Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, my jsme také nachcíplí, Max má nějakou prapodivnou rýmu, už od minulého čtvrtka. Je hrozně zahleněný, odkašlává, ale je to bez nějakého vývoje. Obvykle to má začátek, kulminaci a pozvolně se to lepší. Mně pěkně bolí v krku na polknutí, občas hlava, záda. Jsme celý týden na chalupě, já od včera definitivně lehla, zrušili jsme návštěvu.
Naší mamce, co měla přiznaky jako já našli ve výtěru streptokoka, tak půjdem v pondělí asi hromadně na výtěr.
Jinak malej mluví docela obstojně. Třeba ráno koukal na chvilku na nějakou stupidní pohádku v TV - 2 lachtani se starali o panenku - miminko a v pozadí byl puštěný řev dítěte. Konání dotyčných lachtanů ho vysloveně vykolejilo a přiběhl s pláčem na krajíčku se slovy: „Miminko pláče!“ Tedy je pravda, že miminka on zbožňuje, hlavně živá, ale pohraje si i s panenkou. Když jsem onehdá chtěla něco vybrat v outletu svhračkami, nandala jsem mu tam panenku do kočárku (chjo, jsem drzá matka) a on si tam v uličkách notmou chvíli pojezdil a byl klid. ![]()
Řiká takové ty klasické věty jako pejsek papá atd.
Tuhle mi manžel popisoval hádku mezi našimi ratolestmi. Theo ignoruje jídelní židličku a chce sedět na normální židli. Ve skutečnosti tedy na ní u jídla často stojí…
Na Maxe nezbylo místo, neboť ho zabral brácha, tak ho manžel šupnul do té židličky. Max jí donedávna zbožňoval, chvíli to vypadalo, že budeme kupovat ještě jednu. Ale pak jsme ho naučili sedět na normální židli a teď už je židlička out.
Ovšem jak ho tam manžel dal, začal silně protestovat, že není mimino. To se zalíbilo Theovi, vycítil njakou švandu, tak hned s úsměvem od ucha k uchu: „Mimino!“ (Samozřejmě že jen opakoval poslední vyřčené.)
Max to samozřejmě nepochopil, tak se začal vztekat a řvát znova to samé. A Theo zas: „Mimino!!!“ A dokola a dokola… Manžel pobaveně sledoval, jak se Max vytáčí do vývrtky a posléze mi tu boží historku nadšeně vyprávěl. ![]()
Jinak pokud s námi manžel zrovna nemusí trávit dovolenou, neustále mě pronásleduje návrhy na další dítko… Jak to máte vy, holky? Přeci nebude mít doma něco tak roztomilého jen v jednom vydání, ne? (musím tedy dodat, že po pár dnech s nimi je hotový, protivný a jeho nejhoroucnější myšlenkou je, aby už byl zase zpět v práci.) A to louděníno dalšího roztomilouše se k mému (ne)velkému překvapení kamsi úplně vytratilo…! ![]()
Ahooj holky
hmm co nového? Včera jsme ukončily herabilitaci se závěrem, že se až diví jak se Amálky nožičky a zádíčka zlepšily a máme pokračovat se cvičením-ale to už je jen takové hraní s vojtovnou se to neda srovnat
běhá jak dračice. Je moc šikovná noc mi celou prospinká
já jsem začala chodit do práce, chtěla jsem jen neděle, ale hodně holek chybí tak dělám každý den-noční. Už 8 týdnů v kuse. Někdy mě to zmáhá, ale aspoň si můžu koupit něco na sebe
Amálka mluví hodně, slovíčka a spojuje je do kupy. Spapané papu, máme mám ráda, tata mám rada, kesi haf, mama haji, Ami haji, Ami papu, Mamiiii vypinkana
a tak dál
první pulrok jsem si sní opravdu vytrpěla své(nespala jen brečela),ale teď mi to vynahrazuje.Je opravdu mooooc hodná, ještě se mi nestalo, že by mě v něčem neposlechla. Podá mi co ji řeknu, ruku mi dá když řeknu, a vůbec ne nevzteká-tak doufám, že ji to vydrží…krásný sluníčkovy den ![]()
U nás nového akorát, že od prosince žádná nemoc. Ťuk ťuk. Už i ten noční kašel vymizel, snad to tak zůstane. Maty se rozmlouvá, ale pomaličku.
Jinak další dítě nechci. Petr by chtěl, ale má smůlu. Nevím, jestli je to konečný stav, ale zatím to mám takto. ![]()
@Dlaždička to je moc prima, že rehabilitace takhle zafungovala. ![]()
@Fíková píše:
U nás nového akorát, že od prosince žádná nemoc. Ťuk ťuk. Už i ten noční kašel vymizel, snad to tak zůstane. Maty se rozmlouvá, ale pomaličku.
Jinak další dítě nechci. Petr by chtěl, ale má smůlu. Nevím, jestli je to konečný stav, ale zatím to mám takto.
Ono není kam případně spěchat.
Od 2 let Maxe to s ním konečně začalo být moc prima a sotva jsme se vzpamatovali, už jsem zase rodila a znova jsme padali „na ústa“. Zpětně jsem si říkala, že mít rozestup minimálně ty 3 roky je určo lepší.
Ale Hanička tu několikrát zmiňovala, že by šli do dalšího…?
@Dlaždička Dlaždi, moc Tě obdivuji, jak jsi to s malou zvládla a žes vydržela tak dlouho cvičit!!! Určitě se to malé vrátí a bude chytrá jak opice!
Vím, jaké zadostiučinění cítila tchýně, když můj švagr promoval. Měl po porodu silné krvácení do mozku, zachránili ho jen tak tak a predikovali, že se nebude hýbat a nezvládne ani základku. A že ho mají dát do ústavu… Já si to cvíčo zkusila s Theodorem pár týdnů a stačilo mi to… ![]()
Každopádně Theo podle mě nechodí moc dobře. Tenhle týden jdeme na kontrolu na neurologii, tak jsem zvědavá, co Dr. řekne… ![]()
@Levandule121 druhe nechci, pritel chce ale taky ma smulu, ono i kdyz ma pritel pocit, ze dela hodne, tak prece jen delam vzdycky proste vic ja, vstavam v noci nebo brzo rano o vikendu kdyz se vzbudi atd. a v kombinaci s praci by me pri dvou podobnych vydanich asi kleplo
s tou zidli je to u nas podobny, uz jsem premyslela ze tu vysokou odstranime
i kdyz jsme jedli venku v restauraci tak taky chtela sedet na normalni ![]()
a co se tyce nachlazeni tak to je stejny, mela nachlazeni asi 3 tydny s ruzne silnym chrchlanim, tedka jako kdyby zase ryma, ale celou dobu bez teplot, no a dneska ji do toho zacalo hnisat oko, samozrejme mame doma vsechno mozny az na ocni kapky ze
![]()
dlazdicce zavidim hodne ditko, my s chozenim za ruku stale bojujeme
hlavne na mistech kde proste musi se pak povesi a visi na te ruce
tak ji tahnu proste povesenou jak je (zdravim socialku) a ona z toho ma jeste srandu
![]()
jidlo taky bojkot, aktualne ji na stridacku banan/briosku/jogurt, nic vic se do ni dostat neda
ve skolce ji udajne normalne tak aspon neco ![]()
jedine v cem je super je to, ze pokud zrovna neni nemocna tak fakt spi dobre
absolutni highlight je u nas pozorovani kacen na potoku ![]()
@vevericka12 Jak jste na tom s jídlem? Už má malá apetyt zas při starém?
AHOOOOJ Kočky tak sem tady ano ano chceme druhé
porád mne to drží i když mam doma 20m pubertačku a trhám si vlasy
ale chci chlapečka když Terča je živel, a hodne akčná tak chci klučíka mamanka, takového tuntu
![]()
Mnažel ríka že druhé bude ak Terča bude mít 30let
protože nás hodne vyčerpáva, v noci si chce povídat, nekdy chce papat jenom s tatkem protože mamka dela fuuj papaní
a ted uplne odbyla nočník jak krásne chodila na nočník tak ted si radeji ubližuje než aby na tom nočníku sedela,
jinak mluví krásne, už ve vetách rekne hodne slovíček
a je hrozne ukecaná, ona proste pusu nezavre a to ješte nemluví uplne krásne ![]()
Jo a na velkej židly taky nechce sedet
jinak sem už zrušila kočárek beru ho jen když jdeme do mesta neco vybavit.. jinak za ruku nechce, ale sama chodí krásne i na dlouhé trate, ![]()
@Levandule121 píše:
@Fíková Vše nejlepší k narozkám!![]()
Děkuju
Tvojí mamince taky. ![]()
Jinak my už jsme od posledního týdne v únoru nemocní a vůbec se z toho nemůžeme dostat.
Obě děti i já antibiotika, po týdnu Max hroznou vyrážku a zase virózku. Dr. tvrdí, že je to jasná reakce na ATB, mně zas vrtá hlavou, jestli to není v důsledku té virózy a tudíž by na ně alergický být třeba nakonec nemusel? A včera večer ho bolelo ucho, pak ale 2× řekl, že to přestalo. Za poslední týden už jsme byli 2× zbytečně na ORL pohotovosti. Podruhé mu jen nějak čistil Dr. ouška, že tam měl moc mazu, protože jsem mu je čistila (chtěla jsem jen na okraji, ale evidentně se mi to nepodařilo).
Nakonec se vzbudil o půlnoci s hysterákem, ani z něj nešlo dostat o co jde (nejprv jsme mysleli, že špatný sen) a samozřejmě ucho a píchli mu ho.
Bojím se, že jak se to jednou píchne, tak už se to vrací. A to byl do min. léta do 3,5 let bez antibiotik, první rok ve školce skoro nestonal, až pak v létě o prázdninách dostal od Theodora angínu a od té doby se vezem. ![]()
Zdar holky, ve vetach nemluvi, kdyz teda nepocitam nektere fakt jednoduche,
zato nechce na nocnik ale rovnou na WC
a tedka je zas nemocna
to posledni se nakonec vyvinulo na silenej zanet spojivek no a tedka ma zas jakejsi virus, mela v noci a pres den teplotu, sopli
a ja si muzu gratulovat s levandulovejma protoze mam taky antibiotika ![]()
@vevericka12 Holka, tak to na vás myslím! Ať je vám oběma brzy lépe! ![]()
Já doufám, že u nás to už bude lepší… Už ani nevím, co tu s nima pořád. Dopo jsme na zahradě nebo nákupu a tak, odpo mi Max tento týden usnul jen 1×, Theo nebyl o moc úspěšnější… Oba jsou pak už unavení, znudění a protivní.
Maxe aspoň občas „odložím“ k pohádkám, ale toho malého to opravdu vůbec nezajímá. A v zásadě chtějí dělat naprosto protichůdné aktivity.
Prcka baví vypínat bráchovi televizi, například.
Takže třeba uvařit je nadlidský výkon. Ale už jsem si vcelku zvykla. ![]()