Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@nahradnimaminka26 píše:
Abych byla upřímná tak můj přítel to on mi to vnuknul, když jsem začala mluvit o darování vajíček, mám děti a další nechci ale na podvaz jít nechci. Napadlo mě, že bych mohla pomoct takto ale, když mi přítel sdělil že je možnost NM zaujalo mě to a hned jsem se dala do hledání nakonec jsem moc informací nenašla tak jsem to chtěla nechat být až do chvilky než jsem našla vlakno kde se řešily příběhy žen, které nemohou mít děti ať už ze zdravotních problémů nebo chirurgických zákroků bylo až neuvěřitelné kolik takových žen je. Poté jsem se pustila do intenzivního hledání a postupně nalezla potřebné informace ale bylo to zdlouhavé a hodně informací jsem zjistila až od NM co už si tim prošly. Moje motivace je někomu pomoci k tomu co mít nemůže. Samozřejmě to může trvat měsíce či roky než se najdou bio rodiče a NM co si sednou se vším všudy. Chceme pomoct, chci najít další ženy co se rozhodují nebo by se chtěli NM stát ale neví jak na to. Má rodina i okoli mě plně podporují.
A už máte nějakou finanční představu, kolik bys měla za odnošený uzlíček štěstí dostat Kč? Samozřejmě i na vitamínky, kvalitní stravu a tak podobně?
@pohledzdruhestrany píše:
A už máte nějakou finanční představu, kolik bys měla za odnošený uzlíček štěstí dostat Kč? Samozřejmě i na vitamínky, kvalitní stravu a tak podobně?
Upřímně ne. Momentálně hlavně hledám další případné NM, věřím že se časem objeví někdo někdo kdo využije ne nabídky a vše je pak o domluvě. A hlavně důvěře
@nahradnimaminka26 píše:
Upřímně ne. Momentálně hlavně hledám další případné NM, věřím že se časem objeví někdo někdo kdo využije ne nabídky a vše je pak o domluvě. A hlavně důvěře
Ale určitě máš představu, co by jsi do té finanční kompenzace chtěla zakomponovat, chceš tam započítat:
kvalitní stravování,
lékařskou péči, čas, který nemůžeš věnovat práci před i po,
poškození tvýho těla včetně případných rizik?
Podle mě totiž mnoho případných maminek může odrazovat i to, jestli jen s přítelem nejste taková dvojka, který se nechce hákovat a žluťáčky získá touhle cestou, tak by bylo hezký ten podnikatelskej model prezentovat veřejně ![]()
Protože pro vývoj dítěte je obrovsky důležitý i prenatlální vývoj v těle matky, její životní nastavení a tak, aby bylo jasný že nejde o penízky ale o lásku k bližnímu, co kdyby z dítěte pak vzniknul tvoreček, který je hodně na penízky…
Ale určitě máš představu, co by jsi do té finanční kompenzace chtěla zakomponovat, chceš tam započítat:kvalitní stravování
lékařskou péči čas, který nemůžeš věnovat práci před i po
poškození tvýho těla včetně případných rizik?Podle mě totiž mnoho případných maminek může odrazovat i to, jestli jen s přítelem nejste taková dvojka, který se nechce hákovat a žluťáčky získá touhle cestou, tak by bylo hezký ten podnikatelskej model prezentovat veřejně
Protože pro vývoj dítěte je obrovsky důležitý i prenatlální vývoj v těle matky, její životní nastavení a tak, aby bylo jasný že nejde o penízky ale o lásku k bližnímu, co kdyby z dítěte pak vzniknul tvoreček, který je hodně na penízky…
Jistě že konpenzace je taky součástí každa co je nb se chce stát NM má už své děti a pomoct jednomu dítěti na svět milujici rodině a zároveň pomoc s vím dětem je taky motivace. Nějak jsem asi nepochopila. Myslíte že hledáme NM za finance? Nebo jak jste to myslela? Pokud ano tak vám mohu s čistým svědomím říci že to byl můj napad založit skupinku pošlu vám náš uvod posuďte sama
@nahradnimaminka26 píše:
Jistě že konpenzace je taky součástí každa co je nb se chce stát NM má už své děti a pomoct jednomu dítěti na svět milujici rodině a zároveň pomoc s vím dětem je taky motivace. Nějak jsem asi nepochopila. Myslíte že hledáme NM za finance? Nebo jak jste to myslela? Pokud ano tak vám mohu s čistým svědomím říci že to byl můj napad založit skupinku pošlu vám náš uvod posuďte sama
Vítáme nové členy/ky!
Skupina byla založena z jednoho důvodu a to takového, že na internetu můžete strávit hodiny a hodiny hledáním i tak se ale nedozvíte dost a nebo to co přesně chcete.
Nejlepším způsobem jak zjistit co chcete bylo přímo se obrátit na lidi, kteří si tím již prošly a nebo se s tím alespoň setkali.
Tato skupina má pomoci jak párům tak i samotným Náhradním Maminkám (NM). Pomoci tak, že je možnost zveřejnit příspěvky a nebo napsat do Zpráv a my to zveřejníme za vás.
Pravidla nejsou potřeba, slušnost je základ sama. Doufáme, že zde najdete co chcete a taky, že se vám díky jiným změní život, i když třeba jen trošku.
Chceme jen pomoct k tomu aby ženy co by se chtěly stát NM měly informace přímo od NM co jsi tím prošly komplet všeho ( srovnat si vše v hlavě, jaké jsou podmínky pro Nm, jak se s tim srovnat, pocity, co vše za tim vlastně je být NM ) chceme čistě jen informovat a třeba to pomůže někomu se rozhodnout byt NM. Možná jsem hloupa ale za pokus nic nedám
@nahradnimaminka26 píše:
ale pomoct svým dětem je jinými, jen krásnými, slovy…dělat to za prachy… normální byznys, na tom není nic špatného, jen by bylo lepší to deklarovat transparentně
ale pomoct svým dětem je jinými, jen krásnými, slovy…dělat to za prachy… normální byznys, na tom není nic špatného, jen by bylo lepší to deklarovat transparentně
Každý má právo na svůj názor
@nahradnimaminka26 píše:
Každý má právo na svůj názor
ale vždyť na tom není nic špatnýho to dělat za peníze, jen to musí být řádně právně a daňově (příjmy) ošetřeno
podle mě to je i dobrá cesta, kdyby třeba tatínek toužil po miminku a neměl vhodnou ženu, aby měl tatínek miminko sám ![]()
ale vždyť na tom není nic špatnýho to dělat za peníze, jen to musí být řádně právně a daňově (příjmy) ošetřenopodle mě to je i dobrá cesta, kdyby třeba tatínek toužil po miminku a neměl vhodnou ženu, aby měl tatínek miminko sám
Takhle to ale nejde a ano konpenzace podle toho co vím přímo od NM jsou různé někdo chce moc někdo ne. Píšu si s paní co si nechávala pokrývat čistě jen vitamíny a oblečení + pak průměrnou mzdu protože ji sami bio rodiče požádaly aby nepracovala a byla cele těhotenství doma což bylo krásné gesto. Je jiste že výdaje s tim spojene jsou ale je rozdíl požadovat částku 700000 tisic nebo jen náklady čistě za těhotenství… tatínek toužit po miminku může ale pochybuji že se najde NM která by odnosila dítě které by bylo s jejiho vajíčka a pak ho předala do péče čistě otci.. NMamince neoplodnuji jeji vajicka
@nahradnimaminka26 píše:
Takhle to ale nejde a ano konpenzace podle toho co vím přímo od NM jsou různé někdo chce moc někdo ne. Píšu si s paní co si nechávala pokrývat čistě jen vitamíny a oblečení + pak průměrnou mzdu protože ji sami bio rodiče požádaly aby nepracovala a byla cele těhotenství doma což bylo krásné gesto. Je jiste že výdaje s tim spojene jsou ale je rozdíl požadovat částku 700000 tisic nebo jen náklady čistě za těhotenství… tatínek toužit po miminku může ale pochybuji že se najde NM která by odnosila dítě které by bylo s jejiho vajíčka a pak ho předala do péče čistě otci.. NMamince neoplodnuji jeji vajicka
Tak to už je sekundární věc, aby si tatínek sehnal to oplodněné vajíčko. Hmmmm, čuchám, čuchám v tom do budoucna velkej byznys.
Ale NM by si v případě pokrytí nákladů na nedosaženej příjem měla zřídit živnosťák, protože to prostě bude příjem, ať se to tváří jakkoliv, prostě profesionální těhulka.
@nahradnimaminka26 píše:
Abych byla upřímná tak můj přítel to on mi to vnuknul, když jsem začala mluvit o darování vajíček, mám děti a další nechci ale na podvaz jít nechci. Napadlo mě, že bych mohla pomoct takto ale, když mi přítel sdělil že je možnost NM zaujalo mě to a hned jsem se dala do hledání nakonec jsem moc informací nenašla tak jsem to chtěla nechat být až do chvilky než jsem našla vlakno kde se řešily příběhy žen, které nemohou mít děti ať už ze zdravotních problémů nebo chirurgických zákroků bylo až neuvěřitelné kolik takových žen je. Poté jsem se pustila do intenzivního hledání a postupně nalezla potřebné informace ale bylo to zdlouhavé a hodně informací jsem zjistila až od NM co už si tim prošly. Moje motivace je někomu pomoci k tomu co mít nemůže. Samozřejmě to může trvat měsíce či roky než se najdou bio rodiče a NM co si sednou se vším všudy. Chceme pomoct, chci najít další ženy co se rozhodují nebo by se chtěli NM stát ale neví jak na to. Má rodina i okoli mě plně podporují.
Tak ono to bude spíš o tom, že byste tím mohli vydělat slušný peníze. Už vidím, jak něčí přítel nechá svou partnerku huntovat si tělo těhotenstvím z čiré šlechetnosti. Zas špejle nám z hlavy taky nekoukají.
@hanka.br. píše:
Tak ono to bude spíš o tom, že byste tím mohli vydělat slušný peníze. Už vidím, jak něčí přítel nechá svou partnerku huntovat si tělo těhotenstvím z čiré šlechetnosti. Zas špejle nám z hlavy taky nekoukají.
ty zlá…ona mluvila o „uzlíčku štěstí“, takže to musí myslet dobře… a navíc, určitě to není žádná buranka
![]()
ty zlá…ona mluvila o „uzlíčku štěstí“, takže to musí myslet dobře… a navíc, určitě to není žádná buranka![]()
Pardon
Jako proti dobře ošetřenému náhradnímu mateřství nic pod podmínkou, že se v něm nebudou rodit uzlíčky štěstí, ale děti a za jasných pravidel nikoli jako pochybná forma šlechetnosti.
Tak to už je sekundární věc, aby si tatínek sehnal to oplodněné vajíčko. Hmmmm, čuchám, čuchám v tom do budoucna velkej byznys.Ale NM by si v případě pokrytí nákladů na nedosaženej příjem měla zřídit živnosťák, protože to prostě bude příjem, ať se to tváří jakkoliv, prostě profesionální těhulka.
V Americe to tak mají, jsou tam na to zákony a různé podmínky aby daná žena mohla být NM. U nás jsou v zákoně mezery, konpenzace je čistě dohoda. Pokud by to bylo ošetřeno zákony tak se příjem bude uznávat.
@hanka.br. píše:
Názor jako názor, můj přítel je tolerantní, a upřímně když ja se rozhodnu ani on semnou nepohne
mrzí mě že asi nevíte co znamená když partner stojí při vás at se děje co se děje.