Červňátka 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8114
13.10.10 13:42
Michell007 píše:
No ten porod mě taky zajímá - z toho mám hrůzu snad od narození, ale říkám si že to přežili ostatní, tak snad já taky, holky co jste už rodily, piště zážitky 8-o moje kamarádky co už děti mají byly snad všechny na císaři, mě spíš zajímá přirozený porod..

Děvčata, tak jestli můžu se svou „troškou do mlýna“… můj první porod- spontální, přenášela jsem asi 4 dny. bolesti po 5ti minutách od začátku a porodila jsem za 12 hodin. Ale bylo to jako silné MS bolesti podbřišku… samotná doba, kdy se mimi rodí trvá většinou do 30min a to jsou ty největší bolesti- třeba když mě píchli plodovou vodu. Syn měl 52cm/3,55kg a jak dostaneš miminko do náruče, na bolest zapomeneš… Po prvním porodu jsem byla nastřihlá a šitá, ale už 2h po porodu jsem šla do sprchy a mohla jsem normálně sedět!!! Druhé dítko jsem nevěděla termín podle MS- syn měl teprve 8 měsíců a já plně kojila, když jsem otěhotněla, tak to už tahdy dr.„tipl“podle ultrazvuku. Porod jsem měla vyvolávaná- zavedli mi v 8 ráno tabletu k čípku. Během hodiny mě začaly bolesti-ale setra řekla, že to ještě nebude, ať se vyspím a dala mi diazepam :mrgreen: Tak jsem usnula, probudila jsem se v poledne a bolesti nikde :?: Začala jsem pendlovat po chodbě a schodech a jenom mě trošku bolely stehna a kyčle-jinak nic. Ve 14h mě sestra poslala na porodní, ať mě zkouknou… Byla jsem otevřená na 4cm, v 15:30 mi píchli vodu a v 16:05 se dcerka narodila 50cm/3,25kg. Zase jsem byla nastřižená, a protože byl doktor kopyto, tak jsem 14 dnů nemohla pořádně chodit, každé WC byl další malý porod… Holky, tohle je realita, ale když se na miminko připravíte, naučíte se cítit svoje tělo a vnímat bolest správným způsobem, tak to bude lahoda. Ano, porod bolí, ale vždycky jsem říkala, že raději budu rodit, než vrtat zub- a za tím si stojím. A skutečnost, že do pár minut po porodu je „zapomenuto“ děkujeme hormonům, které tohle zařídí. A pak vás zajímá jen ten drobeček malý, co je na vás závislý. A to jsem měla děti 17měsíců od sebe, obě jsem kojila do 9ti měsíců. Pohoda, zvládnout se dá vše a stojí to za to :palec:
Takže děvčata bojte se porodu, jako když se bojíte k zubaři :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
13.10.10 13:42

Holky a co si myslíte o těch dvojčátkách jak jsem tu četla? Máme mít blížence a prý se v blížencích často rodí dvojčátka… já nevím, ale asi bych radši jen jedno miminko a tak za 2 - 3 roky další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.10.10 13:44

Táňula: no vidíš tak takhle jsem nad tím nepřemýšlela, asi to ještě přehodnotíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
13.10.10 13:45

Krásně popsané a moc za to děkuji! :hug: :kytka: Abych se přiznala, já se šíleně moc těším na chvíli kdy mi miminko dají do náruče… to musí být nádherné! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
13.10.10 13:48
birma píše:
Michell007 píše:
No ten porod mě taky zajímá - z toho mám hrůzu snad od narození, ale říkám si že to přežili ostatní, tak snad já taky, holky co jste už rodily, piště zážitky 8-o moje kamarádky co už děti mají byly snad všechny na císaři, mě spíš zajímá přirozený porod..
Děvčata, tak jestli můžu se svou „troškou do mlýna“… můj první porod- spontální, přenášela jsem asi 4 dny. bolesti po 5ti minutách od začátku a porodila jsem za 12 hodin. Ale bylo to jako silné MS bolesti podbřišku… samotná doba, kdy se mimi rodí trvá většinou do 30min a to jsou ty největší bolesti- třeba když mě píchli plodovou vodu. Syn měl 52cm/3,55kg a jak dostaneš miminko do náruče, na bolest zapomeneš… Po prvním porodu jsem byla nastřihlá a šitá, ale už 2h po porodu jsem šla do sprchy a mohla jsem normálně sedět!!! Druhé dítko jsem nevěděla termín podle MS- syn měl teprve 8 měsíců a já plně kojila, když jsem otěhotněla, tak to už tahdy dr.„tipl“podle ultrazvuku. Porod jsem měla vyvolávaná- zavedli mi v 8 ráno tabletu k čípku. Během hodiny mě začaly bolesti-ale setra řekla, že to ještě nebude, ať se vyspím a dala mi diazepam :mrgreen: Tak jsem usnula, probudila jsem se v poledne a bolesti nikde :?: Začala jsem pendlovat po chodbě a schodech a jenom mě trošku bolely stehna a kyčle-jinak nic. Ve 14h mě sestra poslala na porodní, ať mě zkouknou… Byla jsem otevřená na 4cm, v 15:30 mi píchli vodu a v 16:05 se dcerka narodila 50cm/3,25kg. Zase jsem byla nastřižená, a protože byl doktor kopyto, tak jsem 14 dnů nemohla pořádně chodit, každé WC byl další malý porod… Holky, tohle je realita, ale když se na miminko připravíte, naučíte se cítit svoje tělo a vnímat bolest správným způsobem, tak to bude lahoda. Ano, porod bolí, ale vždycky jsem říkala, že raději budu rodit, než vrtat zub- a za tím si stojím. A skutečnost, že do pár minut po porodu je „zapomenuto“ děkujeme hormonům, které tohle zařídí. A pak vás zajímá jen ten drobeček malý, co je na vás závislý. A to jsem měla děti 17měsíců od sebe, obě jsem kojila do 9ti měsíců. Pohoda, zvládnout se dá vše a stojí to za to :palec:
Takže děvčata bojte se porodu, jako když se bojíte k zubaři :pankac:

Krásně napsané!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
13.10.10 13:49

Birmo, super popsáno, díky za povzbuzení :palec:
Ale určitě mě to budeš muset v květnu 2011 ještě zopáknout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
13.10.10 13:50

Tady jsou moc hezky popsané porodní příběhy, já u toho vždycky řvu :cry:
:mrgreen:

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
13.10.10 13:51
Luli84 píše:
Holky a co si myslíte o těch dvojčátkách jak jsem tu četla? Máme mít blížence a prý se v blížencích často rodí dvojčátka… já nevím, ale asi bych radši jen jedno miminko a tak za 2 - 3 roky další…
Luli, syn je blíženec- a i když se říká, že jsou to lidi dvou tváří, je moc hodný, poslušný, má zcela skvělou pubertu a vždy s ním vyjdu. No a dvojčátka :?: Já jsem se léčila Clostilbegytem, takže jsem měla zralé 2 folikuly(každý na jednom vaječníku) a dr. mi píchnul Pregnyl na uvolnění. Tak je možné, že praskly oba, možná byly i oplodněny… a já teď čekám na první ultrazvuk, jak do v bříšku vypadá a kolik miminek tam je. Moc bych si přála dvojčátka a přítele jsem na to taky připravila :palec: A vzhledem k tomu, že jsem měla brzy // na testíku, tak je to i možné…
Vlastně už mám „jedny dvojčata“ za sebou- u prvních dvou dětí brzy po sobě to bylo snad i horší než dvojčata…starší si chtěl hrát, pořád někam lezl, holčičku jsem u toho kojila a měla co dělat, abych to zvládla-ale jak povyrostly z plenek jsou do dnes „nerozlučná dvojka“ :pankac: Tak já říkám, joooo, dvojčátka berem :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
13.10.10 13:51

Birmo a kde jsi rodila? Asi jsem blázen, ale už jsem začala hodnotit… Hodně se doporučují Bohunice a Obilňák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
13.10.10 13:54

Tak to ti moooc přeji aby Vám to vyšlo! :kytka: Je pravda, že v tomto pohledu je to lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.10.10 13:54

Birmo, hezky popsané, díky za to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
13.10.10 13:55
Michell007 píše:
Ale určitě mě to budeš muset v květnu 2011 ještě zopáknout :mrgreen:

Neboj Michell, pak budeš povzbuzovat ty mě…já už vím, do čeho jdu a co mě čeká- druhý porod jsem byla hysterka, co ječela na sestry i na manžela, že mám velký bolesti a chci rodit..a když mě sestra řekla, maminko prodýchat… zařvala jsem jak lev "neee, stříhejte!!! :cert: já rodím :mrgreen: a pak jsem si vyčítala, že jsem neprodýchla a neušetřila si nástřih. no, jo chybami se člověk učí :nevim: ) Ale teďka si to chci vychutnat, naučila jsem se ovládat bolest a jsem taky maličko starší, takže to vše beru trochu jinak, než když mi bylo 21 a 23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
13.10.10 13:57
birma píše:
Michell007 píše:
Ale určitě mě to budeš muset v květnu 2011 ještě zopáknout :mrgreen:
Neboj Michell, pak budeš povzbuzovat ty mě…já už vím, do čeho jdu a co mě čeká- druhý porod jsem byla hysterka, co ječela na sestry i na manžela, že mám velký bolesti a chci rodit..a když mě sestra řekla, maminko prodýchat… zařvala jsem jak lev "neee, stříhejte!!! :cert: já rodím :mrgreen: a pak jsem si vyčítala, že jsem neprodýchla a neušetřila si nástřih. no, jo chybami se člověk učí :nevim: ) Ale teďka si to chci vychutnat, naučila jsem se ovládat bolest a jsem taky maličko starší, takže to vše beru trochu jinak, než když mi bylo 21 a píše: Více

:mrgreen: :mrgreen: to je jak z filmu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
13.10.10 13:58
Luli84 píše:
Birmo a kde jsi rodila? Asi jsem blázen, ale už jsem začala hodnotit… Hodně se doporučují Bohunice a Obilňák…
Luli, zatím se nechci „odtajnit“-takže na malé skoro okresní nemocnici-oba porody před 15a14 lety. Byla jsem moc spokojená, i když tam nebylo soukromí jako dnes ap. Ale sestry naučily kojení, pomohli s miminkem a poradily a to, že jsem byly 2 na pokoji mělo jen samé + + + +- pohlídali jsme si miminka, když jedna měla návštěvu, nebo šla do sprchy a v noci mě „vedlejší“ miminko vůbec nebudilo- náš organismus je „naprogramovaný“ jen na řev našeho vlastního :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.10.10 14:00

Luli: nejsi blázen, anebo je nás bláznů víc :mrgreen: , taky jsem koukala už na hodnocení porodnic. Bydlím kousek od Prahy a tak se nabízí Praha, ale ráda bych rodila v Hořovicích, podle zkušenosti rodiček je jednou z nejlíp hodnocených porodnic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí