Čevabčiči v troubě - jak udělat v troubě?

7566
1.8.13 22:34

Čevabčiči v troubě

Kuchařský analfabet opět potřebuje poradit :P

Chtěla bych udělat čevabčiči, ale nechce se mi to smažit na oleji - jak píší ve většině receptech. Můžete poradit, jak je udělat v troubě?
Myslím, že je takhle dělali ve školní jídelně a bylo to lepší, než smažené.

Děkuji :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

3434
1.8.13 22:40

@Lenka512 A nedělali to v té jídelně třeba tak, že to jakoby smažili v troubě? Někdy se to tak dělá, normálně se dá olej do plechu a šupne do trouby. Ale normálně bych to dělala jako sekanou, trochu podlít a dát péct, ze začátku zakryté a až to bude měkké nechat ještě chvilku opéct, aby to chytlo barvu ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9092
1.8.13 22:40

@Lenka512 normálně uválej šišky, dej je na plech, podlij trochu vodou, já přidávám ještě trošku uzeného na kostičky a česnek (šťáva má pak dobrou chuť) a peču při 180°C, dobu ti neřeknu, musíš zkoušet :) Já takhle dělám i karbanátky, nemám to ráda smažené na oleji, ono je to tučné samo o sobě dost ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10862
1.8.13 22:41

Čevabčiči jsou jako karbanátky, ne? Ty jsem uplácala, lehce omatlala olejem (nalila jsem trochu oleje do misky a popatlala rukou), plácla na pečící papír na plech a strčila do předehřáté trouby ca na 180°C. Kontrolovala jsem, a když zespoda zhnědly, tak jsem je obrátila a dopekla. Prý byly lepší než smažené (nebyly tak mastné).

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13075
1.8.13 22:42

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 17:46

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23854
1.8.13 22:52

Já mám psáno 30 minut u sebe v receptu

Příspěvek upraven 01.05.15 v 10:59

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15977
1.8.13 22:55

Já co jde, tak taky peču. Tento (nebo minulý?) týden jsem dělala koblihy. Na oleji je nemám ráda a pečené byly vynikající bez kapky oleje. :palec: Čevabčiči dělám jako Knihomyš.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7566
1.8.13 22:57

No, já to prostě potřebuju napsat přesně. Třeba:
Pečeme půl hodiny při 180°C :mrgreen: :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48873
1.8.13 23:03

My pečeme karbanátky v troubě, dám je do zapékací mísy, podliji je troškou vody a peču je jako maso.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9092
1.8.13 23:06

@Lenka512 ono je u hodně jídel těžké říct přesnou dobu, každému peče trouba jinak. Já to prostě nechám nějakou dobu péct a pak plech vytáhnu a jeden kousek zkusím rozkrojit a vidím, jestli to stačí nebo ne :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7566
1.8.13 23:09

@Verca1989 jojo, ale alespoň pro předtsavu. :palec:
Takové to „pečeme do zhnědnutí“ je pro mě dost nejasný pojem :mrgreen:

Jinak sekanou nebo karbanátlky nedělám…
Ale děkuji všem. :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3434
1.8.13 23:10
@Lenka512 píše:
No, já to prostě potřebuju napsat přesně. Třeba:
Pečeme půl hodiny při 180°C :mrgreen: :palec:

To je těžký, záleží, jak ti peče trouba a taky jak velký ty šišky uděláš. Nechala bych to tu půlhodinku a pak zkusila, jestli je to měkké a vevnitř propečené ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48873
1.8.13 23:17

Karboše peču tak 30 min. na 200 st., když si nebudeš jistá, tak jeden vyndej a rozkroj ho.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
48791
1.8.13 23:35

Já dělám čevapčičí, karbanátky jakékoliv (masové, zeleninové, sýrové) tak si vezmu tetanový hrnec, potřuho štětečkem olejem (takže minimum oleje) a zprudka opeču obě strany, aby se to zatáhlo a pak vyndám na talířek na který dám papírovou kuch. utěrku tak položím karbanátek na to a pak přendám do skleněného pekáče z víkem a až mám všechny tak zprudka opečené, tak nechám dodělat v troubě.
Ale neopečené do trouby nedávám ani nepodlívám vodou, že to už by mi chutnalo jinak né jako karbanátek, ale jako sekaná.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama