Červený genitál (pupínky) u holčičky

176
25.3.14 20:08

červený genitál (pupínky) u holčičky

Holky, prosím o radu. Malé jsou necelé 2roky (ještě je s plínkama :oops: čekáme s odplínkováním na léto) a má pár dní červenou pipinku. :nevim: Ne zvenku, ale vyloženě mezi pyskama. Včera měla horečky 39st. (chytla nachlazení od táty) a tak ji nechci tahat k dr., aby tam nechytla ještě něco víc, když je oslabená. Dnes už měla jen něco přes 37st., takže nachlazení bude ustupovat, ale s pipkou si nevím rady. Má ji dost zarudlou a jakoby maličký pupínky. Co byste na to dali? Může to být kvasinka? Při čůrání si nestěžuje, ale včera si 2× sahala na plínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.3.14 20:09

@skrzi došla bych s ní k dr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.3.14 20:12

Větrat.. Malá je dávno bez plen a má to snad víc než předtím. Ale teda bez pupínků. Když je nejhůř, mažu to i tam, ty krémy jsou nezávadné a když byla mimino měla tam horší věci než trošku Sudocremu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
25.3.14 20:27

Dceři se to občas stává, nevím, čím to je, je bez plen. Na nic si nestěžuje. Pomůže, když jí to před spaním máznu bepanthenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.14 20:31

@skrzi může to být cokoli, dcera měla nedávno naprosto nečekaně kvasinky - je jí 14 měsíců - doktorka říkala, že je to prý časté… doporučila mazat Imazolem (dá se koupit bez receptu)a do 3 dní byla v pořádku… teda moje doktorka funguje na emailu i MMS - takže když chci radu, pošlu foto MMS či emailem a ona poradí…

• Citovat
  • Upravit
176
25.3.14 20:32

Napadlo mě ještě, jestli to nemůže být reakce na jídlo, konkrétně citron. Malá se po něm dřív opruzovala na zadečku (na pipině nejspíš ne nebo jsem tam nekoukla. ;-)) Takže jsem jí ho delší dobu nedávala (i když ho chtěla jen co ho zahlídla) a teď se ho zas dožadovala a vzhledem k tomu nachlazení jsem jí ho nechala párkrát líznout. Zadeček je v pohodě, ale třeba zareagovalala pipina. Máte takovou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
25.3.14 20:33
@Anonymní píše:
@skrzi může to být cokoli, dcera měla nedávno naprosto nečekaně kvasinky - je jí 14 měsíců - doktorka říkala, že je to prý časté… doporučila mazat Imazolem (dá se koupit bez receptu)a do 3 dní byla v pořádku… teda moje doktorka funguje na emailu i MMS - takže když chci radu, pošlu foto MMS či emailem a ona poradí…

Já se na imazolu dočetla, že nemá přijít na sliznice… :?
Vážně dr doporučila imazol na pipinu? Dovnitř? Mezi pysky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
25.3.14 21:01

@skrzi imazol bych dovnitr nedavala.. Ja ho vcera mazla male za usi, poti se hodne a mela to tam mokvave a dneska se jim tam hodne kuze odlupovala. Je to hodne silne vysusovadlo. My ji mely dost zarudnou a pomohlo u kazdeho prebalovani maznout bepanthenem i dovnitr :palec: ted mame prcku vystavni :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
25.3.14 21:04
@skrzi píše:
Napadlo mě ještě, jestli to nemůže být reakce na jídlo, konkrétně citron. Malá se po něm dřív opruzovala na zadečku (na pipině nejspíš ne nebo jsem tam nekoukla. ;-)) Takže jsem jí ho delší dobu nedávala (i když ho chtěla jen co ho zahlídla) a teď se ho zas dožadovala a vzhledem k tomu nachlazení jsem jí ho nechala párkrát líznout. Zadeček je v pohodě, ale třeba zareagovalala pipina. Máte takovou zkušenost?

Ja bych rekla, ze to klidne muze mit s nejakeho ovoce, mohla mit ostrejsi palivejsi moc…(nebo jak bych to rekla :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
25.3.14 21:11

@skrzi Já bych ho dovnitř také nedávala, Imazol se užívá zevně nikdy ne do pochvy!! možná bych zkusila Babypanthen má kromě panthenolu i vyšší obsah zinku a dobře hojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
25.3.14 21:31

Já proti Bepanthenu nic nemám. Jen jsem si říkala, kdyby to byla kvasinka, tak s tím si Bepanthen neporadí, což? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.4.14 20:09

Hlásím, že ať to bylo cokoli, tak to do dvou dnů přešlo. :dance: Střídavě jsem mazala bepanthen a nějaký jemazol (nebo jak se to jmenovalo. je to na sliznice proti kvasinkám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
5.4.14 20:07

@skrzi super tak ať to vydrží OK napořád :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie