Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jooo a ještě mi teď na čezu řekli, že si na on line nemůžu měnit platbu jak já chci že vždy jim to musím zavolat dopředu!!!
tak teď nevím jestli jsem udělala dobře nebo ne
Ahoj no jukejte co mi napsali z čezu při dotazu že jsem se právě dozvěděla že comfort má jiné ceny než e tarif…
týkající se cen elektřiny v roce
2014. U produktové řady Comfort je již zveřejněn ceník, který
bude účinný od 1. 1. 2014 a cena silové elektřiny bude o 15%
nižší. Pro produktovou řadu eTarif bude ceník na rok 2014
zveřejněn nejpozději 1. 12. 2013. Ceny elektřiny pro eTarif na
rok 2014 ještě nejsou známé.
Ahoj,
já včera našel ve schránce od čezu dopis. A přemýšlím zda nastavit FIX tarif anebo nechat to co je nyní. Myslím, že cena elektřiny půjde dolů a FIX se nevyplatí.
@Pan Tau
fix se určitě nevyplatí
ale nejde mi do hlavy jak to že každý tarif bude mít asi jiné snížení
comfort 15%
Ahojky ![]()
Chci se zeptat, kdy zadáváte odečet elektroměru, oni vás nějak upozorňují na to, že je třeba udělat samoodečet, nebo kdykoli kdy chcete ten samoodečet zadáváte? Díky za odpovědi ![]()
Dámy, využíváte některá Čez online? můžete mi popř. napsat sz? Chci se na něco zeptat a jejich zákaznický servis asi už víkenduje
děkuji
@pvmr díky, minulý týden jsem platila doplatek za plyn a měla jsem tam fakturu i číslo účtu atd, tak jsem to zaplatila dřív než mi došel dopis domů… dnes tam mám konečně i fakturu za el. je tam ale napsané NEVYPLACENO 400Kč a jen splatnost a var. číslo… číslo účtu a jiné podklady jak u plynu tam nejsou. První jsem si myslela, že to je určitě doplatek, ale pak jsem si všimla, že mi na další měsíce snížili zálohy, což je divné…
nevíš náhodou proč píšou nevyplaceno?
chtěla jsem to už dnes převést ať mám klid, takhle budu muset počkat na dpis…
@rebeccca ono jim to někdy hodně drhne, a později se objevuje to, že je to uhrazeno, my máme třeba vše placeno inkasem (odejde to např.13.1. a 14.1-16.1. tam máme vedeno dlužná částka)
Myslím, že těch 400kč u elektřiny je přeplatek -to musíš mít jasně napsané na faktuře, proto ti snížili zálohy, a těch 400kč, se ti bude převádět do dalšího zúčtování, pokud si o to nenapíšeš, že chceš přeplatek vrátit na účet
Tak nějak to chápu já ![]()
@pvmr no jasně to bude napsané až v tom dopise
, tady je prostě jen napsané nevyplaceno… zas mě zaráží že je tam udaná splatnost a var. číslo…
ale zas ty snížené zálohy mi značí přeplatek…
jsem tak zhruba čekala, že buď budu doplácet málo nebo nic, podle spotřeby, takže nevím fakt… ![]()
když jsem měla nedoplatek toho plynu tak tam bylo napsané Před splatností nebo přímo nedoplatek, už nevím, ale určitě ne Nevyplaceno
Tak děkuji za tvůj čas, počkám na dopis
![]()
@rebeccca nám teprve vyučtování za elektřinu příjde, ale z plynu nám přišel přeplatek 46kč a u něho máme napsáno převedeno, tak nevím co znamená nevyplaceno - jedině, že by to teprve měli k nějakému datumu vyplatit ![]()
tak promiň, že jsem ti moc neporadila ![]()
@pvmr ale jo děkuji
já jak jsem to ráno zapla tak jsem si byla jistá, že doplácím, ale teď fakt nevím kvůli těch záloh… ale samozřejmě jsem si ty zálohy šupla zase nahoru… raději ať vrací než abych doplácela příště ![]()
u toho plynu máš super ten přeplatek, já jsem doplácela 500 Kč, ale jsem potěšená, že asi hodně vařím ![]()
tak snad vám vrátí i za el. ![]()
@rebeccca tak ono taky záleží jaké má kdo zálohy, že
Vařím denně, takže nějaký ten odběr taky je ![]()
Jj, to jsi udělala dobře, že sis ty zálohy zase zvedla
Já doufám, že vracet za elektřinu budou, příští týden je odečet, tak brzy uvidíme ![]()
@pvmr jojo, my jsme měli odečet 15.1 a dnes se tam objevila ta částka…
tak jsem nečekala tak dlouho…tak snad to bude ok:)