@evulinda79 píše:
nikdy nikdo za celou existenci amalgámu nedokázal, že je škodlivý, naopak v jistých situacích je naprosto nenahraditelný, je to bohužel pouze byznys a lobování firem, které vyrábí bílé výplně, nic jiného
Mně se to teď nechce hledat, ale pokud se nepletu, prý se z amalgámu uvolňuje do těla rtuť (je tam sice pevně navázaná, ale výplň se postupně okousává a do těla se to pak dostává, byť v naprosto minimálním množství, ale zato dlouhodobě - jelikož v puse to máme roky) a především při odvrtávání starých výplní je ta rtuť ve vzduchu a dýchá ji pacient i lékař. Nejohroženější amalgámem jsou právě zubaři, protože ti tyhle výplně často odvrtávají.
@fenny píše: @pet p Protože ta, co je na pojišťovnu, není kvalitní a nestojím o to, abych jako těhotná/kojící měla jako bonus vrtání navíc až mi tu vydrolenou budou předělávat.
Aha, s vydrolenou nemám naštěstí žádnou zkušenost.
Mně se to teď nechce hledat, ale pokud se nepletu, prý se z amalgámu uvolňuje do těla rtuť (je tam sice pevně navázaná, ale výplň se postupně okousává a do těla se to pak dostává, byť v naprosto minimálním množství, ale zato dlouhodobě - jelikož v puse to máme roky) a především při odvrtávání starých výplní je ta rtuť ve vzduchu a dýchá ji pacient i lékař. Nejohroženější amalgámem jsou právě zubaři, protože ti tyhle výplně často odvrtávají.