Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Luli84 píše:
Brkatka: teď jsem si všimla, že Vašemu Kubíčkovi jsou teprve tři měsíce…to je krásný… někde jsem četla, že ženská po porodu nechce aspoň rok slyšet o dalším
vy jste nečekali dlouho
a vůbec je porod opravdu tak šílený jak se všude píše?
Prohoba, jen to ne, děti tak brzy po sobě!!
. Kubíčkovi je za 3 měsíce pět let, narodil se v roce 2006 ![]()
brkatka píše:Luli84 píše:Prohoba, jen to ne, děti tak brzy po sobě!!
Brkatka: teď jsem si všimla, že Vašemu Kubíčkovi jsou teprve tři měsíce…to je krásný… někde jsem četla, že ženská po porodu nechce aspoň rok slyšet o dalším
vy jste nečekali dlouho
. Kubíčkovi je za 3 měsíce pět let, narodil se v roce 2006
A ten porod? to by mě také zajímalo? Ale je to asi hodně individuální? A kdy se ví pohlaví?
Jo tááák
já jsem ale vůl
koukala jsem se právě na tvůj metřík a nedočetla konec
tak to pak jo… ![]()
Pohlaví se prý dá zjistit už ve 12tt, ale nejčastěji až ve 20tt na velkém UTZ…
Ahoj nové těhulky ![]()
Birma - super tabulka, už jsem se zapsala ![]()
Zrovna se i loučím, dnes nějak nestíhám, a únava se stupňuje, večer jsem v osm úplně grogy… ![]()
Odpočítávám - už jen 5 dní do první ko
![]()
Mějte se ![]()
Táňula píše:brkatka píše:A ten porod? to by mě také zajímalo? Ale je to asi hodně individuální? A kdy se ví pohlaví?Luli84 píše:Prohoba, jen to ne, děti tak brzy po sobě!!
vy jste nečekali dlouho
. Kubíčkovi je za 3 měsíce pět let, narodil se v roce 2006
Určitě je to individuální, ale vím, co je vyvolávaný porod, porod celou dobu na zádech, bez možnosti si dojít na záchod (byla jsem vycévkovaná), taky jsem měla celou dobu jehlu v ruce s nějakým hormonem a taky vím co je epidurál. Ale i tak to byl moc krásný zážitek a určitě bych nerada někoho strašila. Bylo to moc fajn a dalšího porodu se nebojím ani náhodou. Těším se až budu mít drobka poprvé u sebe.
S tím pohlavím je to těžké. Na prvním ultrazvuku jsem byla někdy až koncem 4. měsíce, to mi řekli pohlaví ![]()
No ten porod mě taky zajímá - z toho mám hrůzu snad od narození, ale říkám si že to přežili ostatní, tak snad já taky, holky co jste už rodily, piště zážitky
moje kamarádky co už děti mají byly snad všechny na císaři, mě spíš zajímá přirozený porod..
To jsem od hodně kamošek slyšela, že je to opravdu úžasný zážitek, ale prý až dostaneš mimi do náruče… než se tak stane tak prý bolest šílená… ale trošičku jsi mě utišila tím, že se dalšího porodu nebojíš
to je dobrá zpráva a taky si říkám proč bych to zrovna já nezvládla když to zvládají ženy už staletí ![]()
Staletí …a hlavně teď už jsou dobré podmínky, nedovedu si představit rodit ve světničce s lavórem a teplou vodou ![]()
tak to je hustá představa
vzhledem k tomu, že ten můj chce být u porodu a stříhat šňůru, tak jsem si ho teď živě představovala.
Já holky nevim, strašně ráda bych to někomu řekla, ale pořád si říkám, nechci nic zakřiknout a první tři měsíce si to nechat s mým pro sebe, ale nevím jak to vydržíme. Obzvlášť tchýně je hrozná FBI, teda v dobrým slova smyslu, hrozně vnímavá a všechno hned pozná ![]()
Dneska je možností spoustu a fakt si myslím, že není čeho se bát. Já šla do porodnice s plnou hlavou načtených článků o tom jak a co se může stát, takže jsem byla proškolená téměř jako porodní asistentka. ![]()
Karoolko: tak ty tři měsíce se spíš udržují mezi kamaráda, známýma a prací, ale rodině to klidně můžeš říct. Ale počkala bych si na to potvrzení od doktorky, pak hurá do toho ![]()
Táňa:
![]()
Já jsem to všem řekla hned jak nám doktor potvrdil těhotenství. Taky jsem přemýšlela jestli to říct až kolem toho 3-tího měsíce, ale já bych to nevydržela.
snažili jsme se 8 měsíců a tak se mě stejně všichni ptali " tak co, už?" ![]()