Chci neočkovat

5.4.13 13:51

Chci neočkovat

Zdravím všechny maminky,
s mužem jsme přesvědčeni o škodlivosti očkování a chceme odmítnout. Za 2 týdny nás čeká 1. dávka hexavakcíny. Tady jsem se dočetla, že může hrozit pokuta, ovšem někde jsem četla, že nám sociálka malou může vzít, určit ji opatrovníka a pak ji naočkovat??? prosím o sdílení vlastních zkušeností a hlavně o rady. naše doktorka s našim postojem nesouhlasí, tudiž nám neřekla nic o tom reversu, o kterém se tady zminujete, můžete mi prosím poradit? paní doktorku hledáme jinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
5.4.13 13:53

Naše doktorka nám řekla, že jsme její první rodiče, co neočkují, a že musí zjistit co a jak. Na další kontrole už měla připravený ručně naškrábaný papír, revers, který nás oba nechala podepsat. Od té doby máme klid, na sociálku nás nehlásila. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
5.4.13 14:00

Zakladatelko, ze zakona mas cas se rozmyslet do 10.mesice veku ditete. V 10. mesici je nejzazsi termin pro zahajeni povinneho ockovani hexou (10., 12. 18.mesic veku. Do te doby te doktorka nemuze nikam hlasit.
Nam taky rikala, ze nas nahlasi na socialku a kdyz do nejakych 8 mesicu nezacala ockovat, tak prestala. Rikala, ze az se rozhodneme, at ji dame vedet. Predbezne jsme se domluvily na 18. mesic, ale jeste se mi do toho nechce.
Nejhur vas muze nahlasit socialce a vy pak sdelite sve duvody a socialka vam muze dat pokutu. Nic horsiho se stat nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
5.4.13 14:04

Plus na sociálku může hlásit, pouze pokud je podezření ze zanedbávání dítěte. Pokud je to pouhé neočkování, tak ne. Opatrovník atd. je snad z říše sci-fi! Neboj, pokud se o dítě řádně staráte, tak se nic nestane. Budete jen podepisovat revers u lékaře, můžete mít i vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
5.4.13 14:09
@RozárkasBublinkou píše:
Zdravím všechny maminky,
s mužem jsme přesvědčeni o škodlivosti očkování a chceme odmítnout. Za 2 týdny nás čeká 1. dávka hexavakcíny. Tady jsem se dočetla, že může hrozit pokuta, ovšem někde jsem četla, že nám sociálka malou může vzít, určit ji opatrovníka a pak ji naočkovat??? prosím o sdílení vlastních zkušeností a hlavně o rady. naše doktorka s našim postojem nesouhlasí, tudiž nám neřekla nic o tom reversu, o kterém se tady zminujete, můžete mi prosím poradit? paní doktorku hledáme jinou…

Ano, pokuta se udělila (nám ne) oběma rodičům dohromady 3000 Kč. Odebrání proběhlo u soudu bez přítomnosti rodičů, ale k naplnění nedošlo. Snad. Určitě někdo ještě napíše více.
Reverz sepište svůj, podepište a nechte založit do karty.
Nás take praskla na socialku, kdyz bylo malé pet měsíců. Ale vyřešilo se to celkem v klidu. Zádné drama. ;)
Nekteré maminky si berou na pomoc právníka, kdyz už došlo k nahlášení na socialku. Určitě se lze poradit s ligou lidských prav a pročíst si právnické okénko v knize Varovné signály očkováni od anny strunecké.

• Citovat
  • Upravit
5.4.13 14:38

A co vše má ten revers obsahovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
5.4.13 14:40

Rozarko - doktorka ti ho napise, meli jsme tam inicialy maleho a ze odmitame ockovani Hexou. Ze neni zdravotni duvod k odlozeni ockovani a ze jsme byli pouceni o rizicich infekcnich nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
5.4.13 14:50

Hodně štěstí. Syn má celou hexu, ale já se rozhodla, že nic dalšího nedostane. :cert:
A neboj se, dítě ti nikdo nesebere. Akorát nepočítej se státní školkou

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
5.4.13 14:54

A mohu vědět proč nechcete očkovat zrovna hexu? Pak budete mít problém malého dostat do školky..

• Citovat
  • Upravit
5.4.13 14:55

Děkuji ya info a kdyby někdo něco věděl o tom náhradním opatrovnictví, určitě napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.13 14:58
@111verunka111 píše:
A mohu vědět proč nechcete očkovat zrovna hexu? Pak budete mít problém malého dostat do školky.. [/citace

Nechceme očkovat ničím, krom tetanovky. školku zatím neřeším, malá má necelé 2 měsíce, takže na školku je ještě čas. A někde jsem četla/slyšela, že se snad povinné očkování má v budoucnu rušit, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.13 14:59

Nechceme očkovat ničím, krom tetanovky. školku zatím neřeším, malá má necelé 2 měsíce, takže na školku je ještě čas. A někde jsem četla/slyšela, že se snad povinné očkování má v budoucnu rušit, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
5.4.13 15:02

Rozarko, ono to bohuzel s tim dobrovolnym ockovanim jeste potrva. Uz se o tom mluvi od minuleho roku, ze by to melo byt v horizontu 2-3 let. Letos riklal pan P. to same. I kdyz bude ocko dobrovolne, stejne budou do skolek brat ockovane a neocko odmitat. Bude zbyvat jen soukr skolka, takze to same co ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.13 15:07

A když si vzpomenu, tak dětí je stejně tolik, že i naočko dítě nemusí vzít do školky, viz případ mého kamaráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
5.4.13 15:14
@RozárkasBublinkou píše:

kéž by k tomu došlo, snad by pak skončila ta masáž některých doktorů… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek