Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ou píše:
Nejde ta logopedie domluvit on-line?To zní pekelně i kdyby to bylo nejpasivnější dítě na okrese…
Respektive nemůže vás tam hodit nějaký kamarád/ka, příbuzný, kdokoliv?
To myslíš vážně? Zrovna Ty, která se tu prezentuješ jako diagnostička úzkosti a depresí? Víš vůbec, co ta logopedie je ao čem je?
Online nemá vůbec žádný smysl.
Na jedno z mych deti platilo vzbudit rano driv. Jakykoliv dopravni prostredek ho pak okamzite uspal. Auto, bus, vlak…no jak potom nazpatek, nevim.
Hrajes si s nim nebo si hraje sam? Zkus se pridat, pak se lip ovlada jakym zpusobem si hraje a dele to vydrzi. ![]()
Asi neporadím jen můžu vyjádřit soustrast, náš čtyřleťák dá max půlhodinu a na konci teda bývám zpocená až na zadku, je to prostě výživný, má teda teď období že chvíli vydrží u Albi tužky tak to taháme všude sebou a ještě teda uplácím (i když to není výchovné) ale ví že když cestu zvládne aspoň relativně v klidu může si pak třeba v krámě vybrat něco dobrého k sváče nebo tak…
A ještě teda záleží jaký je to vlak, pokud třeba kupéčkový rychlík a podaří se nám mít kupé sami pro sebe tak to neřeším a nechám ho jančit, aspoň k nám pak nikdo nechce přisedat ![]()
@Lucie_Sx píše:
Tak prestup dobry.
Hodina a pul v kuse by bylo horsi.Mozna se k nemu nehlasit…?
To už mě taky napadlo ![]()
@Lenka_Hal ve vlaku neusina. Hry hrajeme spolu. Dneska jsem měla 5 různých. Já jsem se snažila a on házel kartičky po kupé.
@Medičkaa Úplatky pomáhaly v těch 4 letech. Teď je průšvih, že dopoledne sedí ve škole a aby seděl hodinu ve vlaku je na něj moc.
Nebavi ho treba cisla? Dat mu stopky, aby treba stopoval, jak daleko jsou od sebe stanice, jestli je to courak? Jednou jsme koupili takove magneticke panacky a deti zkousely, na cem vsem drzi a celkem dlouho jim to vydrzelo. Na chvili tablet, na chvili jidlo… Stridat aktivity.
Jinak ja obcas jezdim se trema a na neco takoveho, ze budou v klidu sedet, jsem davno rezignovala. Kluk tam jednou olizal okno, sedacku a tyce a druhy den blil (bylo mu tak 5-6)
.