Chci být špatná matka!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
19.7.19 17:48

Dyt je uplne normalni :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.19 17:59

Syn ma cerstve dva roky a je to podobne, v jidle je vybiravy a kdyz nechce, tak do nej nic nedostanu. U nas vede vsechno s bramborami :) Mluvit zacina ale spis ma tu jeho hatmatilku :) a nocnik vubec, max si na nej sedne ale nic :D myslim, ze to patri k jejich veku a vsechno se snad nauci :) :) a dudlik ma jeste take :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
19.7.19 18:14

Já to vidím, že píšeš, že je dceři 21 měsíců. No, tak se trochu zklidni a uvidíš, že i dítě se zklidní. Nic moc se neděje. Mizerně jí a to takhle jí spousta dětí. Moje vnučka by nejradši furt mlsala a zeleninu do ní nenarveš. V tom věku taky nechodila na nočník, pak se to najednou v podstatě ze dne na den změnilo. A taky toho moc nenamluvila a dneska jsou jí tři roky a mluví jako kniha. Takže…cajk. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.19 21:42

Normální dítě. Ten můj jí jen par jídel ještě teď ve 4,5 letech. Diky youtube umí mluvit ve větách anglicky. Ano, nejsem nejlepší máma na světě. Ale svý dítě nebiju, smějeme se spolu, vypadá šťastně a v kolektivu je taky v pohodě. Nic není dokonalé, ani my, ani naše děti a u vás je podle popisu vše v normě.

• Citovat
  • Upravit
142
20.7.19 14:31

Moji malé bude letos 5 a mluví všemi jazyky jen ne česky :) nejde ji rozmotat jazyk něco uz mluví pěkně a jak neví dané slovo začne házet před větu nononono a tonje celý den. Barvy ji taky nejdou ale co už logoped říkal že to je proto že kolem sebe neměla žádné jiné dítko. naopak je velmi šikovná v uklízení sama začne zametat vytirat odklízet nádobí pomáhá s prádlem jak řeknu auu donese mi paralen a vodu velké srdce má nakupovat dárky všem jen ne sobě a to bych mohla pokračovat ;) je ještě malá bude líp uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
20.7.19 14:41
@Anonymní píše:
Chci být špatná matka!

To jsem si rozhodně neplánovala, naopak chtěla jsem být dokonalá máma. Věděla jsem, že mi to dá práci, protože jsem se pro mateřství nenarodila a nad kočárky jsem se nikdy nerozplývala.
Možná to trochu umím se staršími dětmi, zahrát si pexeso, vymyslet bojovku, kdy je máte na chvilku a po pár hodinách zábavy jdou domů se svými rodiči. Netušila jsem, že to pro mě bude až takhle těžký. Mě to prostě nebaví… takhle jsem si to nepředstavovala a netuším co udělat, aby to bylo lepší.

stáří dcery - 21 měsíců

1. jídlo - to je už mnoho měsíců stoupající utrpení pro obě strany. Nechce ochutnat prakticky nic, ať už ode mne nebo sama. Sedí u toho, řve a nejraději by vyskočila ze židličky hlavně ať je co nejdál od těch malých barevných kousků. A to má rozhodně hlad protože jsou dny kdy má ráno mléko a pak až oběd.
  1. nemluví - obrovská kauza u prarodičů - kromě pár zvuků zvířátek nic jiného srozumitelného neříká. Možná je to moje vina nebaví mě za ní běhat a syčet a štěkat. U knížky vydrží tak 10 vteřin než mi jí začne rvát z ruky a sama si v ní listovat.
  1. nechodí sama na nočník - myslím, že to bude souviset i s tím nemluvením, protože jak si má říct, že chce. Když ji tam po spaní posadím a chce se jí tak vše proběhne dobře, ale to už děláme několik měsíců a nevypadá to, že by měla být brzy bez plínek.
Teď sedí na gauči v puse má dudlík a čučí na youtube!! Super!
Příspěvek upraven 19.07.19 v 17:17

Právě kolem dvou let se moje dcera bavila s nějakou jinou podobně starou, ale přechytralou holčičkou, která snad už uměla 2 jazyky, počítat do 5 a nevím co ještě, a dcera jí říká a jakýho máš ráda youtubera a ona… a co to je, to je nějaký zvíře?? :mrgreen: prostě mimoňka

buď v klidu, ty na to jdeš správně, s dobou!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
20.7.19 14:50
@pohledzdruhestrany píše:
Právě kolem dvou let se moje dcera bavila s nějakou jinou podobně starou, ale přechytralou holčičkou, která snad už uměla 2 jazyky, počítat do 5 a nevím co ještě, a dcera jí říká a jakýho máš ráda youtubera a ona… a co to je, to je nějaký zvíře?? :mrgreen: prostě mimoňkabuď v klidu, ty na to jdeš správně, s dobou!!! :mrgreen:

Přeci ta holčička není mimoňka, že ve dvou letech neví, co znamená youtuber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
20.7.19 14:52

Kliiid, máš normální dítě. Nevyvíjí se přesně podle knih, dělá si co chce ono a ne matka, ale umí celé okolí bezvadně vyvádět z konceptu. Prostě normálka. Ještě pár let ( tak asi 20) a máš to za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
20.7.19 14:57
@Miyako7 píše:
Přeci ta holčička není mimoňka, že ve dvou letech neví, co znamená youtuber.

to víš, že je a už to nikdy nedožene :D

proboha vtip… ta naše jen má starší sourozence, takže v tom chca nechca jela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
20.7.19 15:28

Je úplně normální.

Televizi/PC bych jí v tomhle věku ještě nepouštěla, ale to je detail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
21.7.19 19:51

Jak píšou ostatní, je úplně normální. Neřeš to.

Dítě se nemusí násilně „učit“, stačí, když ty se chováš normálně, komunikuješ s ní a s ostatními normálně. Nemusíš u ní sedět a cpát jí do hlavy zvuky zvířat, ani básničky, písničky, apod.

A s tím ostatním stejně, pokud nechce jíst, tak jí nenuť, vař jí něco, co má ráda a občas zkus něco nového. Nedělej z toho vědu, nenuť jí, nestresujte se. Může klidně pít jen mléko nějakou dobu, ona si na to přijde sama.
S nočníkem to samé, prostě počkej, až to začne sama poznávat. Osobně nejsem příznivcem „nucení“ dítěte na záchod před druhým rokem, ale některé děti to zvládnou, ale některé ne. Lépe se to učí v létě, kdy může být dítě nahé a vidí, že čůrá, co se děje. Na všechno má dost času, neřeš to ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí