Cestovní kufr - jaký koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
28.7.16 11:27
@Ivan PPZ píše:
Pak se dají u Vietnamců koupit i veliké kufry do 900,– Děti na tábor dostávají tyhle, protože každý rok je spousta zavazadel zničená- utržená držadla, kolečka, zipy… A to jsou ty kufry v BUSe a v přívěsu. Nicméně trvám na tom, že předraženost je velmi subjektivní pojem. Pro někoho je to Superb, pro někoho Mercedes SLK a pro někoho i Fábie.
Takže úvodní dotaz by mohl být třeba: co mi doporučíte za kufr na dovolenou do letadla- do 2.000,– Kč?

Já jsem člověk přímý, já na nějaké naznačování neslyším. Stačilo položit doplňující dotaz, pokud ti ten můj v úvodu nepřišel jasný. A nebo se na to vykašlat, když tě tak prudí, že můj dotaz není dostateně podle tvých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
28.7.16 11:30
@berusa.m píše:
@Ivan PPZ Samsonite jsou kvalitní ale jsou předražené. Chápu manažery, kteří jsou 2× měsíčně v letadle a potřebují kvalitu a také se jaksi reprezentovat. Ale turisti, co létají max. 2× ročně nic takového nepotřebují. Obyč. neznačkový kufr udělá stejnou službu.

Nesouhlasím, pro mě Samsonite předražený není, kvalita vs. výkon je odpovídající.
Používám ho několik let a neměnila bych.

Před tím jsem měla nějaký levnější kufr z Makra, značku už nevím, po pár použití se rozbil zip, kolečka šly šejdrem, prostě šmejd. Takový kufr je pro mě předražený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.7.16 13:03

Doporučuji značku Samsonite. Za některé kufry si sice připlatíte, ale mají i levnější přesto kvalitní. Já jsem s touto značkou velice spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
28.7.16 13:35
@tiffany píše:
Ale kde ty levné kupuješ? Kam mám zajít? Nebo hledáš na netu?

kupovala jsem před pár týdny (možná měsíci :mrgreen: ) v Lidlu, mají je tam pravidelně, pokud na ně nechvátáš. Prodávají různé velikosti buď samostatně nebo já mám sadu menšího a většího kufru. Nevím jak hmotnost, neřešila jsem, nelítáme s nima, ale použila jsem je už několikrát a dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.7.16 22:43
@Moise píše:
kupovala jsem před pár týdny (možná měsíci :mrgreen: ) v Lidlu, mají je tam pravidelně, pokud na ně nechvátáš. Prodávají různé velikosti buď samostatně nebo já mám sadu menšího a většího kufru. Nevím jak hmotnost, neřešila jsem, nelítáme s nima, ale použila jsem je už několikrát a dobrý

Tak to jsem je prošvihla. Já je právě chci vyloženě do letadla. Do auta máme jiná zavazadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
31.7.16 14:33

Já poletím v září poprvé letadlem. Kufry žádné nemáme a půjčovat si nechci, protože se bojím že by se nmohl zničit.
Takže zatím mám malý příruční kufr, se 4 kolečky za 499kč, látkový koupen v Globusu. Vypadá velmi dobře :).
Velký zatím vyhlížím. Chci zkusit mrknout různě po obchodech (třeba budou mít nějaký dobrý v akci), pak si chválí kufry z Tesca a ještě jednou zkusím ten Globus (velký se mi tam minule nelíbily). Jinak Samsonite si hodně chválí, ale taky se mi nechce dávat za kufr víc jak 2000, když vím že pak několik let bude ležet patrně v šatně :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.7.16 22:11
@radusf píše:
Já poletím v září poprvé letadlem. Kufry žádné nemáme a půjčovat si nechci, protože se bojím že by se nmohl zničit.
Takže zatím mám malý příruční kufr, se 4 kolečky za 499kč, látkový koupen v Globusu. Vypadá velmi dobře :).
Velký zatím vyhlížím. Chci zkusit mrknout různě po obchodech (třeba budou mít nějaký dobrý v akci), pak si chválí kufry z Tesca a ještě jednou zkusím ten Globus (velký se mi tam minule nelíbily). Jinak Samsonite si hodně chválí, ale taky se mi nechce dávat za kufr víc jak 2000, když vím že pak několik let bude ležet patrně v šatně :(.

V pátek se manžel vypravil po krámech, ale v Globusu už žádné neměli, nakonec jsme koupili dva v Tescu. Uvidím, co to vydrží a jak moc budou u nás vytížené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.10.16 15:15

Jo a jinak velký skořepinový jsem koupila v Brně v obchodě - Batohy a brašny, byl akorát ve slevě. Cestu do i z USA přežil :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.18 21:13

kufr

Lauro mám ztadyma kufr Apollo ten úplně velký.. když jedem na dovču tak do něho sbalím věci pro celou naši rodinku a jede se, je hrozně prostornej já sem určitě spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 19:47

Nikdy jsem kufr do folie nebalila, a to mam trochu drazsi kufr samsonite, pres 8 tis. Cestuji velice casto (pracovne), nekolikrat za mesic, kufr drzi uz nekolik let, odreni a poskrabani je nutne zlo, tomu se vyhnout neda. Samsonite je opravdu “drzak”, trochu mi vadi samotna vaha kolem 5 kil, ale odlehcenou verzi za 15 000 uz jsem opravdu nechtela.. Pokud necestujete tak casto, levnejsi, presto kvalitni varianta je Delsey.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 20:04

To je standardni vaha u vetsiny skorepin okolo objemu 100l…
Kdyz tedy pominu ty, co jsem jiz zminovala.. 2-3kg ale za vice penez..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
3.7.18 11:06

Obnovuji diskuzi :-) Zajímá mě jaké máte zkušednosti s kolečky na kufru? Stalo se vám někdy že je při přepravě rozbily, utrhly? Koupila jsem nový skořepinový kufr na kolečkách a zdá se mi, že vyčnívají tak, že je určitě kdosi urve :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65519
3.7.18 11:36

@kruel no to urve,to je bohužel časté.
Já právě hledala kufr s kolečky tak,aby byla kolečka napůl skrytá .jako že kouká jen půlka toho kolečka jestli rozumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
3.7.18 11:47

@kruel Ano, jak pise @Petra Z Kufr s castecne skrytymi kolecky mame i po nekolika cestach letadlem v poradku. Kufry s celymi kolecky venku jsou s rizikem poskozeni (a bohuzel castym). Ale na cestovani mimo letadlo jsou mozna i lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.18 16:22

Vetsina kufru se 4 kolecky je ma vic “vystrcene”, ty dvouloleckove byvaji trochu zapustene. Ja jsem trvala na 4 koleckovem, zatim drzi a ma teda nacestovano…az mi jednou na pas prijede bez kolecka, tak jdu rovnou na letisti na reklamace:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí