Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AeoniumA píše:
@alifie No to je fakt, úplně to slyším: „vy pořád čtete ty internety“, ale jak by se tedy vyvíjela ta nemoc, kdyby to dítě nebylo očkováno? A kdyby se vědělo, že má takovouhle vadu, očkování by se přece nekonalo… to je ta plošná vakcinace, padni komu padni.
V tomhle případě je ta genetická vada fakt smrtící a hnusná. (A podle mého - možná odsouzení hodného názoru - je tomu dítěti i rodině líp v tom, že už to mají za sebou.) Ale nemám znalosti na to, abych dokázala posoudit zda má očkování vliv na rozjezd něčeho takového. Otázka je, zda ty znalosti mají lékaři, kteří rodičum bez zábran tvrdí, že atop je dán geneticky, epilepsie je dána geneticky,… když je jasné, že v některých případech by se geneticky daný problém nebýt očkování vůbec neprojevil.
Příspěvek upraven 28.01.14 v 12:59
Zajímá mě prostě jak si představujete, že své dítě před těmi nemocemi, které děti prokazatelně často trvale poškozují nebo i zabijí, jako matky ochráníte? To bydlíte všichni v lese mimo civilizaci a dal budete izolovat dítě od lidí? Nebo doufáte, že vytěžíte z kolektivní imunity vypěstované očkováním a když pojedete např. na výlet vlakem, že prostě nic nechytí? Fakt mě zajímá vaše konstruktivní řešení. Taky se mi nelíbí pichat do dítěte různé hliníkové nosiče antigenů, které u jednoho z milionu způsobí smrt protože má senzitivní mozek, což se nedá předpokládat, ale horší je pro mě predstava, žebude mít moje dítě doživotní následky z choroby, proti které existuje teď už banální očkování, přesto úspěšné.
Dále mě zajímá, jak byste se zachovaly v zemi, kde neexistuje kolektivní imunita díky plošnému očkování, takže byste nemohly z tohoto těžit. Nechaly byste to také náhodě a doufaly, že vase dítě nebude to jedno ze 4?
Tím narážím na to jak snadno se lidi po planetě přesouvají…a také na lidskou krátkozrakost…aneb Co já neviděl, to neexistuje"…a pokrytectví…„farmaceutické spol.jsou zrůdy, nebudu je podporovat, takže nenechám očkovat dítě“…ale na druhou stranu par set km na jih nebo východ byste se plazilypo čtyřech kvůli ibalginu pro sebe. natož pro očkování pro dite.?
@lenkahol Možná by si některé šílené matky měli nejdříve zjistit, v jakých podmínkách se žilo před sto a více lety, jak žili chudí bez čisté vody, hygieny, ústředního topení, elektřiny, mobilů a dalších civilizačních vymožeností. Já nevím jak vy, ale já mám čistý byt, na záchodě Savo, v koupelně mýdlo, na podlaze čisto a když je někdo nemocný, nestýkám se s ním. S miminem nelezu do MHD ani na velké hromadné akce, kde jsou mraky lidí. Jestli jste četla Malého Bobše, tak tam jeho bratříček zemřel na záškrt, ale v jakých podmínkách žili? Dostávalo snad to malý mimino každý den Vigantol, běhali k pediatrovi s každým zakašláním? Byly antibiotika?
A ještě jedna věc, záškrt se dal přežít a bez následků, kamarádky dědeček ho prodělal ve čtyřech měsících a přežil - ano, měl štěstí v tak nízkém věku.
@alifie píše:
A máš pocit, že teď kolem tebe umírají děti na spálu, tak jako před sto lety? Ty vogo, jak je možné, že ne, když se proti spále neočkuje. Jestli na tom zlepšení nemá spíš zásluhu hygiena, dostatek jídla, péče o nemocné.V nějaké rozvojové zemi dělali studii - očkovali nějakou čtyřvakcínu - tetanus, záškrt, černý kašel + ještě jednu nemoc - ve skupině očkovaných byla vyšší úmrtnost než ve skupině neočkovaných mrňat. Výsledky se přehouply ve prospěch skupiny očkovaných dětí až po naočkování MMR.
Víš jaké děti mají především komplikovaný průběh spalniček? Ty podvyživené. takže jestli máš podvyživené dítě, tak fakt doporučuji naočkovat ho MMR vakcínou.Ještě doplním, že podle dostupných grafů před sto lety byla úmrtnost na záškrt a spálu srovnatelná.
Příspěvek upraven 28.01.14 v 12:44
@BellinkaX No dobře, tak jedno dítě zabila genetická vada, takže očkování je prostě super a nevím, co na tom furt ty neočkovačky mají, to je logika ![]()
Zadna studie presvedcive nepotvrdila souvislost mezi autismem a MMR vakcinou, uz me unavuje to porad dokola cist. Puvodni clanek na toto tema od A. Wakefielda byl stazen z casopisu Lancet v r. 2010. Ale za tim bude zrejme spiknuti farmaceutickych firem, ze.
@lenkahol píše:
Zajímá mě prostě jak si představujete, že své dítě před těmi nemocemi, které děti prokazatelně často trvale poškozují nebo i zabijí, jako matky ochráníte? To bydlíte všichni v lese mimo civilizaci a dal budete izolovat dítě od lidí?
Víš, já jsem jedna z těch matek, která lituje, že své děti nechala naočkovat. Po hnusné reakci staršího (a ročním hrabání se v problematice očkování), už mladší není přeočkovaný. A jinak doufám, že pokud se moje děti s nějakou nemocí setkají, že je jejich imunitní systém zvládne - protože nejsou podvyživené, snášejí dobře horečky a nemají zdraví nalomené antibiotikama ani kortikoidama, ale jen očkováním.
Bojíš se, že tvoje děti umřou na spálu? Jak je ochráníš, když očkování neexistuje. A co ty milióny dalších smrtících breber, kterým se tak daří v lidské civilizaci a očkování proti nim není. ![]()
@lenkahol A jakpak ty tak dokážeš posoudit validitu té studie a toho časopisu? Shodit cokoli ze stolu, o čem nic neví, to umí každý jouda.
@magistra K píše:
Zadna studie presvedcive nepotvrdila souvislost mezi autismem a MMR vakcinou, uz me unavuje to porad dokola cist. Puvodni clanek na toto tema od A. Wakefielda byl stazen z casopisu Lancet v r. 2010. Ale za tim bude zrejme spiknuti farmaceutickych firem, ze.
Máš zastaralé informace. A objevuje se stále více odborníků, kteří poruchy autistického spektra do souvislosti s očkováním dávají. Mimochodem v tom staženém článku Wakefield netvrdil, že MMR způsobuje autismus. Pouze uvedl, že by se podezřelé skutečnosti měly hlouběji prozkoumat.
@magistra K Soud přiznal odškodnění 969.474,91 dolarů chlapci, kterému MMR vakcína způsobila autismus
@magistra K píše:
A ještě dodám, že žádná studie souvilost očkování a autistických poruch zřejmě přesvědčivě nevyvrátila, protože jinak by byla kompletně dostupná na interntu. Ty studie, které podobné věci dokazují, nejsou na internetu dostupné v kompletní podobě, chybí tam dost podstatné údaje. Třeba co bylo použito jako očkování v kontrolní skupině. Proč? Není to třeba proto, že srovnávají skupiny, kde jedna skupina je očkovaná vakcínou a kontrolní skupina je očkovaná směskou adjuvantů a nikoli skutečným placebem?
@AeoniumA Promin, ale webovky „slobodavockovani“ nepovazuji za nezavisly zdroj.
To, ze nejaky pacient v USA dostal odskodneni nepotvrzuje souvislost, to by nekdo mohl rici, ze OJ Simpson musi byt urcite nevinny, kdyz ho soud osvobodil. Znamena to jen tolik, ze mel dobreho pravnika.
Ten Wakefielduv clanek byl problematicky z mnoha duvodu (profesionalni etika…), ale o tom zrejme vis, kdyz se o toto tema zajimas.
@alifie píše:
Bojíš se, že tvoje děti umřou na spálu? Jak je ochráníš, když očkování neexistuje. A co ty milióny dalších smrtících breber, kterým se tak daří v lidské civilizaci a očkování proti nim není.
Co mas porad s tou spalou?
Ano, do objevu penicilinu byla obavanou nemoci, pote jiz ne, penicilin problem hbite vyresi. Nastuduj si, kdy byl pnc objeven, uveden do praxe atd, potom ti ty srovnavaci reci, jak to bylo se spalou pred 100 lety a nyni prijdou smesne.
Vsimnula jsem si, ze i neockovaci guru Elekova zrovna spalou argumentuje, potom se nedivim, ze ji ostatni odbornici neberou vazne, toto je fakt uplne mimo…
A kdyz uz jsme u ni, hele jak ted byla v TV ta debata, tasilac tam ty grafy o udajne VYSKYTU NEMOCI, tak jsem zbystrila a zaostrils a ano, grafy nebyly o INCIDENCI ale o UMRTNOSTI, takze opet bud jeji odsouzenihodna neznalost nebo zamerna manipulace.
Pamatujes doufam, uz jsme si o tom jednou psaly…
@AeoniumA píše:
@magistra K Soud přiznal odškodnění 969.474,91 dolarů chlapci, kterému MMR vakcína způsobila autismusViac tu: http://www.slobodavockovani.sk/…la-autizmus/
Neni pravda, soud uznal encefalopatii, nikoliv autismus.
@AeoniumA píše:
@BellinkaX No dobře, tak jedno dítě zabila genetická vada, takže očkování je prostě super a nevím, co na tom furt ty neočkovačky mají, to je logika
A toto nekde pisu?
Prekrucovat psane a recene Ti opravdu jde.