Poradna duly
Jana Čurdová
@Jadla píše:
Konečně se mi podařilo se zase přihlásit, měla jsem trable s heslem. Malou také ještě plně kojim, na šestiměsíční prohlídce mi chce teprve doktorka říct co a jak s příkrmy. A kila? Hrůza. Zhubla jsem sice na předporodní váhu, plus mínus, ale břicho a boky do starého oblečení nenacpu. O prsou nemluvě. Necpu se sladkýmnebo tak, ale mám pořád hlad, je to děs.
Chystáte se chodit (nebo chodíte) na plavání s miminky? Zajímá mě to, chtěla bych chodit, ale někdo tvrdí, že malá bude akorát pořád nemocná. Tak jestli máte zkušenosti?
Ahojky! Jj, Vev má pravdu, chabá výmluva!
Co se týče plavání, chodila jsem se starším skoro od narození (nejdřív do jeho 8 měsíců jen na vaničky) do 2 let. Chodili jsme do bazenu, kam chodily jenom mamky s miminky, zadna verejnost, ani treba cviceni/plavani pro mamky, ani tehotne, jak to nekde byva. Z toho duvodu bych se dost divila, ze by tam nekdo cural. Cetla jsem studie, ze neni dobre chodit do chlorovaneho, chlor se odparuje a drzi dost primo nad hladinou, kde maji deti prave hlavicku.
Jinak si ale myslim, ze to bylo naprosto suprove - starsi mel krasne pevne svaly, dobrou koordinaci, miluje vodu, naucil se potapet a zrovna kdyz jsme prestali chodit, zacinali splivat… On to uplne miloval, byl z toho tak strasne nadseny, ze jsem s tim nemohla skoncit. A jak pise Vev, bylo to moc fajn i pro me.
Je asi hodne dulezite, jaky ma ten plavecky klub zazemi - my meli naprosto suprove, deti se pak maji jeste asi hodku aklimatizovat, tak si tam hraji, bylo to tam ciste, utulne. Deti si tam hraly spolu/vedle sebe, maleho jsem odtud nikdy nemohla dostat.To se neda popsat, jeste jak ted na to vzpominam, jsem uplne na mekko. Musim malemu precist na dobrou noc, dopisu pak jeste o tech nemocech.
(Smiley sem dal starsi)
Co se týče nemocnosti, byl nemocný šíleně. To je pravda. Dokonce jsem tam pak byla nucená přestat chodit jak jsem čekala druhého, protože jsem to od staršího vše chytala. Ale přešli jsme z plavání na cvičení a bylo to úplně stejné!!! Byl nemocný úplně stejně často! Tak jsme pak skončili i s tím a je tedy pravda, že od té doby až do školky nezastonal. Jak ale jdete do kolektivu, chytají to od sebe i třeba od dětí na písku a od kamarádek. Když pominu to, že některé maminky klidně chodí všude s dětmi nedoléčenými atd., jde asi i o to, že v té fázi, kdy na ně teprve ta nemoc „leze“ a tudíž to na nich rodiče ještě nevidí, je vlastně člověk nejnakažlivější. Já vám ale mohu říct jedno.
Hrozně jsem se bála, jak to bude s nemocností staršího ve školce, když předtím byl nemocný z každého měsíce 14 dní (to vážně nepřeháním), ale ejhle, byl nemocný v září týden hned po nástupu a podruhé v podstatě až teď a to ještě určitě nechytl ve školce. Prostě já jsem plavání vděčná, protože on se zřejmě tam už imunizoval a teď je vážně zdravý jak řepa!!!
(klepu na to.) Platíme hodně drahou soukromou školku, školné se nevrací při nemoci atd., takže pro mě to bylo hodně důležité… Jinak si též myslím, že mu pomohla ta izolace pár měsíců bez kolektivu ke konci mého 2. těhu. (Ale holky, to bylo vážně drsné - nechodili jsme vůbec nikam - na písek, na hřiště, na žádné kroužky, kamarádky s dětmi jsem se odvážila vídat jen když si byly 100% svatosvatě jisté, že jsou děti i ony OK. Mezi dětma jsem totiž 2× potratila (1 potrat, 1× zamlklé těhu)a myslím, že to bylo z toho, jak jsem byla pořád nemocná…Někde jsem četla, že pokud se člověku opakují stále nemoci a pak je nějaká pauza, právě ten organismus se s tím vyrovná a imunizuje se.
@Sidinka píše:
Ahoj
tak co se tyce zubare zadny strach:) omlouvam se fsem:)
no a kila opet nahoru vazim 60 chtela bych jeste pet dolu ale spis potrebuju shodit cm kolem pasu a boky.sem si koupila novy kalhoty a uz se mi rozjizdi zip.sem fakt nastvana.:((
Sidi, zrovna jsem si vcera rikala, ze se stu nejak dlouho neukazala!!! Tak to jsem rada, ze se ozyvas!
Jinak holky, ja jsem si take vzdy rikala, jaky jsem bolestin, ale zubar mi nevadi!!! Akorat vzdy uz pri vstupu do ordinace hlasim, ze chci injekci a porad se ptam, jestli to bude bolet a tak a znova zadam okamzite injekce, cha cha! Minule na me uz koukali jak na nejakou „blbku“, ale co, za to mi to stoji.
Muzu vam rict, ze ted v lete po porodu jsem sla na cisteni kanalku - bylo na na 3×, 2× vrtani, cisteni atd., pry to boli desne. Ale holky, pro me s tema injekcema pohoda uzasna!
Ja tam malem usnula. A jak jsem byla zdecimovana z toho porodu, a vubec celkove, ja tam malem usnula. Kdyz jsem odchazela, rikala jsem jim, jak jsem si tam krasne odpocala, ze to bylo uzasne, tak na me s otevrenou pusou koukali po druhe.
To jim jeste asi nikdo nerekl. ![]()
A co se tyce toho shazovani kil, uz toho nechte. Ja tu jsem jedina tlusta - desne se tim stresuju sama, natoz kdyz se to probira jeste zde.
Ach jo. Po prvnim diteti velikost 38 (mensi jsem tedy nemela nikdy, takze super) a ted… To ani nepisu, to byste spadly ze zidle. Navic ted mi ani nesplasklo bricho. To poprve uplne v pohode. To kdybych mela mit jeste 3. dite, to bych se z toho asi uz nevylizala nikdy.
Jinak Vev, uzivej hlidani a cviceni. (I kdyz vim, ze i tak to mas tezke.) My ted kdyz nam nekdo jednoho hlida mame stejne na krku druheho. Jsem stastna, ze jsme se ted pres Vanoce dostali 2× do kina a 1× do divadla, nez zase tchyne zmizi na chalupu, kde je stale krome zimy a mrazu… ![]()
Eilaan: tak je to viroza. Se zubem to neni. Nic spolecneho.. Ta dasen pomalu snad ustupuje, takze k zubarovi nepujdu. Ale do te lekarny skocǐm. A co peroxid vodiku? Ten by mel taky pomoci..?
Jinak holky do kdy budete pouzivat korbicku?? Premyslim ze uz malou dam do te sedacky sklopene nalezato
@Teena21 píše:´Si otevřu lékařskou praxi…
Eilaan: tak je to viroza. Se zubem to neni. Nic spolecneho.. Ta dasen pomalu snad ustupuje, takze k zubarovi nepujdu. Ale do te lekarny skocǐm. A co peroxid vodiku? Ten by mel taky pomoci..?
Je bezva, že kojíš, že malá by tu virózu neměla chytnout. Já jsem teď úplně na nervy, protože jsem měla takový blbý nápad letět s mimčem do Dominikánské republiky, ale teď se bojím a mám chuť nechat letenku propadnout… ![]()
Co se týče korbičky, je to asi jen o pocitu a o teple. Jestli letíte zpět do teplých krajin, není co řešit. Já dávala staršího do sporťáku také ještě než seděl, ale mám sporťák do lehu. Ale i kdyby nebyl úplný leh a nebyl v kočáru neustále, nebála bych se. Vlastně teď mě napadá, že nakonec jsem přešla hned na golfky a ty do lehu ani nejsou… ![]()
@Teena21 Ulomit konec jehly aby ses s ní neporanila, zdá se mi, že to z toho mého „výlevu“ není zřejmé. A jinak hlavně ať se brzy uzdravíš, máme to teď doma, tak vím, jaká je to nádhera.
![]()
Jo, jako to delaji u zubare vid
to zvladnete!! Tu dominikanu.. Pokud tedy neletis sama. I kdyz ja uz bych si po takovem treninku jaky mam s malou troufla i sama
Holky ja z nudy gdy ješte pracovala zavode vytrhla sobe kořen a fakt perfektne s tuškou normalne pak hubu vyplachla alpou a bylo fajn…
Ahoj holky tak včera na pohotovosti mne dali jen antibiotika a prášky na bolesti a poslaly mne domu
je pravda že ja jak vstoupím do ordinace už brečím a nedostanou ze mne ani sluvko
pak se predýchavam a je mne blbe no proste to nedavam, cez noc mne zub otekl neskutečným spusobem a ted sem si volala na kliniku tak tam jdu večer a už ted brečím protože nemužu mluvit jak sem otekla
bojííím se ![]()
@Hana89 píše:
Ahoj holky tak včera na pohotovosti mne dali jen antibiotika a prášky na bolesti a poslaly mne domuje pravda že ja jak vstoupím do ordinace už brečím a nedostanou ze mne ani sluvko
![]()
![]()
pak se predýchavam a je mne blbe no proste to nedavam, cez noc mne zub otekl neskutečným spusobem a ted sem si volala na kliniku tak tam jdu večer a už ted brečím protože nemužu mluvit jak sem otekla
bojííím se
@silvija calgel davam male na dasna. a mne to nefunguje,
je to jak sladky medík ale nepomaha mne to,
No skoušela sem vyplach slivovicí a fuuj
No Silvi: Ja mam 23let sem matka a koukají na mne u zubare jak na díte co rve a bojuje ze zubarem
![]()
Dnes jdu večer na kliniku a ted už brečím že se bojím
@Hana89 píše:
@silvija calgel davam male na dasna. a mne to nefunguje,je to jak sladky medík ale nepomaha mne to,
No skoušela sem vyplach slivovicí a fuuj
No Silvi: Ja mam 23let sem matka a koukají na mne u zubare jak na díte co rve a bojuje ze zubarem![]()
Dnes jdu večer na kliniku a ted už brečím že se bojím
@silvija narozeniny sem mnela 20.prosince
no dospelacka plína? k zubarovy by sem jí potrebovala ![]()
Na záněty dásní na výplach corsodyl. Je to drasťák, ale hodně účinný. Také se mi tak 1× za čtvrt roku zanítí napůl vylezlá osmička. Ale jestli máš od toho teplotu (a není to třeba nějaká viroza, co teď řádí), tak to bych teda s tím zubem neriskovala a někam zašla. Ach jo, to je nepříjemné.
Hlavně aby před tím letem něco nechytla malá.