Chci dělat mzdovou účetní na ŽL - poradíte mi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Chci dělat mzdovou účetní na ŽL - poradíte mi?
Chtěla bych poprosit o radu, jaký program si kupujete, když chcete dělat mzdovou účetní pro třeba 10 firem - zatím chci dát jen nabídku na internet, takže nevím, kolik jich bude, kolik bude zaměstnanců, ale to asi nikdo, kdo chtěl začít podnikat jako mzdovka na ŽL.
Poradíte mi, kolik si zhruba účtujete, jaký program jste si koupili?
Znám Helios, byla jsem s ním v práci spokojená, ale zatím nevím, kolik může stát pořízení jen modulu MZDY. Jen se zatím rozhlížím, takže jde spíš o odpovědi na otázky, co mě napadají…
Děláte jim i docházku a pokud ano, jak ji importujete od zaměstnavatele? Popř. děláte jen čisté mzdy z dodané docházky?
Moc děkuji
Sojina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bez urážky ale chceš podnikat jako mzdová účetní a neumíš si zjistit a spočítat základní věci?
Co ta předchozí živnost co jsi chtěla dělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 ale tady nejde o to spočítat si věci, šlo mi hlavně o program a zda nevíte kolik stojí. A to že se zeptám, jak to chodí, když účtujete firmám a nejste jako zaměstnanec ve firmě - neznamená, že musíte reagovat tak, jak reagujete…pokud mi nechcete na moji otázku odpovědět, proč toto???
To už lidé opravdu nedokáží odpovědět přívětivě? Nenapadlo by mě tohle člověku napsat.
Prostě jsem chtěla vědět, kolik si lidi obvykle na hodinu berou, co je ještě málo a co už je přehnané. Pokud to nechcete psát, ani do SZ, tak prostě nereagujte ![]()
Pokud to nikdo nebude chtít psát, tak nebude. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím jak jinde, máme externí účetní a licenci heliosu máme vlastní. (Cena záleží na tom, co všechno si tam člověk zaplatí). Na výpočet mezd má něco vlastního, ale kdyby neměla, tak bychom to také měli. Asi bych nejdřív zjišťovala zákazníky a pak porizovala licence podle toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojina74 píše: Více
Tak jestli si myslíš, že ti někdo prozradí komplet svoje know how tak jsi značně naivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojina74
Potřebuješ živnostenský list Činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence, vázaná živnost. Buď vysoká škola, kde prokážeš 3 roky praxe, nebo SŠ praxe 5let v oboru, nebo garant, kterého musíš platit, nejde jen o mzdy musíš znát dobře pracovní právo, účetnictví, protože ty mzdy musíš nějak zaúčtovat.
Programů na mzdy je hromada, stačí si vybrat. Cena podle složitosti, exekuce, insolvence, přednostní srážky ap. Mzdy dělá každá účetní, velkou firmu na mzdy asi sotva chytneš, sama to asi nezvládneš dělat cca 300 mezd, to je 300 problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojina74 Dcera používá program pohoda. Kupovala ho komplet, kolik přesně si účtuje nevim.. Neni to, ale tak jednoduché podnikat v tomto oboru. Musis mit praxi, nebo garanta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je vůbec poptávka po externí účetní, která bude dělat jen mzdy? My jsme tedy maličká firma, ale od začátku jsme hledali někoho, kdo nám zvládne zastřešit účetnictví komplet. Přijde mi lepší mít jednu kontaktní osobu, která bude mít přehled o všem. Mít jednu na mzdy a minimálně jednu další na vše ostatní, které budou komunikovat každá se mnou a zároveň mezi sebou navzájem, mi připadá trochu nepraktické, ale třeba je to v praxi běžné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelle_M píše: Více
Asi jak kde. Já jsme dělala v menší firmě kde jsme byly 4 účetní, ale mzdy právě dělala externi mzdovka.
Teď jsem zase ve velké firmě která i zpracovava mzdy a najímá na to i externí účetní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Pohodu. Ale já dělám komplet celé účto, takže u všech mám paušál který zohledňuje počet zaměstnanců. Vycházím z ceny 200-250 měsíčně/mzda. U někoho se jedna mzda = 5 minut (bez přesčasů, pevná měsíční mzda, bez exe atd.). U někoho, kde jsou exekuce, různá potvrzení atd. je těch 250 měsíčně málo. Pokud bys dělala vše včetně personalistiky, docházek, potvrzení, oznámení, přehledů, neschopenek atd. tak je potřeba nastavit odmenu jinak. Jenže to je vše individuální. Já si např. domluvila firmu s 5 zaměstnanci, že to bude easy a pak začali u všech chodit exekuce, nutně a ihned potřebovali potvrzení pro soc. dávky, věčné marodění atd. a s 5 zaměstnanci bylo více práce než s 10 u jiné firmy. Pokud už jsi ale mzdy dělala, pak toto určitě víš. Všechny firmy nabízející tyto programy mají ceník na netu. A cena se odvíjí od toho, co všechno budeš potřebovat. Max jim napiš a nechej si zpracovat nabídku. A teda - žádná účetní (interní ani externí) nedělá jen „čisté mzdy z dodané docházky“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě mám zkušenost že lidi na netu píší, že dělají jen mzdovku. Ale samozřejmě že je možné, že dělají i účetní, jen to tam nezmínili. Vím i o jedné externí firmě, která zaměstnává jen mzdovky a dělají jen výplatnice a mzdu mají dle počtu který za měsíc stihnou - mají firmy, které mají výplaty 5. a některé které mají 25., takže mohou dělat celý měsíc.
Proto jsem myslela, že to jde - zatím se jen vyptávám, abych zjistila víc - děkuji tedy všem, kteří neměli potřebu hned kázat, že chci po někom vše vědět a pomalu ho chci obrat o to, co si vytvořil. Chtěla jsem jen vědět, co to může obnášet a zaplaťpánbůh, že to ne všichni berete ve zlým.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojina74 výplatní termín 25. je pro výplatu peněz. Ale mzdu musíš mít zpracovanou dříve, protože termín pro odvody socky, zdravky, daně a poslání přehledů je 20. Takže mzdy musíš mít reálně hotové max 18. A jako pokud bych měla veškeré podklady naservírované komplet pod nos a udělala jen výplatnici, tak to je o 5 minutách a ceně max 100/mzdu. To si nedokážu představit, že by nějaká firma platila. Na těch mzdách je nejhorší ta ostatní práce kolem. Ne naházet dvě čísla do programu. To bys musela mít víc firem o hodně zaměstnancích. A takové už mají svoje lidi. Jako kdybych dostala vždycky vše naservírované pod nos a jen hodila čísla do programu, tak bych to těm firmám snad dělala i zadara
U mezd je fakt ta největší práce s tím vším ostatním okolo. Ne jen vypočítat z hrubé čistou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Proč tak zhurta? Vy jste zlá, asi blbý život???
. Paní se ptá, protože s tím nemá asi zkušenost. Jestli neumíte slušně odpovědět, tak nepište. Mě by to taky třeba zajímalo. A číst tohle od takové blb… fakt nechceš!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renat74 píše: Více
Děkuji za starost. Se svým životem jsem velmi spokojená a narozdíl od tebe nikomu nenadavam do blbek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit