoj holky,
jak se dneska všechny máte. Já mám od rána žaludek na vodě…tak uvidíme…
Jinak vítam všechny nové těhulky a gratuluju :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
7.11.08 09:46

Ahoj holky,
ja dneska nemam vubec dobry pocit…nejak me boli podbrisek a zada..nevim, jestli je to ok…mozna se jen moc strachuju

info o me: mne je 24 manza 31, jsme spolu skoro 3 roky (asi za mesic a neco) a manzele od kvetna, deti zadny nemame, fotku posilam tady (mam ji ulozenou u sebe v galerii, tak mi prijde zbytecny davat ji jeste do dalsi galerky) 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
7.11.08 11:05

ajiku tak ať je ti co nejdřív líp, já si včera koupila zázvorový a mátový čaj a lízátka pro těhulky, tak čekám, až mi bude šoufl, že budu mlsat :D

Loan mě záda bolí už 14 dní a podbřišek taky, teď třeba obden, ale není to nic hroznýho, mělo by to být tím, že se roztahuje děloha :wink: a mooc hezká fotečka :wink:
Haidule díky za komentáře k fotkám :D mě zase přijde, že kluci si zase tak moc podobní nejsou, ale ostatní to taky říkají :wink: a Tomáš normálně nemívá takhle vlasy, ale jak jsem se stěhovala a zařizovali jsme všechny pokoje, tak bylo moc práce a žádný volný čas, tak byl zarostlý jak opičák :D takže už chudák nevěděl, co s tím, ale konečně je ostříhanej, jak budu mít nový fotky, zase něco hodím do galerky :wink: a ty máš moc pěknou rodinku, strašně vám to sluší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
7.11.08 11:12

Sono, ja vim, jenze ja dneska hodne zprudka musela zabrzdit a dost jsem se i lekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
7.11.08 11:15

Holky, tak se mi dnes trošku ulevilo..
Jsem se totiž ráno probudila a zjistila jsem, že mám čepy na mandli.. :-(..
Už se mi to dřív stalo, ale Dr. nic nezjistila, a tak mi dala antibiotika a zmizelo to.. a dnes se to jako na potvoru udělalo znova.. Noo tak jsem hned samozřejmě letěla ke své doktorce řekla jsem ji jan na tom těď jsem a že jsem těhu (v začátku) a že mám ty čepy.. nnoo ona mě prohlídla a udělala hned sedimentaci a je to dobrýý :-) - žádný zánět v těle. Dala mi pro jistotu antibiotika BIOPAROX, že prej ty jediný mohou těhulky a že se nemám ničeho bát.. Tak jsem ráda.. :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
7.11.08 11:21

no jo, teď je naprd počasí, bacila chytneš raz dva :? ale my se co? My se nedáme :D Virózu zaženeme a budeme si užívat těhotenství :D

Loan to věřím, že jsi se lekla, ale určitě to bude oki :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
7.11.08 11:27

Holky, a jak jste na tom v těhu, pracujete nebo budete doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
7.11.08 11:31

Loan já chodím do práce.. ale uvidím, jak to bude později.. nedělám žádnou těžkou práci, tak to jde.. Spíš je tu špatný kolektiv a já sem chodím se stresem.. :(.. to je ale na dlouhé vyprávění..
A jakpak jsi na tom ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3901
7.11.08 11:48

Holky já taky chodím do práce…více méně te´d sedím u počítače tak je to OK…ale kdybych musela do laboratoře (jsem chemik)…tak by to bylo horší.. :lol:
Holky už jsem tu novinu někomu řekli? U nás to vím jen já a manža…chcem vydržet až do Vánoc to tajit…no nevím jestli nám to vyjde 8O :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
7.11.08 11:48

já jsem se v létě přestěhovala s dětmi za přítelem,začali jsme se snažením, tak mi bylo blbý nastoupit do nové práce a třeba po zkušební době nahlásit, že jdu na mateřskou, to by mi bylo trapný :oops: a zase kdybych začala pracovat, nemohli bychom se chvíli snažit, no a mě bude za tři měsíce 33, tak mám strach, že bych pak mohla mít problémy otěhotnět :roll: poprvé v životě jsem na pracáku, ale chovají se ke mě, jako bych byla nějakej lempl, co nechce dělat :? přítel podniká, tak finančně vycházíme dobře, naštěstí :wink:

ajiku my to taky ještě neřekli, jednak to chci mít potvrzený od doktora a chceme to taky nechat pod stromek, když to půjde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
7.11.08 12:02

8O jéééjda vy teda kecáte :lol: si připadám jako bych tu nebyla týden :D

oznámit těhotenství,kdy? Je báječný čas!! No na Vánoce třeba :wink: .MY to na Vánoce oznámíme manželovým rodičům a ti moji se budu snažit aby se to dozvěděli až v dubnu na moje narozeniny,to mě bude 25 a mám v hlavě něco v tom smyslui,že mám kulatiny a že bych chtěla ukázat že jsem celá kulatá :D .Jinak to bude i částečně z toho důvodu,yb to nedopadlo jako minule,že mě mami zahrnula hned dupačkama a hračkama,prostě ji chytla mánie a my potom nemohli už nic moc koupit. :?

V tomhle počasí pijte zázvorový čajík s medem,buď koupený kořen zázvoru a nastrouhat,to je nejlepší nebo balený v sáčcích prodávají.Krásně prohřeje,je protizánětliový a hlavně je to to nejlepší na jakékoliv neduhy v krku(kašel,rohlíky,hlasivky),no a k tomu občas preventivně slabou lípu s medem :wink: .A nic si na vás netroufne :lol:

Já co jsem s manželem tak do práce nechodím,on má firmu a já mu sní trocha pomáhám,hlavně účetnictví a když je potřeba pro něco zajet a tak.Jsem strašně moc ráda za tuhle výhodu,že můžu být doma a věnovat se naplno rodině,navíc manža může být taky kdykoliv doma tak jezdíme hodně po výletech a tak :D

Ivkoo neboj se,všechno bude dobré,člověk si ani neuvědomuje jak moc jsou silné i pouhé myšlenky,pokud se budeš strachovat,sama si to přivoláš nebo něco jiného špatného.Hezky si hlaď bříško a těš se na mimčo a představuj si jaké to bude krásné až vás bude víc.Věř mi, já jsem trochu „jiná“ , „vím“ věci které mnohý člověk neví.Snaž se opravdu myslet pozitivně,zasloužíš si to!!

Budu vám sem postupně házet průvodce těhotenstvím,na netu to nemohu najít už je to dlouho,tak aspoň takhle abyste si početli,je to moc pěkně udělané :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
7.11.08 12:04

Ajik my jsme to taky, ještě neřekli.. Čekáme na potvrzení od doktora a hlavně bude to takový nejhezčí dáreček na Vánoce, tak se s tím vyplatí počkat.. a to budou všichni koukat.. u nás doma to totiž nikdo nečeká.. Všichni si myslí, že ještě aspoň rok budu v práci.. a pak že možná..
A asi bych to ani neřekla dřív jak po třetím měsíci.. ale když budou ty Vánoce, tak to bych měla být v 11+3tt tak to už snad budeme moct říct.. :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
7.11.08 12:06

PÁTÝ TÝDEN - vůně smažené cibulky

Jak se má miminko? Ještě stále se neříká miminko, ale embryo. Pluje si volně ve vaku naplněném tekutinou. Má jednoduchý mozek, páteř a centrální nervový systém. Má základy očí a uší, zažívacího systému, úst a čelisti, vyvíjí se žaludek a hrudník, vytváří se systém krevních cév. Měří asi 10 mm. Hlavu má skloněnou k hrudníku.
Ranní, odpolední nebo večerní nevolnost. První měsíce těhotenství s sebou často nesou ranní nevolnosti, které ti mohou velmi znepříjemnit život a mohou se bohužel vyskytnout nejen ráno, ale i v poledne nebo večer. Prostě ti je kdykoli přes den špatně, chce se ti blinkat a cítíš se jako po dvou jízdách na horské dráze. Budiž ti útěchou, že kolem 12. týdne nevolnost zmizí tak, jako přišla (alespoň ve většině případech).
Rada. Než vstaneš, chvilku se povaluj v posteli a sněz sušenku nebo suchý rohlík a napij se hořkého čaje nebo minerálky. Pokud tvůj žaludek vzdoruje i kartáčku na zuby, čisti si je třeba několikrát za den, ale jen krátce. Jestli ti to koupelna umožňuje, tak si sedni při čištění zubů alespoň na vanu. Důvěřuj signálům, které ti tělo dává a jez a dělej, co je ti příjemné. Kdo jiný by měl vědět lépe než ty, co je pro tebe a tvé miminko dobré!!

ŠESTÝ TÝDEN - do lesa nebo do postele?
Něco o miminku. Vyrostlo tak na 1,2 centimetrů, hlavu skloněnou k hrudníku začíná maličko narovnávat, srdíčko už začíná pracovat. Hlava a tělo jsou stejně velké. Miminko je spojeno pupečníkem s plodovým koláčem, ale živí ho stále ještě žloutkový váček. Na ručičkách se objevují náznaky prstů.
Co můžu a co ne? V těhotenství se nemusíš vzdát pohybu, svých zálib a radostí. Jen je vybírej s větší opatrností. Riziko pro těhotenství je skákání, velké otřesy, nebo prostě činnost, při které hrozí poranění břicha.
Ale pokud je ti to příjemné, buď co nejvíc aktivní, choď na procházky, věnuj se plavání, navštěvuj kurzy, choď tancovat, prostě si dělej radosti. Může se stát, že tě nic z toho nebude lákat a celé těhotenství prolenošíš s knihou v ruce. I to je v pořádku. Jen žádné násilí. Vyhýbej se zakouřeným místnostem, kávě, alkoholu, kořeněným jídlům a všem činnostem, které ti jsou nepříjemné. Pro vývoj miminka je důležitá tvá osobní pohoda a radost. To se mu to pak roste a vyvíjí. Jestliže se necítíš dobře, je ti smutno, máš obavy, nic si z toho nedělej, miminko to pochopí a za čas se ti určitě uleví.
Rada. Někdy ti může být líto, že končí bezstarostný život, někdy pochybuješ, jestli tvůj partner je tím správným otcem, někdy máš obavy, jak vše zvládneš ty, nebo je ti nepříjemná představa, že se na nějakou dobu budeš muset vzdát své profese. Je normální, když takové pochybnosti budoucí maminka prožívá. Těhotenství je obdobím proměny ženy, kterou jsi byla, v tu, kterou budeš. Učíš se zvykat si na novou roli a to není právě lehký úkol. Nakup nebo si od kamarádek vypůjči knihy, které se týkají těhotenství, porodu a péče o miminko. Prohlížení a pročítání knih ti pomůže zbavit se obav a nepříjemných pocitů, které můžeš zažívat a snáz najdeš společnou řeč s budoucím miminkem. Doporučujeme Velkou knihu o matce a dítěti od Elizabeth Fenvikové, Encyklopedii těhotenství od Larouse a nádhernou knihu s fotografiemi prenatálního života od Lennarta Nilssona Tajemství života.

SEDMÝ TÝDEN - boj spánkem

Co asi dělá? Pluje si ve vaku naplněném tekutinou a má spoustu práce s vývojem. Je velké asi tak 1,5 centimetru, zřetelně jsou vidět ruce a nohy s náznaky prstů, začínají se vyvíjet kostní buňky, má plíce, střeva, játra, ledviny, a vnitřní pohlavní orgány. Nejsou sice ještě úplně jak by měly být, ale jsou. Skoro úplná je vnější podoba nervového systému. To jsou divy, co?
Nepříjemnosti s častějším močením Typické pro začátek a vlastně téměř celé těhotenství je potřeba častějšího močení - může tě budit i několikrát za noc a nedá se s tím nic moc dělat, snad jen před spaním méně pít. Holt, budete muset cestou na výlet třikrát stavět…
Mdloby V těhotenství klesá krevní tlak, proto míváš větší sklony k mdlobám. Snaž se nestát dlouho na jednom místě, vstávej pomalu a opatrně, často seď nebo polehávej, nedělej prudké pohyby. Ukrutné jsou nákupy v obchodech, kde je vydýchaný vzduch, tam raději pošli partnera.
Velká únava Velká potřeba spánku a odpočinku v začátcích těhotenství je vlastně obrana tvého organismu před mnoha podněty, které by tě mohly zatěžovat v době, kdy tělo i mysl potřebují sílu na zvládání fyzických i psychických změn.
Chce se mi spát aneb něco o Šípkové Růžence Někdy se neubráníš a usínáš v práci u počítače, cestou v tramvaji, prostě kdekoli. Ideální by bylo prospat většinu svého času, takže pokud to jen trochu jde, SPI, ODPOČÍVEJ, RELAXUJ!
Rada. Jestliže ti nevolnost nebo únava brání v práci, požádej svého lékaře, aby ti na toto období napsal neschopenku. Až ti bude lépe, můžeš se do práce vrátit. Správný lékař tvé pocity pochopí a jistě ti rád vyjde vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí