Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, hledám maminky, které neočkovali či jen částečně, nebo o tom uvažují. Hledám někoho s kým bych mohla toto kontroverzní téma v klidu probrat, poradit se. Ideálně maminky z Brna, se kterými bych se mohla sejít třeba u kafe.
Moje zkušenost s očkováním:
První syn po prvním očkování - ihned neutišitelný křik, propínání se v zádech, do pár hodin první bezvědomí se zástavou dechu, postupné zkracování intervalů mezi jednotlivými kolapsy, přidávaly se nekontrolované křeče, problémy se srdeční akcí. Strávili jsme přes měsíc v nemocnici, z toho 10 dní na JIP na přístrojích. Doktoři si s ním nevěděli rady, pustili nás domů s ntiepileptikami. Doma ještě jedna zástava dechu v noci, díky monitorovacímu přístroji přežil. Zvýšeny dávky léků a dále již bez záchvatů.
Po čtyřech letech léky vysazeny. Syn nyní 11 let již několik let bez záchvatů.
V rodině máme neurologické zatížení (sestra silná epileptička).
Nyní mám 7 měsíčního chlapečka, zatím očkování odkládáme. Bojíme se očkovat a po prostudování pro a proti očkování, ani nechceme, případně zvolíme pouze některé - tetanus.
Budu ráda, když se mi ozvou maminky, které mají podobné zkušenosti, které neočkují a jak to řeší.
Děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, hledám maminky, které neočkovali či jen částečně, nebo o tom uvažují. Hledám někoho s kým bych mohla toto kontroverzní téma v klidu probrat, poradit se. Ideálně maminky z Brna, se kterými bych se mohla sejít třeba u kafe.
Moje zkušenost s očkováním:
První syn po prvním očkování - ihned neutišitelný křik, propínání se v zádech, do pár hodin první bezvědomí se zástavou dechu, postupné zkracování intervalů mezi jednotlivými kolapsy, přidávaly se nekontrolované křeče, problémy se srdeční akcí. Strávili jsme přes měsíc v nemocnici, z toho 10 dní na JIP na přístrojích. Doktoři si s ním nevěděli rady, pustili nás domů s ntiepileptikami. Doma ještě jedna zástava dechu v noci, díky monitorovacímu přístroji přežil. Zvýšeny dávky léků a dále již bez záchvatů.
Po čtyřech letech léky vysazeny. Syn nyní 11 let již několik let bez záchvatů.
V rodině máme neurologické zatížení (sestra silná epileptička).
Nyní mám 7 měsíčního chlapečka, zatím očkování odkládáme. Bojíme se očkovat a po prostudování pro a proti očkování, ani nechceme, případně zvolíme pouze některé - tetanus.
Budu ráda, když se mi ozvou maminky, které mají podobné zkušenosti, které neočkují a jak to řeší.
Děkuji
Napiš mi SZ.. ![]()
Mám dcerku (10 m) a uvažuji stejně, zatím máme odloženo, ale pediatra na nás tlačí, že v roce už by měla dostat první dávku. Ještě nejsme úplně rozhodnutí, ale pomalu a jistě ustupujeme od Infanrixu směrem k tetanovce a nic víc. Odklad očkování do šesti měsíců věku u dr. proběhl naprosto bez problémů, pak jsme byli nemocní, takže další bezproblémový odklad, na 8 měsíční prohlídce jsem podepsala reverz, že nebudeme očkovat hexu a že se rozhodneme do příště, co a jak, pak přišly neštovice od staršího brášky (bohužel plně naočkovaný
) a na roční se máme rozhodnout, co budeme očkovat. Tedy spíš si myslím, že doktorka doufá, že nakonec svolíme k té hexe a ještě k tomu ve schématu 3+1, ale to je vyloučeno. Kladu si teď otázku, jak se starším, budou mu čtyři a pokud vím, v pěti letech má být přeočkování, samozřejmě ho odmítnu, ale jak je to s tetanovkou? Vydrží mu do patnácti (pokud vím, přeočkovávají se dospělí po 15 letech) od posledního naočkování hexou, které měl v jednom roce? Jinak syn po očkování žádné zvláštní reakce neměl, jen horečky, ale je příšerně negativistický a špatně se s ním vychází, takže máme spíš výchovné problémy, což také může být alespoň částečně nějakým drobným poškozením mozku z očkování, nevím, ale raději už nehodlám nic riskovat.
Ve vašem případě bych neočkovala, maximálně tu tetanovku a až ve vyšším věku, s takovouto zátěží a reakcí u staršího brášky bych se opravdu hodně hodně bála.
@AeoniumA Ani po řádném naockovani hexou bývají nízké hladiny protilátek na tetanus, rozhodne nestačí na ochranu. V samotné tetanovce je take hodne neurotox adjuvantů.
My udelali cílený detox na postvakcinacni problémy, naštěstí pomohly.
Více na webu
http:// vakcinacnidetoxikace.webnode.cz
Detox, knihy, odkazy, doplňky…
@Bubiii Děkuji za reakci. Očkovali jste pouze tetanus? A kdy?
@AeoniumA píše:
@Bubiii Děkuji za reakci. Očkovali jste pouze tetanus? A kdy?
Ne, my uz nic. Viz odkaz.
Já jsem někde vyčetla/vyslechla, že vakcina na tetanus je naprosto zbytečná, jelikož ty údajné protilátky stejně nefungují, jelikož se po vakcíně nevytvoří. protilátky na tetan se vytváří v trávící soustavě a bakterie nesoucí tetan jsou všude kolem nás a do nás se dostávají přes jídlo… mnoho lidí z nás tetan prodělá a ani o tom neví a tělo se samo vyléčí… ano, to že se na tetan může umřít, to je pravda, ale to na chřipku přece taky…v tom článku taky krásně napsali, že nejlepší prevencí proti tetanu je sníst kobylák
vzhledem k tomu, že jezdím ke koním a malou beru sebou (zatím bez očkování, máme rok), chvíle nepozornosti a už měla v puse stéblo slámy a kousek kobylince ![]()
Četla jsem před časem tento článek od dr. Vavrečky (má několik výborných článků o očkování):
http://www.vitalia.cz/…ho-otazniky/
a pochybuji i o tom tetanu. Ale stále nejsme jednoznačně rozhodnuti. Jsme městský a na venkově nikoho nemáme, ale náš děda má zahradu a straší nás tetanem okolo kompostu, že tam ty bakterie hodně jsou, abychom tam děti nepouštěli a nechodili bosi, kdybychom měli nějakou ránu na noze. Tak ale nevím, ochutnávat kompost asi není totéž co ochutnat kobylinec
![]()
My nakonec neočkujeme nic - náš pediatr rozhodnutí plně respektuje a nemá s tím problém (naopak mám pocit, že to spíš schvaluje, ale naplno to říct nemůže, nabádal by tak k nezákonnému jednání). Kamarádka lékařka i se svým manželem lékařem odešli před dvěma lety za prací do Berlína a teď se jim narodila holčička. Psala, že je fakt ráda, že v Německu očkovat nic nemusí - oba jako lékaři jsou plně rozhodnuti neočkovat vůbec a německé zákony jim to naštěstí umožňují. Syn má 8 měsíců - je silný, zdravý, neměl (zatím) ani rýmičku a já mu nechci oslabovat přirozený vývoj imunitního systému tím, že do něj napíchám hexu, ve které většina chorob je naprosto k ničemu nebo s neúčinnými protilátkami. Strašně jsem to zezačátku řešila, abych nic nepokazila, ale už je to našstěstí za mnou.
Jak tu psala na jiné diskusi jedna maminka: „…Moje tři děti očkovány nikdy na nic nebyly a jsou bez reakce!!!…“ ![]()
Máte štěstí na dobrého pediatra
Nám se moc nepoštěstilo, ale naštěstí neprudí až tak moc, kamarádka kvůli neočkování měnila pediatra a vypadá to, že si moc nepomohla. Mě trochu zaráží, kolik je těch doktorů, co očkování vůbec neschvalují, a nic moc proti očkovací mašinérii nedělají. Když jsou to pediatři, tak mají dost svázané ruce, to je pochopitelné, ale v jiných oborech? I když zase na druhou stranu, váš pediatr se svým názorem na očkování neočkující rodiče evidentně přitahuje, to nebude jen tak
Víc takových.
@AeoniumA pOJĎ DO DISKUZE - Maminky, které už neočkujete, je nás tam více takových, já celý první rok dcery zvažovala a odsuvala a přemýšlela jsem co, pak jsem si říkala, že ten troj Infanrix, že ten dáme, ale jaksi o tom vůbec nejsem přesvědčena. Teď budou malé dva a pořád nic nemá, taky žádnou nemoc ![]()
Ještě si chci sehnat nějaké podrobnější infa o zemích, kde klesla proočkovanost, nastoupily prý nějaké epidemi a když začaly znovu očkovat, tak ustoupily, tohle by mne zajímalo podrobněji, jak to bylo teda. Jinak taky uvažuji o tetanu už jenom
No my taky neočkujeme, příští týden jdeme na preventivku v 18 měsících, objednávala jsem se po tel a sestřička se mě ptala, co budeme očkovat, říkám, že nic, jestli potřebuje, že donesu negat reverz, tak se začala do telefonu smát. no co no. její problém. já očkovat třeba budu, později a jen něco. ale ještě nevím, přesně co a jestli vůbec. malý za celou dobu měl jen občas rýmičku, zrovna ted má, ale asi 4× za celou dobu. občas teplotu z rýmy. a problém nemáme. bojím se podstoupit to riziko očkování. kdyby nás do toho stát tak netlačil, tak možná, ale takhle… nebudu jako ovce, která jde s davem a ani neví proč dělají to co dělají.
@verusav,
tak již jsi se rozhodla, bude to „jen“ tetanus? Já se v tom pořád plácám a zvažuji „čistý“ infanrix v létě (to bude malé 3,5 let)
Pokud dopátráš něco o těch epidemiích, tak sem s tím
.
mičč
Jenže u hexy schéma 2+1 není podle vyhlášky a MUDr tedy muže dělat problémy s potvrzením přihlášky do MŠ. Ono asi v tomto ohledu (očkování kvůli přijetí do MŠ) bude v podstate jedno, jestli budes v ocku pokracovat nebo ne.
Ale je tu jiný zpusob, jak umístit dítě neockované nebo jinak ockované do MŠ:
http://orgo-net.blogspot.cz/…ckovali.html?m=1