Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky,
prosím o radu…
Moc se mi líbí jedna cestovní postýlka s přebalovacím pultíkem.Hodně s mužem cestujem a tak cestovní postýlku určitě potřebujem, nechce se mi ale kupovat cestovní i dřevěnou.
Vymyslela jsem to tak, že bych do cestovní postýky na spaní doma vkládala kvalitní kokosovou matraci a na cesty ji vozila jen tak, jak se má(tzn.s tou tenoulinkou matraci od výrobce).
Nemůže to dítětí njak vadat?
Díky všem zkušený ![]()
Ahojky, napíšu jak jsme to dělali my. Jelikož jsme také hodně na cestách, měli jsme také jen 1. postýlku - cestovku a dvě matrace. Jednu tvrdou, kokosovou na doma a jednu měkčí (srolovatelnou), kterou dávám ještě na tu od výrobce, protože ta se mi nezdá být kvalitní. Malá si na postýlku zvykla a je fakt, že nikdy neměla problém s usínáním v cizím prostředí, protože byla ve své postýlce, na kterou byla zvyklá. Jen bych kladla důraz fakt na kvalitu té postýlky a hlavně těch matrací (s certifikátem). Hodně štěstí a papa Šárka
No pokud tam dáš normál matraci, tak si myslím, že problém není. Ty původní k postýlkám opravdu nejsou úplně nej na denní spaní, ale když dáš pořádnou…
G
Ahojky,
souhlasím s výše uvedeným. S kvalitní matrací je to v pohodě. Kamarádka takhle má malýho už přes rok.
Ještě bych Ti doporučila pro začátek koupit závěsné dno, pokud není přímo u postýlky. Dolů je totiž docela hluboko, na to dávat tam novorozeně. štastný výběr
Peťula
My se hodně pohybujeme mezi Prahou a Brnem, v Praze máme dřevěnou, ale v Brně už jen cestovní, kterou ještě využíváme na další pobyt mimo tyto 2 města.
Do cestovní jsme koupili normální matraci a Tedýsek v ní spával skoro od narození a bez problémů. Zvykl si, že má postýlky 2 a obě je má velmi rád
On je takový postýlkový dítě.
My teda máme obě, jednu v ložnici a jednu v obýváku. V té cestovní v ložnici spí Áďa přes den a večer v ní usíná, pak ho přenášíme do dřevěné. Když spí s námi v ložnici, tak se furt budí, chce prso. V té cestovní teda máme normální kvalitní matraci. Jen si říkám, kolik toho ta cestovní může vydržet, až v ní začne poskakovat, jestli vydrží ta síťka. Taky bych doporučovala nějakou hodně kvalitní.
Martina
Určitě to tak jde, už jsem to viděla u víc lidí, pro malinký miminko se dá dokoupit závěsný dno,aby bylo výš. My jsme doma taky občas použili cestovní a do ní jsme dala matraci z normální.A aspoň se Domča nezamotával nožkama do šprušlíků. Moc se mu tam ale nelíblo.
Hodně cestujeme s cestovní postýlkou a dokážu si představit, že bych jí používala i na doma, ale máme i normál dřevěnou!!! S koupenou nomál matrací a závěsným dnem, si myslím, je vše jako u dřevěné!!!! Nevidím nic co by mohlo vadit!
Jen bych tedy doporučila opravdu to závěsné dno, neboť né jen, že je to hluboko, ale mám někdy pocit, že je tam dole docela dost frišno, tedy, že je chladněji ![]()
Investujte do kvalitní cestovní a máte vystaráno
Kdybych to tušila, tak bych asi taky pořídila jen cestovní!
Danny
Ahoj, absolutní souhlas a ještě dodám, že to oceníš, až se dítě začne samo stavět a pohybovat. V cestovní postýlce si ruku ani nohu „nešprajcne“ a hlavičku neotluče.
Navíc oceníš možná i tu variantu, že kdyby si náhodou dítko vymrčovalo tvoji pozornost nebo přítomnost pláčem při usínání (pokud ho budete učit spát samotné), víš, že se mu právě nic z výše uvedeného nemohlo stát a třeba počkat ještě chvilku, než za ním přiběhneš
(neříkám, že je to účel té postýlky, ale rozhodně jsem klidnější)
Bubu
Mam 20 mesicni dvojcata. Na zacatek jsme meli pujcene drevene postylky, ale po par mesicich zacala Romanka vrazet hlavicku mezi spruslicky. Stejne jsme potrebovali koupit cestovky, tak jsme je zacali pouzivat i na doma… samozrejme se zdravotni matraci. Mame postylky s oteviracim vylezem, kapsou a taky s tou vlozkou na novorozence, kterou jsme nevyuzili, protoze jsme je kupovali pozdeji. Jsou to zekiwy a vydrzi i hopsani nasich ne zrovna drobnych deticek:-) Radecek uz z ni vyleze sam i kdyz neni otevrena, tak davame na spani spacacky, abychom zabranili padu. Ale je fakt, ze dvojcata radi jako komando a nikdy zadny uraz z postylky nemela… Klepu na drevo:-)
Ahoj holky, pročítám to tu a napadá mě snad jen jediné mínus oproti normální postýlce a to to, že není zespodu odvětraná. Předpokládám totiž, že tu kvalitní matraci dáváte na tu zespod tvrdou cestovní, takže to vůbec nedýchá a na to provětrávání se docela klade důraz. Nebo tu kvalitní dáváte rovnou na ty tyčky? To asi ne, že jo?
My používám cestovní postýlku jen na cestách a doma mám a měl dřevěnou. Taky jsem původně uvažovala jen o cestovní, ale přeci jen ta dřevěná je bytelnější, když se dítko začne stavět a blbnout.
M.
Díky moc za názory…To jsem chtěla slyšet…
S tim větráním nevím…Snad to chce občas tu matraci vyndat, ale je to pracné ![]()
A co značka postýlky? Co doporučujete?