Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na konci září se chystáme na dovolenou do Chorvatska. V době dovolené bude mít malá přesně rok. Cesta by měla trvat cca 8 hodin a nejspíš bychom jeli přes noc. Chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s cestováním u tak malého prcka.. Moc děkuji.. ![]()
Ceka nas to taky, ale v srpnu a o neco delsi cesta, tak si taky rada poctu zkusenosti ![]()
Taky ale se dvěma ročákama ![]()
A vidím to, že prostě pojedem dokud to půjde se zastávkama na půl hod třeba na protažení a když to nepůjde, někde operativně přespíme ![]()
@Hooupacka jojo, jezdíme takhle a v pohodě, jezdíme i delší, než 8 hodi a zvládají. nejdelší úsek přes noc, prospí to v pohodě ![]()
Jeli jsme takhle loni, mala mela presne 11m, a byla to snad nejlepsi dovolena. Cesta byla v pohode, mala ji celou prospala, delali jsme casteji pauzy, nechali jsme ji protahnout, najist, napit a jeli jsme dal, jak jsme se rozjeli, tak hned zase usnula.
Taky nás to za měsíc čeká. Jedeme 1000Km, chceme to jet na noc, aby děti v autě spali. Copak kluci, ty už to snad dají v pohodě, malé bude těch 11 měsíců a z toho mám trochu strach.
I když určitě to dopadne tak, že ta bude nejhodnější a pánové budou prudit ![]()
Taky jsem zvědavá na zkušenosti, chceme jet v létě do Slovinska, malé bude rok a půl.
Zatím se toho trochu bojím, protože cesty v autě jsou boj. Spoléhám na to, že se nějak přeskupíme v autech, abych nejela s malou sama, jinak to bude na špunty do uší ![]()
Tak já mám zkušenost jen s 6ti hodinovou cestou na Slovensko…poprve když měl prcek rok a to jsme jeli pres den-byla to hrůza
a podruhe kdyz mu byli 4 a to jsme jeli pres noc a celou cestu krásne spal ![]()
Když by jsme zas někam jeli, klidne i dal, tak jedine přes noc.
Tak já mám zkušenost s cestou na sever Itálie s rok a půl starou dcerou, k jezeru Garda. Z Prahy nám to trvalo i se zastávkami a zácpou u Mnichova cca 12 hodin. Tak jak dcerka před tím zvládala dobře cestování skrz republiku, tak pak asi 3 dny nechtěla vlézt do auta. Bylo to na ní dost dlouhé. Cesta zpět mi přišla lepší, ale i tak dcera měla chvíli odpor k autu.
Příspěvek upraven 17.05.15 v 08:49
Vloni jsme bylo malému 11m. a jeli také jsme do Chorvatska (1300km), cestu zvládl dobře, jeli jsme většinu cesty v noci a přes den se dělali přestávky, aby se mohl protáhnout na dece. Snažili jsme se najít odpočívadla a pumpy s dětskými hřišti, aby si trochu poblbnul.
Letos jedem znova a jsem na to zvědavá, už tolik přes den nespí ( 22m.), ale zase už je schopný chvíli koukat na pohádky, tak to jistí televizka v autě a ségry, které se budou muset víc zapojit ( vypravění, čtení, podávání svačinek a pití…)
. Jinak pobyt u moře zvládl úžasně a všichni jsme si dovču užili.
Jeli jsme takhle vloni, detem byl presne rok a tyden.
Vyrazili jsme asi ve 4 rano, takze 3/4 cesty prospaly. Chodila jen dcera, syn jeste ne. Tak jsme ho nechali na odpocivadelch ruzne lezt po lavickach, aby se protahl. A cesta probehla uplne bez jedine chyby!
Jen jsem mela s sebou v aute ruzne „nove hracky“, kdyby byla krize (vcetne gumy z trenek, na kterou jsem pevne nasila ruzne velke knofliky, maslicky a rolnicky, na kazdy konec patentku, a pripla na takove to madlo nade dvermi, aby tuhle nadheru mely deti u sedacek
). Cesta zpet byla v noci a spaly take tak 3/4 cesty. ALE doporucuji nastavit si pobyt mimo hlavni pobytove dny, jeli jsme ctvrtek az dalsi pondeli, v patek, sobotu, nedeli, to bych mela dost obavu z dopravy a stat s detma v dopravni zacpe, tomu jsme chteli na 100% predejit! Jinak ackoliv jsme meli all-inclusive, vzala jsem pro jistotu krabicky jidel (takove ty od Hami, plastove) a kasi ve sklenicce na vecer (od Babylove), a docela s tim zahybaly! Jidlo z hotelu moc nechtely..
Do more chodily v Swim safe „ctvercich“ a byla to pecka.
@elinka90 píše:
V září v Chorvatsku si moc už sluníčka neužijete
Nesmysl.
Zakladatelko, dobrý věk pro delší jízdu autem, dáte to s prstem v nose a pravděpodobně celou cestu dítě bude v limbu ![]()
@Tdnka díky za zážitek s dvojkama, taky bude asi chodit jen jeden ![]()