Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@heli111 ano dá. pokud se dodrží rozestupy mezi dávkami tak je to v pohodě.
@BellinkaX schéma 2+1 je naprosto rovnocenné se schématem 3+1. například na Slovensku se tak očkuje. dokonce i v příbalovém letáku Infanrix Hexa je odstavec kde výrobce schéma staví na stejnou úroveň
@paola white takže rozestup normalne jeden měsic? A 2 plus 1 se take musi vydupavat nebo je nekde udané, že je to možne? dekuji
@heli111 no oficiálně je podle vyhlášky jen schéma 3+1. nicméně pokud máš jen trochu vstřícnou pediatru tak by jí to mělo stačit. jako argument dostatečné ochrany bych použila leták hexy nebo napiš přímo do GSK (výrobce) oni ti potvrdí, že účinnost je stejná.
a tuším že i u 2+1 je povolený rozestup 2 měsíce, ale za to bych ruku do ohně nedala
@heli111 píše:
@paola white takže rozestup normalne jeden měsic? A 2 plus 1 se take musi vydupavat nebo je nekde udané, že je to možne? dekuji
2+1 se ockuje nasledovne - das prvni davku, nejlepe min. po dvou mesicich dalsi (lze pry i jeden, ale po dvou byva lepsi imunitni odpoved), pak nejmene po dalsich sesti posledni posilujici.
Legalni je, protoze ji pripousti vyrobce, v CR tak lze z toho sameho duvodu ockovat, zalezi jen na domluve s pediatrem. Kdyz se bude cukat a o tomto schematu nebude nic vedet - jako vi, to co se ockovalo driv bylo pry taky 2+1, tak ji rekni at rozbali pribalovy letak a ukaz ji odstavec kde se pise, ze se davaji dve nebo tri davky. (o posilovaci se pak uz v pribalaku nic nepise)
DIKY HOLKY A mužu si nekde ten letak stahnout, at jdu už pripravena a at to nemusi nekde hledat?:-)
@heli111 http://www. vakciny. net/pravidelne_ockovani/Infanrix%20Hexa%20Souhrn%20SPC. pdf
@heli111 klidne pediatre vytiskni i TENTO CLANEK od Petrase, ze je to rovnocenne ![]()
PAola white: nejde mi to otevrit, pise to soubor poskozen ![]()
@Haninac děkuju, to ji tedy taky klidne vemu. TA zas ze mě bude hotova
![]()
@Haninac zase pry soubor poskozen
. Jestli to neni mym počítacem. Zkusím to otevřít na jiném…
@heli111 musíš si to zkopírovat do vyhledavače a odstranit mezeru za www. je to nějaká ochrana emimina proti odkazům ![]()
@paola white jo to jsem udelala, pak se to chtělo otevrit, ale neotevrelo, ze je soubor poskozen. Bude to mozna mym pocitacem, bezim to zkusit na jiny
Ahojte, holky. Chci se poradit, malé jsme nechali očkovat hexu, že nevezmou do školky a povinné a bla bla… Dnes už bych stím asi nezačla. Ale malá má za sebou 2 dávky další nás čeká v 1 roce. Nejraději bych už tam ani nešla, ale když už jsme to očkování začali??? Čím víc se o to zajímám tím víc se mi chce… díky ![]()
@mičč píše:
Ahojte, holky. Chci se poradit, malé jsme nechali očkovat hexu, že nevezmou do školky a povinné a bla bla… Dnes už bych stím asi nezačla. Ale malá má za sebou 2 dávky další nás čeká v 1 roce. Nejraději bych už tam ani nešla, ale když už jsme to očkování začali??? Čím víc se o to zajímám tím víc se mi chce… díky
taky nechci očkovat, ale pokud by malý už měl 2 dávky, dala bych mu třetí v půlročním rozestupu a měla aspon hexu
jestli měla ty dvě dávky ok, proč ne..