ČEZ, poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1128
9.3.14 13:37

@radkka Postřehnutelný to nebylo, jinak by se to řešilo. Jen, že člověk poctivě platí všechny složenky, všechno včas, je v klidu a pak přijde tohle. Tou dobou na vyřízení reklamace, se přišlo o čas, takže nezbývá než zaplatit a řešit to zpětně což je na palici, jelikož fin. rezerva je 9000 Kč, od té doby co to vyšlo na povrch, se ušetřily 2000 Kč a 6000 Kč se musí během tohoto týdne někde splašit a půjčky mi jsou proti srsti. Je to prostě hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.3.14 13:39

@Aneta.Berg A nešlo by se s nimi domluvit na splátkách? Třeba aspon aby se to rozdělilo do dvou nebo tří měsíců, to by ti určitě pomohlo. Rodiče nebo někdo z rodiny by ti nepůjčil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
9.3.14 13:49

@radkka Splátkový kalendář mi zamítli kvůli podané reklamaci. Rodina je na tom finančně bledě… vyřeším to asi prodejem „nepotřebných věcí“ - prodám chytrý telefon a vrátím se k „hloupému“, to samé s televizí, nějaké plesové hadříky a snad to tu „šestku“ dá. Z půjček je mi fakt zle i od kamarádů. Ale za právníkem zajdu, protože tohle se může kdykoli opakovat a může to dostat do problémů kohokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.3.14 13:55

@Aneta.Berg Aha, jasné no, já půjčky taky nerada, ale kdyby to šlo aspon od té rodiny… tak snad se ti to takhle povede dát dohromady.
Určitě za ním zajdi a když si vzpomeneš, tak napiš, jak se to vyvinulo, docela by mě to zajímalo, protože tohle se fakt může stát každému, je to děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
9.3.14 14:03

@radkka Dám vědět, ale asi to bude běh na dlouhou trať, tak uvidíme. Pokud by se našel ještě někdo kdo by k tomu měl cokoli říct, ať se ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
10.9.14 15:12

Nové odběrné místo - jak dlouho jste čekali na připojení?

Chtěla bych se zeptat, zda má někdo podobnou zkušenost a jak jí řešil.

Stavíme nový RD. Loni v červenci jsme zaplatili ČEZU zálohu na napojení (celkem 12500 Kč), v září nás spojili se stavební firmou, co mají přípojku realizovat, letos v květnu dostala stavební firma na přípojku stavební povolení, byli si zaměřit ostatní sítě a od té doby se nic neděje! Urgujeme je každý měsíc, pořád tvrdí, že už čekají jen až se jim uvolní „kapacity“, slibovali zhotovení do půlkdy srpna - nic. Pak do půlky září - nic… Tvrdili, že ale termín od Čezu mají až do 15.10.2014 což by bylo ještě ok, ale pak jsem volala na ČEZ a tam mi řekli, že firma má termín na realizaci dokonce do února 2015!!! Tak jsem se zhrozila, protože chceme teď v říjnu už kolaudovat a bez elektřiny to půjde dost těžko… Jinak stavíme u Kladna a firma je Uniservis Hašek - také máte s touto firmou špatné zkušenosti? A jak rychle vás napojili jiné firmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
10.9.14 15:34

No nepotěším tě, my čekali na přípojku elektřiny asi 1,5 roku, bylo to to první co jsme zařizovali a poslední co bylo uděláno. Taky jsme urgovali (sousedi rovněž, ti se měli už stěhovat), zkoušeli to zařizovat přes někoho známého. Nepomůže nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
10.9.14 15:39

@Nuníček tak to jsi mě fakt nepotěšila… :( my to právě řešili taky rok dopředu, stavět jsme začali až letos v březnu (v Čezu jsme žádali loni v červenci), ale nebrzdí to Čez, ale firma, se kterou má Čez smlouvu a která má přípojku zrealizovat… stavební povolení na ni už mají, ale nejsou schopný si na to najít čas… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
10.9.14 15:42
@tyna.andilek píše:
@Nuníček tak to jsi mě fakt nepotěšila… :( my to právě řešili taky rok dopředu, stavět jsme začali až letos v březnu (v Čezu jsme žádali loni v červenci), ale nebrzdí to Čez, ale firma, se kterou má Čez smlouvu a která má přípojku zrealizovat… stavební povolení na ni už mají, ale nejsou schopný si na to najít čas… :cert:

Jistě nejdřív ČEZ dělá projekt, pak různá územní řízení a stavební povolení, pak dělá výběrové řízení na realizační firmu a ta realizační firma to dělá, až když má volné kapacity, nám to dělali skoro v zimě, až bylo prostě vše ostatní nasmlouvané hotové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
10.9.14 15:49

@Nuníček no, tak my už taky čekáme „jen“ na uvolnění kapacit, ostatní věci kolem jsou už hotové… ale už čekáme zase 4 měsíce ani, tak už mě to rozčiluje, když se chceme už v listopadu stěhovat… :nevim: fakt to nejde nějak popohnat? Urguju firmu, urguji i Čez… po těchto peripetiích vážně uvažuji, že ČEz nebude naším dodavatelem elektriky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
5.11.14 23:51

Vyplatí se etarif nebo teď garant. U garantu se mi líbí, že se vám zafixuje cena elektřiny a pokud se cena sníží, tak se vám elektřina taky sníží. Mám comfort a včera jsem si na čez kalkulačce spočítala, že by pro mě byl lepší e tarif ušetřila bych až 1200,– ročně ale furt tomu nějak nevěřím, jestli tam není nějaký háček. Jinak platbu provádíme trvalým příkazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
6.11.14 07:46

@Alčák1
ahoj já vloni přešla na etarif a měla jsem na el. přeplatek o 1500 více, možná jsem míň topila ale prostě přeplatek byl, jediný co je že musíš platit přez inkaso nebo sipo, já mám ink., a je fajn to že nikam nemusíš volat a platit za to jen jim písneš zprávu a oni to vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
6.11.14 15:36

@Alčák1 včera jsem to přepočítávala a ten garant vycházel hůř než etarif, my máme etarif a jsme spokojeni. Jen nesmíš chodit něco řešit na pobočku, musíš komunikovat s nimi pomocí čezonline, a tak jak psala @Jája.U platit inkasem nebo sipem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
6.11.14 16:00

Tak dneska jsem přešla odpoledne na GARANT, zafixovaná elektřina do 12/2016 a pokud se ceny sníží, tak garant taky sníží - nerostou. Takže když za rok zvýší etarif, tak já na tom budu líp. No je to jak ruská roleta, buď a nebo. Pak dám v květnu po odečtu vědět, jak jsme na tom :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
6.11.14 16:04

@Alčák1 nám by ale taky měla jít cena elektřiny dolů, protože ji nemáme nijak fixovanou :think: no v některých věcech aby se čert vyznal 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný