Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prvni tehotenstvi jsem prozila v UK a litala jsem behem tehotenstvi asi 6×. Naposledy jsem letela sama ve 32tt kdy jsem se stehovala zpet do CR. Potvrzeni jsem od lekare mela (jak od Uk tak z CR) ale nikdo ho po me nechtel.
Vsechny lety byly bezproblemove.
Podle me je pro tehotnou lepsi letadla par hodin nez cesta autobusem/autem 10 a vice hodin ![]()
@Carrie Bradshaw zvlastni je, ze to tolik tehotnych zen prezilo a nikde se nepise jak nekdo porodil v letadle
@annaei píše:
@Carrie Bradshaw zvlastni je, ze to tolik tehotnych zen prezilo a nikde se nepise jak nekdo porodil v letadle
nechapu, jak tahle informace souvisi s mym prispevkem.
Rekla jsem tady svuj nazor a to, co mi rekl muj lekar, kdyz jsem chtela letet ve 24tt. Jestli zakladatelka poleti, to si musi rozhodnout nakonec sama.
Neprisla jsem se hadat s ostatnimi ![]()
@Carrie Bradshaw Tak v dnešní době doktoři zakazují všechno pro jistotu. Většina těhotných je zbytečně na neschopenkách kdyby něco náhodou. Přitom pokud člověk nemá komplikace tak muže dělat relativně cokoliv
@annaei ano, to je pravda a taky jsem proti tomu, tehotenstvi neni nemoc. Neschopenky jen tak nechapu. Ja jsem do 8. mesice treba posilovala prave se svolenim dr. A letet mi presto nedoporucil.
@annaei píše:
Tak použij google a vyjede ti několik žen, co porodily během letu nebo těsně po přistání za asistence stewardů. Ale tak když to těm ženám nevadí, že se v případě komplikací nedostanou do nemocnice, tak ať si klidně létají.
@lucenka Tak to by člověk musel přestat jezdit autem a nejlepe strávit celý těhotenství v nemocnici