Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Michell007 píše:
No ten porod mě taky zajímá - z toho mám hrůzu snad od narození, ale říkám si že to přežili ostatní, tak snad já taky, holky co jste už rodily, piště zážitkymoje kamarádky co už děti mají byly snad všechny na císaři, mě spíš zajímá přirozený porod..
Děvčata, tak jestli můžu se svou „troškou do mlýna“… můj první porod- spontální, přenášela jsem asi 4 dny. bolesti po 5ti minutách od začátku a porodila jsem za 12 hodin. Ale bylo to jako silné MS bolesti podbřišku… samotná doba, kdy se mimi rodí trvá většinou do 30min a to jsou ty největší bolesti- třeba když mě píchli plodovou vodu. Syn měl 52cm/3,55kg a jak dostaneš miminko do náruče, na bolest zapomeneš… Po prvním porodu jsem byla nastřihlá a šitá, ale už 2h po porodu jsem šla do sprchy a mohla jsem normálně sedět!!! Druhé dítko jsem nevěděla termín podle MS- syn měl teprve 8 měsíců a já plně kojila, když jsem otěhotněla, tak to už tahdy dr.„tipl“podle ultrazvuku. Porod jsem měla vyvolávaná- zavedli mi v 8 ráno tabletu k čípku. Během hodiny mě začaly bolesti-ale setra řekla, že to ještě nebude, ať se vyspím a dala mi diazepam
Tak jsem usnula, probudila jsem se v poledne a bolesti nikde
Začala jsem pendlovat po chodbě a schodech a jenom mě trošku bolely stehna a kyčle-jinak nic. Ve 14h mě sestra poslala na porodní, ať mě zkouknou… Byla jsem otevřená na 4cm, v 15:30 mi píchli vodu a v 16:05 se dcerka narodila 50cm/3,25kg. Zase jsem byla nastřižená, a protože byl doktor kopyto, tak jsem 14 dnů nemohla pořádně chodit, každé WC byl další malý porod… Holky, tohle je realita, ale když se na miminko připravíte, naučíte se cítit svoje tělo a vnímat bolest správným způsobem, tak to bude lahoda. Ano, porod bolí, ale vždycky jsem říkala, že raději budu rodit, než vrtat zub- a za tím si stojím. A skutečnost, že do pár minut po porodu je „zapomenuto“ děkujeme hormonům, které tohle zařídí. A pak vás zajímá jen ten drobeček malý, co je na vás závislý. A to jsem měla děti 17měsíců od sebe, obě jsem kojila do 9ti měsíců. Pohoda, zvládnout se dá vše a stojí to za to ![]()
Takže děvčata bojte se porodu, jako když se bojíte k zubaři ![]()
Holky a co si myslíte o těch dvojčátkách jak jsem tu četla? Máme mít blížence a prý se v blížencích často rodí dvojčátka… já nevím, ale asi bych radši jen jedno miminko a tak za 2 - 3 roky další…
Táňula: no vidíš tak takhle jsem nad tím nepřemýšlela, asi to ještě přehodnotíme ![]()
Krásně popsané a moc za to děkuji!
Abych se přiznala, já se šíleně moc těším na chvíli kdy mi miminko dají do náruče… to musí být nádherné! ![]()
birma píše:Michell007 píše:Děvčata, tak jestli můžu se svou „troškou do mlýna“… můj první porod- spontální, přenášela jsem asi 4 dny. bolesti po 5ti minutách od začátku a porodila jsem za 12 hodin. Ale bylo to jako silné MS bolesti podbřišku… samotná doba, kdy se mimi rodí trvá většinou do 30min a to jsou ty největší bolesti- třeba když mě píchli plodovou vodu. Syn měl 52cm/3,55kg a jak dostaneš miminko do náruče, na bolest zapomeneš… Po prvním porodu jsem byla nastřihlá a šitá, ale už 2h po porodu jsem šla do sprchy a mohla jsem normálně sedět!!! Druhé dítko jsem nevěděla termín podle MS- syn měl teprve 8 měsíců a já plně kojila, když jsem otěhotněla, tak to už tahdy dr.„tipl“podle ultrazvuku. Porod jsem měla vyvolávaná- zavedli mi v 8 ráno tabletu k čípku. Během hodiny mě začaly bolesti-ale setra řekla, že to ještě nebude, ať se vyspím a dala mi diazepam
No ten porod mě taky zajímá - z toho mám hrůzu snad od narození, ale říkám si že to přežili ostatní, tak snad já taky, holky co jste už rodily, piště zážitkymoje kamarádky co už děti mají byly snad všechny na císaři, mě spíš zajímá přirozený porod..
Tak jsem usnula, probudila jsem se v poledne a bolesti nikde
Začala jsem pendlovat po chodbě a schodech a jenom mě trošku bolely stehna a kyčle-jinak nic. Ve 14h mě sestra poslala na porodní, ať mě zkouknou… Byla jsem otevřená na 4cm, v 15:30 mi píchli vodu a v 16:05 se dcerka narodila 50cm/3,25kg. Zase jsem byla nastřižená, a protože byl doktor kopyto, tak jsem 14 dnů nemohla pořádně chodit, každé WC byl další malý porod… Holky, tohle je realita, ale když se na miminko připravíte, naučíte se cítit svoje tělo a vnímat bolest správným způsobem, tak to bude lahoda. Ano, porod bolí, ale vždycky jsem říkala, že raději budu rodit, než vrtat zub- a za tím si stojím. A skutečnost, že do pár minut po porodu je „zapomenuto“ děkujeme hormonům, které tohle zařídí. A pak vás zajímá jen ten drobeček malý, co je na vás závislý. A to jsem měla děti 17měsíců od sebe, obě jsem kojila do 9ti měsíců. Pohoda, zvládnout se dá vše a stojí to za to
Takže děvčata bojte se porodu, jako když se bojíte k zubaři
Krásně napsané!
Birmo, super popsáno, díky za povzbuzení ![]()
Ale určitě mě to budeš muset v květnu 2011 ještě zopáknout ![]()
Tady jsou moc hezky popsané porodní příběhy, já u toho vždycky řvu ![]()
![]()
Luli84 píše:Luli, syn je blíženec- a i když se říká, že jsou to lidi dvou tváří, je moc hodný, poslušný, má zcela skvělou pubertu a vždy s ním vyjdu. No a dvojčátka
Holky a co si myslíte o těch dvojčátkách jak jsem tu četla? Máme mít blížence a prý se v blížencích často rodí dvojčátka… já nevím, ale asi bych radši jen jedno miminko a tak za 2 - 3 roky další…
Birmo a kde jsi rodila? Asi jsem blázen, ale už jsem začala hodnotit… Hodně se doporučují Bohunice a Obilňák…
Tak to ti moooc přeji aby Vám to vyšlo!
Je pravda, že v tomto pohledu je to lepší…
Michell007 píše:
Birmo, super popsáno, díky za povzbuzení
Ale určitě mě to budeš muset v květnu 2011 ještě zopáknout
Neboj Michell, pak budeš povzbuzovat ty mě…já už vím, do čeho jdu a co mě čeká- druhý porod jsem byla hysterka, co ječela na sestry i na manžela, že mám velký bolesti a chci rodit..a když mě sestra řekla, maminko prodýchat… zařvala jsem jak lev "neee, stříhejte!!!
já rodím
a pak jsem si vyčítala, že jsem neprodýchla a neušetřila si nástřih. no, jo chybami se člověk učí
) Ale teďka si to chci vychutnat, naučila jsem se ovládat bolest a jsem taky maličko starší, takže to vše beru trochu jinak, než když mi bylo 21 a 23
birma píše:Michell007 píše:Neboj Michell, pak budeš povzbuzovat ty mě…já už vím, do čeho jdu a co mě čeká- druhý porod jsem byla hysterka, co ječela na sestry i na manžela, že mám velký bolesti a chci rodit..a když mě sestra řekla, maminko prodýchat… zařvala jsem jak lev "neee, stříhejte!!!
Birmo, super popsáno, díky za povzbuzení
Ale určitě mě to budeš muset v květnu 2011 ještě zopáknoutjá rodím
a pak jsem si vyčítala, že jsem neprodýchla a neušetřila si nástřih. no, jo chybami se člověk učí
) Ale teďka si to chci vychutnat, naučila jsem se ovládat bolest a jsem taky maličko starší, takže to vše beru trochu jinak, než když mi bylo 21 a píše: Více
to je jak z filmu ![]()
Luli84 píše:Luli, zatím se nechci „odtajnit“-takže na malé skoro okresní nemocnici-oba porody před 15a14 lety. Byla jsem moc spokojená, i když tam nebylo soukromí jako dnes ap. Ale sestry naučily kojení, pomohli s miminkem a poradily a to, že jsem byly 2 na pokoji mělo jen samé + + + +- pohlídali jsme si miminka, když jedna měla návštěvu, nebo šla do sprchy a v noci mě „vedlejší“ miminko vůbec nebudilo- náš organismus je „naprogramovaný“ jen na řev našeho vlastního
Birmo a kde jsi rodila? Asi jsem blázen, ale už jsem začala hodnotit… Hodně se doporučují Bohunice a Obilňák…
Luli: nejsi blázen, anebo je nás bláznů víc
, taky jsem koukala už na hodnocení porodnic. Bydlím kousek od Prahy a tak se nabízí Praha, ale ráda bych rodila v Hořovicích, podle zkušenosti rodiček je jednou z nejlíp hodnocených porodnic