Poradna duly
Jana Čurdová
O Hradci jsem slyšela, že tam není moc příjemnej personál… což si myslím, že je nejčastější problém všech porodnic… ono asi zas tak nejde o to, jak hezký mají pokoje. To jak se k maminám chovají, je může dost poznamenat. U nás v Táboře je to obdobné, sice právě otevřeli zbrusu nové porodnické oddělení, ale doktoři jsou stále stejní. Jsou asi odborníci, ale nepříjemný jak pr…
Nevím, možná mi na tom až křečovitě záleží, ale chci vybrat opravdu kvalitní místo… stačí, že budu rodit, ještě aby mě někdo prudil ![]()
petronila:
máš pravdu. Ale je fakt, že vždycky se někde najdou skvělý lidi a pitomci. Je to prostě lidský faktor, který asi dopředu nenaplánuješ.
ahoj, k o J. Hradci mám naopak k personálu dobrý reference, ale od známé lékařky vím, že při komplikacích je lepší jet jinam - do Tábora nebo do ČB… v ČB rodila nedávno kámoška a říkala, že kdyby tam nebylo špičkové neonatologické oddělení, už by tam nikdy nešla, protože přístup je tam jak za komunistů… tak nevím. ono je těžké se rozhodnout.
Souhlasím s Petronilou, že ani tak nezáleží na hezkých pokojích, ale na přístupu lékařů a sester, ale s kým jsem mluvila, kdo rodil v Hradci, nemohou si porodnici vynachválit. Byly nadmíru spokojené a moc mi ji doporučují. O Budějovicích jsem nikdy neslyšela nic dobrého, ale zase na druhou stranu má Marye pravdu, že když něco není v pořádku, asi jsou tam na to nejlépe připravení. Ale to je myslím tak jediné.
jsem rozhodnutá, že pokud bude vše v pořádku, budu rodit v JH. myslím, že asi nebudu mít chuť cestovat nikam daleko a nakonec to stejně vyjde na stejno… a návštěvy to budou mít blízko… a při komplikacích ČB, kde s manželem oba pracujeme
Holky jaké berete vitamíny?já si zítra půjdu nějaké koupit ale je jich prý hodně na výběr, tak nevím… ![]()
Aha a stačí to?aby miminku nic nechybělo… mě sestřička dala plno letáků o vitamínech. Ale asi máš pravdu, kys.litová je nejdůležitější…
wewik: já beru Calibrum babyplan pro 1.trimestr
petronila: já jsem z Prahy, takže vybírám v Praze a beru to podle možností a vybavení porodnice, ne podle zkušeností lidí neb ty jsou zcela různé. Ráda bych k Apolináři, protože jsou údajně nejlépe vybaveni na případné komplikace s miminkem.
Wewik - Já beru Calibrum Babyplan na první trimestr a jsem s ním zatím spokojená.
Já beru femibion, je určen přímo na 1.trimestr, ale jestli máš dostatek vitamínů ze stravy, tak asi nic nepotřebuješ. Holky jak se chráníte před chřipkou? Četla jsem že je pro nás dost nebezpečný jí dostat. A naše cesta k vytouženému miminku? Před rokem, jsme o tom začali mluvit
, v lednu jsem přestala brát prášky a zatím jako antikoncepci jsem používala měření teploty, v září jsme se brali a 2 měsíce před tím jsme se už malinko pokoušeli ale vyšlo to až teď, je to super ![]()
Marye - Já jsem se zatím nerozhodla - myslím, že je času dost, ale taky se přikláním spíš k JH. Třeba se tam potkáme… ![]()
Ahojky, teda to je posun co nás tu je, už ztrácim orientaci.
Jinak vítám nové těhulky.
Naše cesta k mimi byla rychlá, chtěla jsem navázat mateřskou a řekli jsme si že už to zkusíme a na poprvé se zadařilo. Ani jsme to nečekali. Já chtěla mimi zase na podzim. Ale léto je prý lepší jen to těhu ke konci.