Chci 3. dítě, ale manžel ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1540
22.7.24 00:46

Poslyš, že ty chceš další děti, aby ses vyhla sexu s manželem? :nevim: Já vim, zní to paradoxně, ale pak budeš mít „hodně práce s třemi dětmi“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.24 07:37

@Temná duše :lol: vtip dne. Proste ty maly urvany koule mam rada :P

• Citovat
  • Upravit
3323
22.7.24 07:50

Na jednu stranu tě chápu. My teď máme měsíčního chlapečka, třetí dítě a až teď cítím, že jsme opravdu kompletní :srdce: jenže my ho chtěli oba. Kdyby manžel nechtěl, musela bych se s tím smířit. Zkus to ještě jednou doma nadhodit a pokud fakt nechce, musíš se s tím sama vnitřně smířit. Užívej si svých 2 dětí, vyrazte někam na výlet, dovolenou. Zkus si najít nějaký nový koníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.24 08:17

Já mám tři děti, hodně jsem je chtěla a neumím si představit, že bych se toho snadno vzdala. Bylo a je to jedno z mých životních přání, jedna z nejdůležitějších věcí, které formují mou životní spokojenost.

Přijde mi nefér, že pro společnost je naprosto ok pouze to, když žena touží po dvou dětech. Jakmile jich chce méně/více, tak se najednou vyrojí hromada dotazů, je potřeba svou volbu zdůvodňovat, každý k tomu má najednou co říct…

Takže já bych se „jen“ se dvěmi dětmi smiřovala těžko a brala bych to jako svou životní prohru, něco, čeho bych litovala ještě na smrtelné posteli. Smířila bych se s tím, naplnila svůj život jinak, to ano, ale bolest a pocit chybění by mi zůstaly napořád.

Jestli mohu něco poradit, tak najdi někoho na to hlídání. Vyhraď si nějaký čas jen pro manžela, zapracuj na tom, ať se cítí viděný a milovaný. A oblečky nevyhazuj, pokud se mohlo jeho chtění změnit v nedávném horizontu jedním směrem, může se vzápětí změnit zase zpět. My to takhle teď máme se čtvrtým miminkem, motáme se v tom oba (od začátku jsme chtěli 3 nebo 4 děti a teď to budeme muset rozseknout).

Jak tak pozoruju na svých dětech, tak opravdu platí, že to chce celou vesnici, aby dítě vychovala a každý další člověk, který je může obohatit něčím novým je hrozně cenný.

• Citovat
  • Upravit
157
22.7.24 09:07

Mám to stejně. Je mi 35, mam dvě děti, chtěla bych třetí, manzelovi dve stačí. Ta touha pomalu slábne, ale je tu. Obleceni ani kocarek jsem neposlala dal, nejde mi to, nechci. Co kdyby? Na podzim nastupuju do práce na plny uvazek. Uvidim, jestli se mi zalibi vetsi samostatnost deti, trochu v to doufám. Kdyz se narodila mladsi, citila jsem ze neni posledni. Racionalni argumenty a pohodli touhu po tretim trochu umlcuji. Ale pryc ještě neni a bojim se, ze me to bude v zivote mrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.24 09:39

Kdo chce moc, nemá nic. Toť moje zkušenost. Já jsem moc toužila po třetím dítěti, manžel nechtěl, a jelikož dítě musí chtít oba, rezignovala jsem, zbavila se všech mimi věcí, začala se poohlížet po možnostech prace a postupně jsem se s tím smirovala.. za několik měsíců manžel přišel s tím, že by to dítě teda chtěl, doteď nechápu, co ho k tomu vedlo, protože je teď naprosto jasný, že ho nechtěl, anebo to nějak nedomyslel nebo nevím co.. protože těhotenství vůbec neprozival, mimino ignoroval, dítě do roka v podstatě nevedelo, že má tátu. Teď má 5, je to o mnoho lepší, ale ten vztah je pořád úplně jinej, než má se staršími 2 dětmi. Celkově pak nás vztah sel do kopru. Na něj jsou ty 3 děti moc, je dobrý táta, ale prostě na něm jde vidět, že by chtěl větší klid, radši se věnuje starším, s nimi si to užívá, baví ho to. S nejmladší tráví čas tak nějak když musí (když já jsem pryč). Mají se rádi, umí se o ní komplet postarat, ale je to prostě jiný. Nebude s ní doma, když je nemocná, nepůjde s ní k lékaři, neprituli se spolu v posteli. On s ní ani ona s ním. Mrzí mě to, takhle jsem si ty 3 děti nepředstavovala.

• Citovat
  • Upravit
4992
22.7.24 09:41

Můžu se zeptat a zcela slušně… Proč mají někteří lidé takovou touhu se množit? Lidí je na planetě tolik, že nás to neunese. 2 stačí, no ne? Navíc ve 37-38 mít dítě znamená že když půjdete na třídní schůzky v jeho 8-9 třídě tak vám budou říkat babičko. To vás netrápí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
22.7.24 09:44
@zuza92 píše: Více

Tady je vidět co pořád píšu. Ženy jsou většinou 30 už jen rosolovité tvary se salátem dole. Jde o to, že každá ženská vidi jako středobod vesmíru starat se o děti, ale co třeba sportovat, starat se o sebe a slušně vypadat? To už ne…řekne se…už má děti:D holky…

Sportujte!! Najdete si nějaký kolektivní sport a bavte se. Pořád jen sedíte u televize, chcete k moři na dovolenou nebo pomlouvate okoli protože se nudite a neumíte se většina pořádně zabavit…a pak jen děti, děti, děti..je to pro vás jak pro chlapa play station

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
22.7.24 09:54

Vrat se do prace to pomuze. Prijde urcita svoboda a prejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.24 10:02

Diky za sdileni i pochopeni. Vratim se do roka do prace a pak uz bude zivot uplne jiny a touha treba ustane.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.24 10:08

@Justin Case predpokldam, ze ta touha vychazi z prirozene potreby se mnozit. Hormony no. Zeny v mem rodu mely vzdy hodne deti. Dobre porody. Deti v dospelosti vzdelani a zajisteni. Proste ta touha asi vychazi z genetickeho naprogramovani.
Rosolovita nejsem, TV nemam, na mobilu travim dle statistiky 2 hodiny denne a to vcetne navigace a hudby. Kterou detem poustim, kdyz treba vsrim nebo uklizim. Takze realne hodinku? Nesud lidi podle sebe :roll:

• Citovat
  • Upravit
492
22.7.24 10:29
@JancaS84 píše: Více

No tak ona ho zas s tím potratem nemusí poslechnout. Pokud z toho má obavy, nemusí první tři měsíce doma nic říkat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí