Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23033
11.1.12 16:27
liliannoel píše:
jsou tam ukázaný všechny možný kombinace i možnost jiných kol:):) stačí project celou stránku…

Tak ja bych do toho asi nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
11.1.12 16:38
Monjie píše:
liliannoel píše:
jsou tam ukázaný všechny možný kombinace i možnost jiných kol:):) stačí project celou stránku…
Tak ja bych do toho asi nesla.

já jako ještě nevim, nejdřív si stejně pujdu vyzkuošet kočárky do krámu, a třeba si nakonec vyberu tam. uvidime na kočárek je brzo:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
11.1.12 16:38

Kdy vlastně koupit kočárek a postýlku?:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
11.1.12 16:42

kocarek klidne az po porodu, nebo pred porodem a nechat si doma jenom autosedacku do porodnice. A postylku radsi tak kolem 8 mesice at se stihne postavit, vse vyprat a prichystat.

kocarek jako peknej-myslim barvicka, ale konstrukce a mela jsem zezacatku freestyle v-cross nez jsem sla do cortiny. A vadil mi malej kos a hlavne u sportaku stupatko na nohy.Ona se mi Gita vesla do sportaku max do 13 mesice, pak ji trcely nohy ze sportaku. takze za me neco poradnyho, at se tam da vozit do dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
11.1.12 21:07

Lili, přesně tenhle kočár i design má kamarádka. Někde Ti najdu fotku ze společného kočárkování. :lol: Taky tank. Jak je ta Tvoje kámoška spokojená se sporťákem?

Kočár jsem až do porodu měla u mámy. :lol: A postýlku jsem koupila, když jsme byli v Ikee a měli zrovna Hermelin za polovinu, ani nevím, jak brzy to bylo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
11.1.12 21:10

Přesně tuhle fotku jsem hledala, našla nějak rychle. Ten zelený byl můj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
12.1.12 09:04

Ahoj holky, rada bych se pridala do vaseho klubu budoucich matek :-), termin mam 16.7. sice stale neni nic videt (bricho) ale tak nejak jak jsem preskocila magickou hranici 12. tydne a uz jsem to konecne rekla nasim, prijde mi to vic realne. Moc bychom si prali chlapecka, takze jsem se zblaznila a v zimnich slevach jsem nakoupila celkem dost veci az do 6ti mesicu. Kdyz to bude holcicka tak se tomu zasmeju, budu stastna, ze je vse v poradku a ty modry svetriky nakombinuju s nejakejma ruzovejma teplackama a bude. Kocarek jsem zacala vybirat uz asi ten vecer co jsem zjistila, ze jsem tehotna :-))) myslim, ze clovek by mel byt v obraze. Mym favoritem je prave jeden z peg perego kocarku, trojkombinace, ma jednu z nejhlubsich korbicek na trhu, dobre se sklada, autosedacka je kvalitni (sice tezka, ale vzledem k tomu, ze nebydlime v patre, nikde bych se s tim netahala, proste bych to dala na ram toho kocaru. Akorat jsem se ted minule sla projit a premyslela jsem jestli nejsou pohodlnejsi nafukovaci kola, ikdyz uz se vidim jak budu nekde shanet opravu pichle gumy ci tak. Jinak jmena uz mame taky :-))) chlapecek bude nejpis Krystof a holcicka Kristyna :-))). Jak to mate s tema UZ? Me poslali na prvni ultrazvuk jenom zjistit termin, a ten dalsi bude az mezi 18-20 tydnem. Jinak se chci zeptat jestli nektera z vas ma krevni skupinu Rh faktor negativni??? Ja mam 0- a pritel ma s nejvetsi pravdepodobnosti + tak porad premyslim jestli budem ok behem porodu. Musim se na to zeptat doktorky, na prohlidku jdu az na konci mesice. Vim, ze riziko vzniku protilatek a pripadne komplikace se objevuji az u druheho tehotenstvi, ale stejne… vite o tom neco??? Tak myslim, ze na uvod uz by to stacilo :-))) tak zase nekdy ahoj. V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
12.1.12 09:08

Grace: kámoška ho nemá, jen mi řekla že vypdá dobře,( ne jen dle vzhledu) já nevim no, vubec se v tom nevyznám, a uplně nejlepší bude, když se po nich pujdu podívat do krámu:D
Výběr kočárku je u mě uplně stejnej asi tak jako výběr auta:D:D:D - hezký tvar a barva:D:D:D vubec se v tom nevyznám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
12.1.12 09:19

2vomi: Ahojky vítej:):)

koukám že si na tom stejně jako já:D Já taky moc chtěla chlapečka, v šílenství jsem kupovala věcičky jen na něj až do 9měsíců:D:D no a pak mi řekli že to bude holčička:D Ale hlavní pro mě bylo , že je zdravá, a nějak mě to ani nemrzelo:)

jména jsem měla pro chlapečka Eliáška a pro holčičku Lilianku, ale nakonec co mi řekli holčičku mě napadla Leontýnka a tak to bude Leontýnka:D

UTZ mi dělá doktorka po každé návštěvě, jestli máš ale namysli screeningy na zjištění vrozených vad, tak první co doktoři dělají normálně každé těhulce je tripple test. kolem toho 16tt a pak posílaj na velký UTZ kolem toho 20tt.

Já si ovšem zažádala o prvotrimestrální screening, který se dělá odběrem krve v 10tt a UTZ v 13-14tt. je to jistější a má 90%pravděpodobnost, oproti trpple které vycházejí často pozitivní, maminky se pak zbytečně stresujou a posílaj na rizikový odběr plodovky…
ale i tak mi ty tripple testy doktorka udělá, na velkej UTZ ve 20týdnu už jsem též objednaná, ale plodovku asi nepodstoupim páš u mě je velice nízké téměř žádné riziko vrozených vad, takže i když tripple vyjdou pozitivně nebudu to brát nák vážně.

bohužel s RH- ti neporadím. Já mám 0+ a přítel má A+. Jestli ti už odebrali krev u tvého gynekologa na vstupní prohlídnce na těhu, a ví tědy otobě že jsi negativní, měli by si tě hodně hlídat. Nejde jen o rizikový porod, ale může hrozit i o potrat, jestliže dítě zdědí po otci pozitivní RH faktor. Tvoje tělo se ho bude chtít s nějvětší pravděpodobností zbavit, a může vyvolat i velký potíže.
Nevim jak přesně to chodí, ale tohle je jediný co o tom vim já:) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
12.1.12 09:42

Ahoj Lili, no tak s tim UZ :tady delaji UZ snad trikrat za tehotenstvi. Prvne jsem navstivila doktorku na potvrzeni tehotenstvi, to jsem byla asi 7 tydnu a to pro ni bylo nejak brzy vubec to brat jako tehotenstvi, tak me objednala na UZ za dalsi dva tydny, pak jsem sla na odber krve a na konci prosince jsem sla na kontrolu kde mi rikala, ze ty odbery dopadly dobre, kdyz jsem se ptala, ze kamaradka ma i UZ na genetiku v 11.tydnu tusim, vysvetlila mi, ze oni delaji jenom krev a potom az 18-20 ten velky UZ a tot vse. Jinak na 3D ultrazuk jsem volala, ze se chci objednt na zjisteni pohlavi v 15. tydnu, tak se mi zenska skoro vysmala, ze se v te dobe pohlavi jeste vyviji, takze to videt nejde, rikala 20.tyden a kdyz jsem ji zatlacila do kouta, rikala ze teda v tom 17. je to uplne nejblizsi termin a ani tak to asi nebude na 100%, takze si pockam asi na 20.tyden, Jinak jsme mlade, takze jak rikas, jeste ty dalsi odbery krve a na plodovku posila maminy pouze po 35 roku a nebo kdyz ty testy nejsou dobre. Me je 26. Ona snad asi ultrazvuk u sebe v ordinaci nema. No jak rikam s jednim Ultrazvukem, s jednim odberem krve a zadnyma rannima nevolnostma se vubec necitim tehotna. Teda prsa mam jiny, cas od casu se citim nechutne nafoukla ale v podstate nic dramatickeho nepocituju, jo unava cas od casu desna, ale to bych klidne pricitala i pocasi :-)

S tim Rh faktorem jsem nasla, ze je to riziko, kdyby se moje a jjeho (miminka) krev z nejakeho duvodu smisila, coz se v normalnim pripade nestava. Proc ja musim byt ta 15%???? Pouze 15% lidi ma Rh-… celej zivot jsem si myslela, ze mam Rh+ a tak nejsem snad jedina. Myslim pozitivne a tak nejak citim, ze budeme vse ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
12.1.12 09:53

No onoje to těžký, o co si nezažádáš to nemáš a nevíš. Já jsem na ten prvotrimestriální screening taky nebyla u své doktorky, nedělá to skoro žádnej gynekolog, většinou na to posílají do odbornejch klinik. A je to samozřejmě nadstandartní služba takže placená. Já za to dávala celkem odběry a UTZ 1700kč. Jsem z Mostu a jela jsem na to do Ústí.

Když jsem tam byla, tak jsem byla 13+5tt a doktor mi to pohlaví řekl sám, aniž by se mě jako nějak vysmíval nebo tak. Normálně je to zjistitelný od toho 14 tt na kvalitní UTZ, a mě to dělal na 2D, takže nevim proč by to na tom 3D nemohli zjistit.

Každopádně, nevim jak je to s těma UTZ, ale mě kontroluje doktorka miminko při každé návštěvě. Tak nevim jak to funguje jnde.

ALe věřim že určitě budeš mít vše v pořádku:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
12.1.12 09:57
liliannoel píše:
No onoje to těžký, o co si nezažádáš to nemáš a nevíš. Já jsem na ten prvotrimestriální screening taky nebyla u své doktorky, nedělá to skoro žádnej gynekolog, většinou na to posílají do odbornejch klinik. A je to samozřejmě nadstandartní služba takže placená. Já za to dávala celkem odběry a UTZ 1700kč. Jsem z Mostu a jela jsem na to do Ústí.

Když jsem tam byla, tak jsem byla 13+5tt a doktor mi to pohlaví řekl sám, aniž by se mě jako nějak vysmíval nebo tak. Normálně je to zjistitelný od toho 14 tt na kvalitní UTZ, a mě to dělal na 2D, takže nevim proč by to na tom 3D nemohli zjistit.

Každopádně, nevim jak je to s těma UTZ, ale mě kontroluje doktorka miminko při každé návštěvě. Tak nevim jak to funguje jnde.

Proto, že to není pořádně vidět, neni ten organ narotený,proto.
A 2d ultrazvuk je klasikcý ultrazvuk, tak nevím, co by na něm viděl víc, než u jiných.

• Citovat
  • Upravit
1122
12.1.12 10:02
lokofa píše:
liliannoel píše:

A 2d ultrazvuk je klasikcý ultrazvuk, tak nevím, co by na něm viděl víc, než u jiných.

psala sem že mě když to byl schopnej vidět na 2D tak proč by to nemohl vidět na 3D, na kterej chce jít.
A neřikám že to muže bet stoprocentní ,ale je tady ta možnost toho že to vidět už je. Takže nevidim jedinej duvod k tomu aby se jí někdo vysmíval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
12.1.12 10:03
liliannoel píše:
lokofa píše:
liliannoel píše:

psala sem že mě když to byl schopnej vidět na 2D tak proč by to nemohl vidět na 3D, na kterej chce jít.
A neřikám že to muže bet stoprocentní ,ale je tady ta možnost toho že to vidět už je. Takže nevidim jedinej duvod k tomu aby se jí někdo vysmíval…

Tak vysmívání určitě ne, to by byla blbost. Ale ono to ve 13týdnu prostě vidno není, neni to tak vyvinuté

• Citovat
  • Upravit
1122
12.1.12 10:06

kdyby to vidět nebylo tak by mi to přece sám neřekl a neukazoval. Ale to je jedno… každýho je to prostě jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí