Poradna duly
Jana Čurdová
petronila píše:
stejně si trošku myslím, že všechny tyhle vitamíny jsou velkej bussines… a na těhotnejch se vydělává nejlíp, přece bychom udělaly vše, aby mimčo bylo v pořádku. Zamyslete se, jak je teda možné, že generace před námi porodily děti i bez všech mamavitů…a rozhodně nemohla být řeč o vyvážené stravě… to jen protinázor…myslím, že chemicky zpracované vitamíny jsou jen chemicky zpracované vitamíny, žádné zázraky
Svým způsobem s tebou souhlasím.V nějakym článku sem četla psala to nějaká doktorka že ty vitamíny pro těhule neobsahují ani minimum těch vitamínů a toho ostatního co by to mělo obsahovat.Že je tam toho nepatrný množství než co je napsaný na těch přípravcích
marye, to jsou přesně věci, které váhu všech doporučení snižuje… připomíná mi to, jak dnes gynekolog tlačí antikoncepci kažé patnáctileté holce… nikdo už jí neřekne, že jsou to pěkný sračky… nechci, aby to vypadalo, že jsem nějak radikální, jen tyhle věci nějak nechci přijímat bezmyšlenkovitě… samozřejmě nám všechny tyhle novinky zjednodušují život a třeba i díky těm vitamínů se rodí víc zdravých dětí, já nevím, taky jsem jen laik… jen apeluju, abychom používaly přirozený rozum a nebraly tak vážně všechny ty hity, které na nás útočí ze všech stran…
Já jsem si ty vitamíny taky nakonec koupila.Calibrum Babyplan. Ale hlavně i kvůli tomu, že mi je proplatí pojišťovna, tak proč toho nevyužít…Spíš jsem zastáncem vitamínů v ovoci a tak..ale nakonec jsem do toho šla ![]()
Můžu vzít na první kontrolu manžela? Je dlouhodobě nemocný,takže má čas courat se mnou po doktorech. Myslíte, že to je vhodné aby se podíval se mnou na první ultrazvuk, nebo to nemá cenu a doktorka to nebude chtít? Jak jste na tom vy?
s tou antinou je to pravda, kdyby mi někdy někdo řekl v 15ti, jaký z toho budu mít ohromný problémy (záněty) nikdy bych to nezačla brát
petronila píše:
marye, to jsou přesně věci, které váhu všech doporučení snižuje… připomíná mi to, jak dnes gynekolog tlačí antikoncepci kažé patnáctileté holce… nikdo už jí neřekne, že jsou to pěkný sračky… nechci, aby to vypadalo, že jsem nějak radikální, jen tyhle věci nějak nechci přijímat bezmyšlenkovitě… samozřejmě nám všechny tyhle novinky zjednodušují život a třeba i díky těm vitamínů se rodí víc zdravých dětí, já nevím, taky jsem jen laik… jen apeluju, abychom používaly přirozený rozum a nebraly tak vážně všechny ty hity, které na nás útočí ze všech stran…
jj, právě antikoncepce je zářnej příklad. naštěstí jsem měla doktora, který mi jednou za čas řekl, ať aspoň na měsíc vysadím s tím, že „orgán, který nepracuje, atrofuje“. ale znám i holky, co ji berou víc jak deset let v kuse, a hodně se diví, když to pak s mimí nejde hned po vysazení… přesně, je to pohodlné, ale příroda nefunguje na povel ![]()
Naprosto souhlasím. Já brala HA 6 let vkuse a měla jsem šílené problémy s migrénama po vysazení zatím ani jednou a to je už půl roku…
Nejvíc co nesnáším je to když má mladá holka promiňte ten výraz na ksichtě 2 uhříky a hned letí k mudrovi aby jí na to napsal antiko
![]()
Já brala antiko asi 6 let a byla taky na zlepšení pleti jak psala nattali. Pak jsem jí vysadila s tím, že do dvou let bychom se chtěli pokusit o mimčo, aby se prostě tělo pořádně vyčistilo (i když se tvrdí, že teď jsou antiko tak nízkodávkový, že to není třeba) a mimi se nám povedlo hned jak jsme chtěli, ale je pravda, že obličej se mi zhoršil šíleně! Už bych do toho jen tak nešla. Sice jsem měla celou tu dobu pleť jedna radost, ale po vysazení mi to vrátila se všemi úroky! ![]()
Klostermanko - záleží na tobě, jestli si tam manžela přeješ i na tvé doktorce. Osobně si myslím, že pro manžu by to bylo záživnější, až bude mimi větší, ale na druhou stranu proč ne? Pokud by to dr. vadilo, v nejhorším by na tebe počkal v čekárně. Tak se s ní domluv a uvidíš…
S tou pletí jsem na tom byla úplně stejně.Hodně mi akné zmizelo. A potom se mi to po vysazení vrátilo..Nevím jestli někdy do HA půjdu znova. Myslím že teď už jsou i jíné možnosti než HA.