Cesta do Chorvatska s téměř 2letým dítětem

160
23.8.15 20:18

Cesta do Chorvatska s téměř 2 letým dítětem

Ahoj, sháním rady, tipy a zkušenosti :)
Rádi bychom příští léto vyrazili s naší dcerkou do Chorvatska. Moc se nám líbí oblast pod Makarskou…ale…je to dálka a mám z toho trochu obavy. Malé příští léto budou bez 3 měsíců 2 roky a přemýšlím, jak by bylo nejlepší s ní jet a jestli vůbec. Jezdíte s tak malými dětmi? A nepřespáváte třeba v Rakousku (že dělíte cestu napůl)?? Jak děti cestu zvládájí? A asi je lepší jet na noc, aby bylo dítě unavenější, že? :-)
Díky za rady ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
275
23.8.15 20:29

Ahoj, s dvouleťákem je to horší jak s miminem, více si uvědomuje kde je, navíc mu může vadit omezenost v autosedačce, pokud pojedete, tak určitě dělat pauzy, kde se dítě může proběhnout a taky pokud bude bez plín, tak mít s sebou v autě nočník, moje známá ho s sebou zapomněla a dítě měla už bez plín, ale do trávy a ani na záchod se malému nechtělo, tak se jim stalo během cesty pár nehod a zbývalo asi 5h do cíle a malej seděl v pročůraný autosedačce. Jinak dítě se určitě u moře vyřádí, pro ně je to jako ráj, v tom nevidím problém, já bych ale nejela z toho důvodu, že bych musela pořád něco hlídat a to pro mě není dovolená. Ale druhým radím ať jedou a užijou si sluníčka. :) Já bych jela minimálně s 6ti letým dítětem. Kdy už si dítě plně uvědomuje následky toho, co dělá. Protože dvouletýmu nevysvětlíš, že nesmí to a to.. :zed: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
23.8.15 20:39

@Adeelka27 jeli jsme letos, i když trochu kratší trasu. Záleží, jak moc je dítě zvyklé v autě, naše třeba je, takže to bylo vcelku v pohodě. Dětem jsem koupila kapsáře na sedačky, kde měli všechno co potřebovali - pití, sušenku, hračky na zabavení, ubrousky, pytlíky na blití :mrgreen:, náhradní pleny, náhradní oblečení - když se pokecali, nemusela jsem lézt do kufrů. Dali jsme jí tedy pro jistotu plenu, aby nepročurala sedačku, přece jen na dálnici nejde zastavit hned, když řekne. Nočník jsme měli taky, trůnila na odpočívadlech. Klimatizaci jsme pouštěli jen na nohy, aby neochraptěli. Pokud pojedete takhle daleko, vzala bych to na noc, aby většinu času prospala. Nebo cestu rozdělila na dva denní úseky. Souhlasím, že s miminem je to jednodušší než s dvouleťákem, na druhou stranu když je jen jedno dítě - je to pohodovější - ty naše se ke konci z nudy už pošťuchovali a hádali a to bylo krapet o nervy, hlavně pro řidiče :mrgreen: Jestli vůbec jet nebo nejet a jestli si to tam dítě potažmo rodiče užijí nebo ne, to je na konkrétní zvážení, někomu to za to stojí, někomu ne, v tom ti asi neporadíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
23.8.15 20:53

My teda jezdíme s malým každý rok už od jednoho roku. Jezdíme vždy k Makarské nebo pod Makarskou. A musím říct, že cesty byly vždy v pohodě. Jezdíme většinou na noc, takže celou noc pokaždé prospal. Přes den jsme stavěli na benzínkach, aby se proběhnul. Pak vždy zase chvilku spinkal atd. Měla jsem z toho ze začatku taky obavy, ale bylo to opravdu super a hlavně jsme si to užili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
@JayLee píše:
@Adeelka27 nejela bych s tak malym prckem a daleko nikdo z toho nebude nic mit a ty nervy 8) s obouma detma jsme zacali jezdit az od 3 let kdy uz se nereisli cestovni postýlky jidleni zidlicky prcek vnimal uz co a jak a byl vic zbyklej na cestu ;)

asi dite od ditete a rodice od rodice..
my si to s cerstvou dvouletackou uzili. z cesty isem mela orapet obavy. puvodni plna byl iet na dvakrat- vyjet ve 4 v nnoci, ze bude spat tal 3-4 hodiny, pak jeste dve hodiny dame. nekde dame koupani pres dem, vecer dalsi 2 hodiny, prespime a druhy den stejne.
nakonec se manzel vzdy ptal, jestli teda uz zastavime. ja rikala, ze dokud je holka v pohode, tak se kede. a najednou jsme byli na miste. rano spala 4 hodiny. pak isme 4 hodiny zpivali, cvicili, jesli zeleninu, ovoce, hrali hry- kdo vidi to a to, co si myslim, ukaz to a to. pak nejaka pohadka na videu. odpp zase spala a pul hodiny po probuzeni uz jsme byli na miste, asi 100km nad dubrovnikem.
hlavne nejezdit o vikendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626

@Adeelka27 Jela bych proc ne..pokud mas obavy o spanek a pohodli najdi si na netu njaky Motel.ale ja ted Jela s 2.7 m do Ceska..4h do rakouska, 8 hodin vlakem(spaci kupe) do vidne a pak jeste 2,5 h k ceske hranici u Vranova.? Vyborne,,maly mel vic Energie jak ja. Jen bych priste jel i s muzem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 20:54

Jeli jsme do Itálie, synovi bylo 14m. Jeli jsme přes noc, vyráželi jsme cca v 19h, jak byl zvyklý chodit spát. Cestou jsme stavěli aby se manžel (řidič) prospal. Paradoxně syn spal krásně celou cestu a když jsme zastavili na spaní, probudil se :mrgreen: Pak se probouzel max když chtěl pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
23.8.15 21:02

@Adeelka27 Absolvovali jsme loni se synem 22.měsíců.
Cestovatel je asi takový, že 200m od domu se ptá kdy už tam budem a vydrží nepřetržitě i hodinu…Jeli jsme na noc, odjezd po večeři cca 20.30 do 20 minut byl tuhej :-) Jeli jsme asi 30km od Splitu a ikdyž jsme se střídali v řízení, tak jsme to nedali na jeden zátah.
Jsem celkem odpůrce tabletů, mobilů a tv, ale na cestu jsem souhlasila s tabletem plným pohádek prasátka Pepiny a bez ní si to nedovedu vůbec představit.
Syn byl od 5.00 vzhůru, kolem 7. jsme zastavili na pumpě s hřišťátkem na snidani a pak se snažili jet dokud nám dovolí. Díky pohádkám po 9 opět usnul a když se probudil byli jsme 50km od cíle, jeli jsme už kolem pobřeží, kdy sledoval moře a loďě. Na místě jsme byli v půl 12. Od 2.00 do 5.00 jsme spali na parkovišti.
Cesty jsem se bála, ale nakonec jsme to zvládli všichni celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
23.8.15 21:03

Jeli jsme s dcerou, když ji bylo 23 měsíců :). Osmihodinová cesta se nám protáhla na šestnáct a nejlépe to zvládala malá. Vyjížděli jsme kolem desáté večer. Přes den měla zapnuté cestovní dvd, snažili jsme se pravidelně zastavovat, když spala, tak jsme jeli co to dalo. Dodneška na tu dovolenou hezky vzpomínáme. Takže za mě, jela bych. A to podotýkám, že máme dítě, co je velmi živé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
23.8.15 21:09

Záleží, jak malá snáší cesty autem. Náš mladej uplně v pohodě, takže jsme s ním dali cca 14 hodinovou cestu a malej to zvládl prakticky líp než my s chlapem a to tu trasu jezdíme už X let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
23.8.15 21:43

@Adeelka27
Byli jsme letos. Male byl presne rok. Hrozne jsem se toho bala, paccestovani v aitosedacce moc nemusi. Nakonec to bylo super. Jeli jsme na noc, resp. cast noce. Vyjeli jsme cca kolem 1.30 ze Znojma. Mam tam babicku. Mala koukala a pak usnula. Pote jsme po hodinkach zastavovali. Ja ji vzadu zabavolala. Takze unavena jsem z tohobyla ja, mala v poho. Jela bych zas :)
A jeli jsme az pod Makarskou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
23.8.15 21:46

@Adeelka27 jeli jsme na makarskou ani ne se 14měsíčním synkem a cesta úplně v pohodě, jeli jsme na noc přes slovensko a madarsko že to odnás máme kratší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
23.8.15 22:03

Záleží na dítěti. Mám poměrně aktivní a hoooodně protivné 17m dítě, kamarádka má celkem pohodovou dvouleťačku. Letos jsme spolu byli na dovolené ve Slovinsku a holky jako by si to vyměnily - naše cestu zvládala nečekaně dobře, čekala jsem hysterii a ono nic. Dvouleťačka byla protivná za obě dvě. Nejezdili jsme teda delší cesty v kuse, ale času stráveného v autě bylo i tak dost. Takže s naší malou bych se toho nebála a jela klidně zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
23.8.15 22:04

Byli jsme letos poprvé a paráda…oba si to moc užili..cestu nějak zvládli..nic hrozného to nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
23.8.15 22:14

Poprvé jsme byli, když staršímu synovi bylo 14 měsíců, jeli jsme až na Peljašec, cca 20 hodin. Hlavní část cesty byla přes noc. Syn začal kňourat až cca poslední dvě hodiny před cílem. Do auta jsem brala tablet s pohádkami (ale v té době na něj odmítal koukat, pořádně se jím zabavil až letos ve třech letech). Zpáteční cestu jsme rozdělili s přespáním a prohlídkou Plitvických jezer.
My máme tu výhodu, že obě děti jsou v autě poměrně spavé, letos jsme byli znovu (Omiš) a oba cestu skoro celou prospali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí