Poradna duly
Jana Čurdová
Vitamíny taky neberu, jen kys.listovou, ale asi budu brát mamavit, jako u Elišky.
klostermanka: četla jsem výbornou radu, jak se preventivně chránit před chřipkou…kromě klasiky dodávat tělu vitaminy a mýt si často ruce je dobré 2× denně kloktat slanou vodou a vyčistit si tou vodou i nosní dírky. Tak se vůbec vir nedostane do těla.
Já doufám že nám se chřipka vyhne, jak jsem doma na RD tak moc mezi lidi nechodíme, teď se toho snažíme vyvarovat.
Hannyck: taky jsem doma, nepracuji, a je to možná nejlepší varianta, jak nechytit někde v mhd nebo v práci chřipku…máme štěstí ![]()
hmm, jako novinářka mezi lidi občas musím… ale mám obavy. doufám, že se nám to vyhne ![]()
Ahoj holky.
tak nejprve vítám nové těhulky!určitě zapíšu do seznámku,dnes jsem dopisovala seminárku,tak nějak nebyl čas.
vitamíny:nemyslím,že je to nutnost.sou to jen doplňky.při prvním těhu jsem je brala a na nějak pravidelně.spíš bych apelovala na vyváženou stravu a dobrej je špenát,brokolice a pod.
porodnice.no o Hradci jsem slyšela různé názory.Je to takový střed.Při komplikacích bych tam ale nechtěla být,známá měla dost špatnou zkušenost..jinak taková drobnost,plínky tam nedávají…Budějovice-tam to jde jak na běžícím pásu,žádný osobní přístup (zkušenost mojí ségry)..Krumlov-švagrová neměla zrovna dobrou zkušenost tak nevím..Já rodila v Prachaticích a byla jsem spokojená až teda na pár drobností,ale porod jako takový byl super díky tomu že tam byla skvělá porodní asistentka a můj přítel,který chce jít znovu.
No a my se přítelem známe 5 let,jsme spolu oficiálně 4 roky.První mimi bylo po roce nažení,ted se nám to povedlo po 2 měsících.Svoji nejsme ![]()
Holky jdu s malým ven,když je tak hezky.půjdem taťkovi naproti a za hodinu jdu na kontrolu,tak jsem zvědavá.
zatím pa
holky, nebojte. Já myslím, že je to pěkně nafouklá bublina a když se budete trochu chránit a vyhýbat rizikovým místům, tak bude všechno v pohodě!!!
Werča: díky za tabulku, myslím, že na doplňování máme moooře času ![]()
Já jím jenom listovku a to ještě když si na ni vzpomenu
.Holky jste tu některá z moravy?
Holky,
tady se to tedy rozjelo.
Já si vybírám porodnici v Praze. Máme tu nevýhodu, že se musíme registrovat - většinou už ve 14 tt. Já mám zatím vybrané 3 porodnice - Motol, Apolinář a Krč. Zatím nevím, pro kterou se rozhodnout, je to těžký.
Weru také držím palečky!!
No jinak něco o mně: Myslím, že jsem tu „služebně nejstarší“, s manželem jsme spolu 16 let, o 3.mimi jsme uvažovali dlouho,ale nějak se stále nemohli rozhodnout, až jsem nakonec v březnu vysadila HA a v srpnu se začali pokoušet. Vyšlo to po 3 měsících.
Co se týče chřipky prasečí, tak prevence je kloktat slanou vodu jak psala aartep nebo Listerin,který kloktám já, no ruce se snažím mýt pravidelně a tak nějak dodržovat životosprávu. Taky mám strach, ale píšou, že postihuje lidi se sníženou imunitou, tak se to snad nás nebude týkat!!!
nativa: byla jsem v září v Krči na laparoskopii a byl tam naprosto úžasný personál - sestry i doktoři, byla jsem z toho úplně paf
. Ale sama plánuji asi Apolináře…Krč mám totálně z ruky.
Aartep: díky moc. Já mám taky Krč z ruky, ale slyšela jsem na ně samou chválu. Chci určitě darovat pupečníkovou krev - takže si musím prověřit, které porodnice v Praze to dělají - naivně jsem si myslela, že všechny. No jo, je to pro mě poprvé, tak se ještě musím hodně učit.