České nebo cizí jméno? Jak pro holku, tak pro kluka :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85494
15.4.16 12:24
@Anonimka5621 píše:
Prijmeni je Heřman / Heřmanová :) Lauru jsem chtela ale chlap ne nelibi se mu :/

Pokud mate v prijmeni hacek, coz mate, tak jsem urcite pro ceske jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.16 12:33
@Anonimka5621 píše:
Ahoj zeny, preferujete ceska jmena nebo cizi? Nemuzeme se domluvit :) Chlap chce Matyase a Lucinku nebo Barborku… A ja bych chtela Sebastian nebo Elizabeth… Co myslite vy? :)

jsme češich, chtěli jsme české jméno :nevim: vy dejte, jaké vyhovuje vám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.4.16 13:10
@Anonimka5621 píše:
Prijmeni je Heřman / Heřmanová :)

Elizabeth Heřmanová ani Sebastian Heřman ani Barbora Heřmanová ani Matyáš Heřman mi k sobě vůbec nejde :nevim: :mrgreen:. Takže z vašeho výběru se mi líbí jen kombinace Lucie Heřmanová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
15.4.16 14:37

Přijímení zcela typické české, takže bych volila i křestní české… Elizabeth fakt neeee! Alžběta Heřmanová je rozhodně lepší ;-) Bětuška, Betynka, Alžbětka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.4.16 14:52
@evill píše:
Elizabeth Heřmanová ani Sebastian Heřman ani Barbora Heřmanová ani Matyáš Heřman mi k sobě vůbec nejde :nevim: :mrgreen:. Takže z vašeho výběru se mi líbí jen kombinace Lucie Heřmanová.

to souhlasim - ty kombinace jsou podivne vsechny, byt jednotlive jsou jmena pekne.

pokud je v prijmeni hacek, tak jmeno bych dala urcite bez hacku. libila by se mi treba Eva Hermanova nebo Anna z tech exoticteji znejicich treba Elena nebo Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
15.4.16 18:58

Viktorka je pěkná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.16 13:51
@Anonimka5621 píše:
Prijmeni je Heřman / Heřmanová :) Lauru jsem chtela ale chlap ne nelibi se mu :/

Barbora je v podstatě též cizí což značí význam „cizinka“.
Elisabet Heřmanová by byla jako pěst na oko. To už radši Elišku či Alžbětu Heřmanovou. I když je jejich všude hafo. Božidara Heřmanová zní mnohem líp.

K tomuto příjmení bych dala jedině česká jména slovanského původu:
 https://cs.wikipedia.org/…_p%C5%AFvodu

Bohdan, Bohumil, Boleslav, Bořivoj, Břetislav, Ctirad, Dalemil, Dalibor, Dušan, Horymír, Jaromír, Jarovít Ludomír, Mnislav, Mnata, Přemysl, Hostivít, Rostislav, Stanimír, Svantovít, Svatoslav/mír/pluk, Vácslav, Vladan, Vlastimír, Vlastislav, Vlastibor, Vratislav, Zbyněk, Zbyšek…

Těch ženských slovanských jmen, ale moc není:
Běla, Božidara, Danica, Dobromila/míra, Doubravka, Jarmila, Jasna, Kazi, Květa, miLada, Libuše, Liběna, Ljuba, Ludmila, Ludiše, Milena, Miluše, Mokoš, Naděje, Radana, Radmila, Růže, Slavěna, Stáňa, Svatava, Vendula, Věnka, Věra, Vesna, Vlaďka, Vlasta, Zdenka, Zdislava, Zora, Zlata, Živa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonimka5621
16.4.16 17:29

@Morrígan Ní_Boii dekuji za seznam ale teda ani jedno se mi vubec nelibi :/ :)

• Citovat
  • Upravit
381
17.4.16 00:01

@Anonimka5621 Je to samozřejmě vaše volba, jenom musíš počítat, že spousta lidí se na kombinaci cizího jména a českého příjmení - což Elisabeth Heřmanová určitě je - dívá s úšklebkem. Mně osobně to také zní komicky, ale samozřejmě neodsuzuju to, jenom upřímně říkám svůj názor. Mně se vaše příjmení líbí právě tím, že je takové pěkné české, tak bych ho podtrhla něčím klasickým (což se te´d ale stejně moc nedává, takže tuším, že klidně můžeme ta jména považovat za originální)… Jana, Hana, Eva, Jitka, Ivana, Iveta Heřmanová… Karel, Milan, Ivan, Radek, Zdeněk… Nebo i ten Adam, Jan, Pavel, Václav…

Jinak jsem se setkala s jedním Matyášem Heřmanem, nepřijde mi to nějaká nehezká kombinace, ale znám i lepší. Sebastian Heřman se mi už nehezká kombinace zdá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
17.4.16 04:28

Obecne jsem proti spojovani ciziho jmena a echtceskeho prijmeni, ikdyz Hermam jeste neni tak silene ceske. Ucim na VS, takze moc vystrednosti tam zatim nemame, ale musim rict ze nejvetsi „debilci“ se rekrutuji z rad prave techto kombinaci. Asi proto, ze rodice vyberem jmena i pristupem delaji z deti nedotknutelne naddeti a po takovychto lidech pak chtit, aby se chovali slusne, popr. bez reci splnili ukol nejde…
Ale Sebastian Herman mi jako vystrednost neprijde, Elizabeth uz ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
17.4.16 12:57
@Janee19 píše:
Obecne jsem proti spojovani ciziho jmena a echtceskeho prijmeni, ikdyz Hermam jeste neni tak silene ceske. Ucim na VS, takze moc vystrednosti tam zatim nemame, ale musim rict ze nejvetsi „debilci“ se rekrutuji z rad prave techto kombinaci. Asi proto, ze rodice vyberem jmena i pristupem delaji z deti nedotknutelne naddeti a po takovychto lidech pak chtit, aby se chovali slusne, popr. bez reci splnili ukol nejde…
Ale Sebastian Herman mi jako vystrednost neprijde, Elizabeth uz ano

Souhlasím, mě Sebastian Heřman také netrhá uši. Sebastian se mi však nelíbí, ale to už je čistě můj názor na to jméno. :)
@Anonimka5621 Pokud stojíš o tipy… Ella Heřmanová, Denisa Heřmanová, Sára Heřmanová, Terezie Heřmanová, Laura Heřmanová, Monika Heřmanová, Amélie Heřmanová, Emilie Heřmanová, Viktorie Heřmanová. Marek Heřman, Karel Heřman, Robert Heřman, Eduard Heřman, Gabriel Heřman, Dominik Heřman.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.16 13:28
@Anonimka5621 píše:
@Morrígan Ní_Boii dekuji za seznam ale teda ani jedno se mi vubec nelibi :/ :)

Sračí se podívat na tuto stránku:
https://cs.wikipedia.org/…_p%C5%AFvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.4.16 12:29

Co David a Stela? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek