Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ty ses dopredu neinformovala, zda pracuje plne na pojistovnu nebo si peci budes platit?
Tak se budes muset zeptat zitra jeste pred vysetrenim.
@Anonymní píše:
@cecetka Nezeptala, to se mám zeptat tedy tak před tím vyšetřením?
Ne tvl. Az za pul roku…
@Anonymní píše:
Ano. Jinak muzes byt nemile prekvapena a bez zaplaceni asi neodejdes ![]()
Tak pokud ti nic dělat nebude a jedná se o prevenci, tak na tu máš nárok jednou za půl roku na pojišťovnu. Pokud to tedy není nějaká soukromá ordinace, která nemá smlouvu s tvojí pojišťovnou. To se dá ale poměrně rychle zjistit na jejich webových stránkách.
My jsme tedy pri prvni prohlidce (registraci) u noveho zubare take platili. Ma to v ceniku a delal celkovou prohlidku + rentgeny. Divne mi to neprijde. Kdyz nebudes spokojena, mas pravo hledat jinde.
@Anonymní píše:
no před registrací poku nechceš platit a pak hledat jinde
@Kosopemi píše:
My jsme tedy pri prvni prohlidce (registraci) u noveho zubare take platili. Ma to v ceniku a delal celkovou prohlidku + rentgeny. Divne mi to neprijde. Kdyz nebudes spokojena, mas pravo hledat jinde.
Je to lekar od lekare. My to meli na pojistovnu ![]()
Záleží, jestli je to soukromá klinika, která nespolupracuje s pojišťovnami, nebo jestli je to zubař na pojišťovnu. To se dozvíte na stránkách zubaře, popřípadě tam můžete zatelefonovat ještě před návštěvou, ať pak nejste překvapená ![]()
Moje zkušenost je taková, že jsem celý život chodila k zubaři na pojišťovnu a dopadlo to tak, že teď musím všechno nechat opravovat na soukromé klinice za neuvěřitelné peníze. Kvalita je ale nesrovnatelně jinde.
Vstupní prohlídka na pojišťovnu trvala 5 minut i s čekáním, vstupní prohlídka na klinice trvala 20 minut. Není to jen o tom, že se podívá na zuby, jde taky o zhotovení panoramatického rtg snímku, malých bite-wing snímků, prohlédnutí zubů pod mikroskopem, zkontrolování dásní, postavení čelistí a zubů v nich a o spoustu dalších věcí. Úplně Vám rozumím, také jsem před časem neměla ponětí o tom jak to funguje a platit za vstupní kontrolu mě přišlo z principu na nic, ale potom jsem se o to začala více zajímat a pochopila jsem, proč to tak je.
Přeji zítra mnoho štěstí! ![]()
@Kosopemi píše:
my teda byli na registraci minulý týden a nic jsme neplatili ani za rentgeny ani za vyšetření. preventivky hradí pojištovna. Jinak mi zubařka vždy říká, co mi bude dělat, proč a kolik to bude stát.
A to máš velké štěstí, že máš zubařku, co bere…
Jaký kraj, jestli můžu poprosit?
@cecetka vsak ano, souhlasim. Proto pisu, ze pokud nebude zakladatelka spokojena, ma pravose poohlednout po jinem zubari. Moje prvni zubarka po me temer nikdy nic nechtela. Ted maji vetsinou zubari cenik a vstupni prohlidku uctuji. Neprijde mi na tom nic divneho. Za preventivni nic neplatim.
@debra.morgan Mate stesti
U nas je zubaru malo, ale s tim svym jsem spokojena, i kdyz asi neni nejlevnejsi.
Já teda neplatim za prevenci, rtg a trhani. Jinak bila plomba kolem 2 tis. Kanalky 4 tis atd… nemenila bych nikdy. Ani neni ke komu prejit. Musime i chodit na hygienu a vsichni si toho vazime ze vubec mame zubaře:)
Dobrý večer,
anonym nebo smazat. Nechci tady veřejně řešit svůj zdravotní stav.
Zítra jsem objednaná k nové zubařce na registraci, moje šla do důchodu.
Chodila jsem k ní celý život. Mám trochu obavu z toho, že u nové zubařky se nedoplatím, co mám dělat, pokud po mně po vyšetení bude chtít třeba 1000,–Kč? Z principu se mi to nelíbí.
Zuby mám v pořádku, nic mě nebolí.
Neorientuji se, prosím, poraďte.